GIF-fostrade målvakten Axel Erngren byter Kuben i fyran till Lucksta i trean inför den kommande säsongen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Kubenkeeper till Lucksta: "Modern målvaktstyp"

(2020-12-04)
I år var han utlånad från GIF Sundsvall till Kuben.
Kommande säsong kommer Axel Erngren att vakta målet för Lucksta i trean.
– En modern målvaktstyp som kommer att konkurrera om en ordinarie plats mellan stolparna, säger Luckstas sportchef Martin Ålin.


Division 3-nykomlingarna Lucksta har gjort klart med den kommande säsongens första nyförvärv. Det är unge målvakten Axel Erngren som kritat på övergångshandlingarna. Ifjol var Axel utlånad till Kuben från GIF Sundsvall där han gjorde bra ifrån sig. Nu ska han konkurrera med trion Marcus Krutzén, Mike Karinga Persson och Anton Stadling om första paret målvaktshandskar.
– Axel har utbildats i Giffarnas regi och är en modern målvaktstyp och utrustad med fantastisk teknik i fötterna och är väl skolad i målvaktsspelets alla teknikaliteter vilket gör att han kommer väl utrustad för att konkurrera om en ordinarie plats mellan stolparna, säger sportchefen och förre keepern Martin "Ålla" Ålin.

"Ålla" fortsätter:
– Vi tror Axel kommer att fortsätta utvecklas enormt hos oss och erfarenheten av att spela seniorfotboll på division 3-nivå kommer vara ett bra steg för honom i hans fortsatta utveckling. Vi i Lucksta är jätteglada att han tagit detta beslut och vet att han kommer tillföra mycket med sin positiva energi och iver att förkovras.

Tillbaka till Nyheter div. 4 Medelpad 2020