Indal fortfarande nollat
-
Sund 2 vann som väntat över jumbon Indal.
3–1 skrevs segersiffrorna till och där Michael Ankarmark klev in och gjorde sina första 45 minuter efter sin knäskada.
– Väntar ännu på operationstid så något spel i trean håller tyvärr inte knät för. Det är lite lugnare i sexan, säger mittbacken.
– Det var hugget som stucket om segern men det går inte riktigt vår väg, säger Indals tränare Christer Dahlin.


Hemmalaget inledde i tempo furioso

Indal har ännu inte fått smaka på segerns söta i sin comeback i fotbollsmedelpad.
Kanske skulle nollan spräckas då man gästade laget precis ovanför i tabellen, Sund 2?
Men nej. På ett läckert grönt gräsmatta på Flodbergs IP blev ett spelsuget hemmalaget för svåra. Framförallt inledde Sund 2 bra.
– Dom första tjugo var årets bästa, säger Sundcoachen Michael Ankarmark, som själv hoppade med och spelade andra halvlek.
– Väntar ännu på operationstid så något spel i trean håller tyvärr inte knät för. Det är lite lugnare i sexan, säger mittbacken.
Paradoxalt nog lyckades man inte hitta nätet under den perioden utan fick vänta till halvtimmen spelad. Yousef Khamis fick då ett läge efter en hörna men comebackande målvakten i Indal, Lars-Håkan Pettersson, räddade första skottet men var maktlös då Yousef slog in returen på sitt eget skott.


Ytor bakom Indals backlinje

Indal, som försvarat sig bra, flyttade upp ett par hack i planen för att försöka få till en utjämning.
– Det passade oss. För när dom klev upp fick vi ytor bakom att lägga bollar på, säger Ankarmark.
Men det tog till sju minuter in i andra halvlek innan man kunde omsätta sina chanser i ytterligare ett mål och det var också en boll på djupet som "Jordy" (Bienvenu Jordy Ouvanguiga) kunde löpa sig fri och sätta tvåan.
– Därefter slog vi av på tempot och tog inte våra hemåtlöpningar, säger Ankarmark.
Indal, som gjorde en av sina bättre matcher i vår, var inte sena att utnyttja tillfället. Ett uppspel från egen planhalva nådde Mikael Melin långt upp i banan som han tog emot, vände upp och sköt förbi Richard Anttila i Sundmålet.


Misslyckat inlägg gav 3–1

Gästerna jobbade sedan fram ett par halvchanser till kvittering men mv-Anttila var dock på hugget och avvärjde ett par frilägen.
Lite snöpligt kom Indals kvitteringsjakt av sig när Ali Kanso Mahmouds misslyckade inlägg från kanten blev en perfekt lobb som ställde Pettersson i bortamålet.
Efter det målet spelades matchen bara mer eller mindre av sista tio.
– Jag är nöjd med grabbarnas insats och matchens första tjugo minuter var som sagt våra bästa i år. Vi hade bara en avbytare, mig, och vi blev därför lite trötta i andra halvlek, säger Ankarmark.
– Stundtals spelade vi bra men det fattas fortfarande en del. Annars var det hugget som stucket om segern men det går inte riktigt vår väg, säger Indals tränare Christer Dahlin.


Domaren gjorde an kanonmatch

Nämnde målvakten Richard Anttila, högerbacken Natnael Teklab samt yttermittfältaren Temesgen Habte Eyes höjde sig över mängden i Sund 2.
Lars-Håkan Pettersson var tillbaka i målet efter ett par års vila och visade att han ännu håller måttet. På det centrala mittfältet slet Pontus Bystedt föredömligt. Annars är det fortfarande lite ihåligt i Indals laguppställning men man fortsätter att jobba på för att utveckla sig.
Avslutningsvis ett omnämnande om domaren. Robert Lundqvist gjorde en kanonmatch och skall ha ett helt knippe rosor för sin insats.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 8

Sund IF 2 – Indals IF 3–1
2014-06-23 - 19:00 - Flodbergs IP
1-0 Yousef Khamis  30
2-0 Bienvenu Jordy Ouvanguiga 52
2-1 Mikael Melin 72
3-1 Ali Kanso Mahmoud 81
Domare: Robert Lundqvist, Sundsbruk (en hel kupa getingar, exemplarisk!)
Publik: 20
Matchfakta

Michael Ankarmark spelade sina första 45 minuter efter sin knäskada i vintras.