Torpshammars IF 2 - Selånger FK 2 1-3 (1-2)
1-2 Miriam Dahlgren 35
1-3 Wilma Wärulf 71

Domare: Peterson Lugero, Sundsvall

Publik: 25

Selånger 2 vann bortamatchen mot jumbon Torpshammar 2 med 3-1 sedan tre av de fyra målen kommit efter fasta situationer.
Bortalaget tog inte oväntat ledningen i den 14:e minuten då Hazal Altuntas nickade in Wilmar Wärlulfs hörna.
Torptjejerna kvitterade något senare med sitt första avslut på mål och dubblerade säsongens målskytte, från ett till två, efter en lång frispark som gick igenom straffområdet till en helt fri Anngelica Saari. Den låga solen spelade troligen bortamålvakten Emelie Bergh ett litet spratt i det momentet.
Selånger 2 förde spelet och i minut 35 återtog man ledningen. Naturligtvis efter en fast situation. I andravågen efter en hörna stötte Miriam Dahlgren in bollen på ett inspel från Linn Jonsson.
I slutet av halvleken var Torpshammar ytterst nära en kvittering på sitt blott andra avslut men målvakten Berg kom upp stort och gjorde en jättefin parad. Med det så höll Selånger en rättvis, men inte alltför stabil ledning i paus.
I den andra halvleken händer inte mycket mer än en massa hörnor och sumpade målchanser från Selånger men med knappt 20 minuter kvar stängde Wilma Wärulf matchen med en stänkare från 20 meter och slutresultatet kunde spikas till 1-3. Segersiffror som var klart i underkant.

Torpshammar 2: väntar på kommentar
Selånger 2: En klar men inte så övertygande seger kan man säga, säger tränaren Magnus Ohre.

Torpshammar 2: väntar på info
Selånger 2: Wilma Wärulfs jobb på vänsterkanten och säkert tjugo slagna hörnor plus ett mål och målpass bör lyftas fram. Plus även till Maxine Björkholm arbetsinsats på mitten.

Sund IF - Njurunda IK 2-0 (1-0)
2013-06-18 - 19:00 - Maland
1-0 Jeanette Viklund 36
2-0 Sofia Marianne Nyberg 64
Domare: Robert Lundqvist, Sundsbruk

Publik: 31

På Maland IP:s fina gräsmatta gästades Sund av Njurunda IK.
En match som fick en dramatisk inledning då Sund bara efter någon minut tilldömdes straff (något tveksam sådan, föregicks av en solklar offside).
En straff som dock Njurundas målvakt Anna Thunfors räddade.
Annars var det Sund som med sin rutin tog tag i spelet i första halvlek. Njurunda hade svårt att komma till riktigt bra chanser och fick koncentrera sig på försvarspel.
Trots ett visst spelövertag skulle det dröja till den 36:e minuten innan hemmalaget fick hål på gästerna. Jeanette Viklund fick plötsligt ett friläge med Njurundas målvakt. Kyligt vände hon bort denna och placerade säkert bollen i mål.
I andra halvlek jämnade spelet ut sig rejält då Njurunda mer och mer åt sig in i matchen. Gästerna skapade flera heta chanser, bl a minst fyra frilägen. Man lyckades dock inte förvalta någon av chanserna, till viss del på grund av orutin men också på grund av duktiga Lise-Lott Söderlund i Sunds mål.
Istället var det Sund som gjorde 2-0 i den 64:e minuten via Sofia Nyberg, som också blev slutresultatet.
Sund: väntar på kommentar
Njurunda: Jag tycker att vi gjorde en godkänd match där vi framförallt i andra halvlek var väl så bra som Sund. Tycker att tjejerna den senaste tiden börjat hitta rätt och vi har ett bättre kollektiv där vi jobbar på ett smartare sätt. Skillnaden ikväll var att Sund är kyligare när lägen uppstår och att deras rutin gör att de tar hem alla tre poängen, säger Örjan Rodin, hjälptränare i Njurunda
Sund: väntar på info
Njurunda:  Malin Karlsson förtjänar ett omnämnande för sitt slit på mittfältet.​

Söråkers FF - Sundsvalls DFF 2 3-2 (0-2)

Publik: 36

Matchen slutade 3-2 till Söråker efter 0-2 i paus.
Trots 0-2-underläge förde Söråker det mesta av spelet och SDFF 2 hade en 15 minutersperiod i första då deras båda mål kom, Julia Nordlander 0-1 i den 17:e och Cassandra Åström i den 24:e. I övrigt ganska jämnt men övertag till Söråker.
Hemmalaget fick en bra start i den andra halvleken då Annie Holmqvist kunde reducera till 1-2 på en bra inspel från kanten.
Målet gav Söråker energi och kämpalust och det var sedan bara ett lag på planen.
Wilma Josefesson kvitterade efter en frispark från kanten i minut 52 och med kvarten kvar trodde alla att segermålet var på ingång. Söråker fick nämligen en straffspark - som missades!
Fem minuter senare fick Söråker en en hörna och på den blev det istället 3-2. Segerskytt Lina Ohlsson.
Söråker: Jag tycker rättvisa skipades när vi satte 3-2-bollen. Starkt av oss att vända 0-2 till seger, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.
SDFF 2: väntar på kommentar.
Söråker: Linda Nordin, Sofie Josefsson, som gjorde comeback, och målvakten Patricia Bergman, som gjorde en del kvalificerade räddningar.

Publik: 30

Först händer ingenting, sedan ingenting och därefter ännu mer ingenting.
Sedan, plötsligt, kommer allt ur ketchupflaskan.
Precis så var det i fotbollsmatchen i damtrean mellan andralagen i Matfors och Timrå på Thulevallen.
Det tog nästan en timme av dåligt spel innan första målet föll. Något som fick tappen att gå ut tunnan och det var Timrås Märta Zaboli Mehdiabadi som slet bort den och den sista halvtimmen prickade gästerna in ytterligare fyra bollar bakom Matfors keeper.
Timrå spelade med sorgband i dagens match sedan förre ledaren, och hockeymålvakten Thomas Svedin, gått bort efter en längre tids sjukdom, blott 49 år ung.
Matfors 2: väntar på kommentar
Timrå 2: Vi spelar verkligen med huvudet under armen i nästan 1,5 halvlek, å då känner man oro. När vi dock spräcker nollan blir till slut segern ganska enkel. Tycker dock att Matfors 2 är ett bättre lag än tabellen visar, säger tränaren Kent Thorn.
Matfors 2: väntar på info
Timrå 2: Amanda Nilsson som ändå var den som verkligen försökte på sin högerkant samt blott 1- åriga Märta Zaboli som kliver in i sin första match med seniorerna och sätter fart på spelet å laget.

Skytteligan, omgång 8

Lina Ohlsson har gjort hela 12 mål så här långt i damtrean. Lina Ohlsson har gjort hela 12 mål så här långt i damtrean.