Hattrick av Wiskans Johan Skog. Hattrick av Wiskans Johan Skog.

Johan Skogs hattrick tungan på vågen i svängig match på Viskans IP

(2020-07-03)
Det var svängigt värre på Viskans IP.
Efter hemmaledning med 2-0 och bud på mer stod det plötsligt en bit in i andra halvleken 2-3 i Holmfavör.
– Vi lyckades ta oss i kragen och vända tillbaka, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark efter bland annat Johan Skogs fullbordande av ett hattrick.

Det blev en svängig tillställning på Viskans IP under fredagskvällen. Hemmalagets Johan Skog var den som målade först i mitten av den andra halvleken och därefter satte han även 2-0 i minut 35.
Wiskan hade bud på fler mål under halvleken men istället kunde "Mr Holm" Niklas Wikholm nicka in en reducering strax före pausvilan.
Sju minuter in i den andra halvleken lossade mittbacken Daniel Haglund stora kanonen på en frispark från 30 meter och så var det kvitterat.
Bara två minuter senare var gästerna förbi i målprotokollet sedan Niklas Wikholm kopierat Zlatans klackmål mot Italien för ett antal år sedan!

En skräll på lut således men tio minuter senare så skickade Staffan Lundgren upp kvitteringen i krysset med ett skott från strax utanför straffområdet och plötsligt låg momentum hos Wiskan och det tog inte långt tid för Adam Kerfstedt att nicka in ledningsmålet och en ny vändning i matchen var ett faktum.
Holm orkade inte mobilisera för en kvittering utan med fyra minuter kvar kunde Johan Skog fullborda sitt hattrick när han fastställde Wiskans seger till 5-3 i en match som hade varit värd en god publikströmning trots regnet.

– Vi fick ha mycket boll hela den första halvtimmen innan vi gick ner i tempo och bjöd in Holm vilket gjorde att de kunde reducera.  I andra åkte vi på två snabba baklängesmål till. Holm behöver lite för att göra mycket. Nu lyckades vi ta oss i kragen och vända tillbaka. Efter 2-0-målet hade jag hoppats på islossning när det gällde målskyttet men kanske inte på det sättet det blev, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark och ler.
– Wiskan var det bättre laget och borde kanske vunnit större men vi är farliga på kontringar. Tyvärr ligger vi fortfarande långt efter de övriga lagen i träningshänseende då vi tog paus några månader för Corona. Och några gör det fortfarande verkar det som då vi är få på träningarna. Det är en anledning till våra många skador vilket för att vi aldrig kan ställa upp med samma lag två matcher i rad och då är det också svårt att få ihop något spelsystem, säger Holms assisterande tränare och lagledare Peter Lind.

I Wiskan svarade den gamle Kuben- och Luckstaspelaren Johan Skog för ett hattrick och på mitten var Erik Byström otroligt slitstark och tillryggalade mängder av kilometer. Plus även till Staffan Lindberg för sitt drömmål.
Vikarierande mittbacken Mikael Johansson och kollegan Daniel Haglund var tillsammans med alltid högpresterande veteranen Niklas Wikholm Holms främsta.

Wiskans IF - Holms SK 5-3
2020-07-03 - 19:00 - Viskans IP
1-0 Johan Skog (21)
2-0 Johan Skog (35)
2-1 Niklas Wikholm (43, nick)
2-2 Daniel Haglund (52)
2-3 Niklas Wikholm (54)
3-3 Staffan Lundgren (64)