VÄRMECUPEN
grupp H1

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

IFK Sundsvall – Kubikenborgs IF 0-2 (0-0)
2017-03-12 - 15:00 - Westhagen
0-1 Abdiqafar Ismael (27), 0-2 Jonathan Åhlin (39).
Matchen:
IFK Sundsvall inledde bäst och Oscar Lidström var på vippen att nå Mårten Gräntz diagonalinspel och styra in bollen i tomt mål men fick se bollen smita strax utanför stolpen.
Tidigt i andra tog istället Kuben ledningen sedan Abdiqafar Ismael satt ett marksott i andravåg efter hörna. Målet verkade ta energin från IFK och Kuben kunde kontrollera matchen och på slutet satte "Jonte" Åhlin sin egen frilägesretur från nära håll.
– Vi gör ingen bra match, vi slår bort alldeles för många passningar. Bakåt såg det stabilt ut och vi satte också dom få chanserna vi skapade framåt. Det är jag nöjd med, plus segern förstås, säger Kubentränaren Henri Sjödal.
– Vi krympte ytorna i mitten och tvingade Kuben att slå långt. Tyvärr fick vi inte till vårt eget passningsspel heller utan det blev mest ställningskrig. När vi försökte flytta upp för en kvittering så kontrade dom in 0-2, säger IFK-tränaren Emad Nademi
Nye mittbacken Mika Petter Lindroos visade upp bra passningsfötter och placeringsförmåga.


Sund IF (1) – Svartviks IF 3-1 (2-1)
2017-03-13 - 22:00 - Westhagen
2-0 Per Nyman (15) inkl  bonusmål.
2-1 Daniel Johansson (18)
3-1 Ali Kanso Mahmoud (41)
Matchen:
Sund vann prestigemötet med Svartvik i måndagens sena kvällsmatch. Per Nyman drog in Janne Sölveståhls inlägg på volley via stolpen efter en kvart. Och då Sund lirar i fyran och Svartvik i trean och därigenom får ett bonusmål betydde det en 2-0-ledning.
Svartvik studsade tillbaka i stort sett omgående. Arwid Nyström kom runt och spelade fri notoriske målskytten Daniel Johansson som kliniskt reducerade till 1-2 och Svartvik var snabbt inne i kampen om poängen igen.
Men ett taggat Sund hade bra kontroll på matchen och med nio minuter kvar bombade Ali Kanso Mahmoud in 3-1 från 28,5 meter och stängde kiosken strax innan klockan slog 23:00.
– Vi gör en bra match sett till inställning och aggressivitet. Vi jobbar hårt i varje duell och skapar en hel del chanser utöver dom två målen. Vi låg rätt i positionerna när Svartvik jagade kvittering så istället var det vi som skapade fler klara chanser och vinner helt rättvist. Det tror jag också dom på läktarna tyckte, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
I ett starkt Sundkollektiv stack Martin Brännström och Marcus Pettersson ut lite extra.
– Vi underpresterar på samtliga positioner och viker ner oss idag och Sund förtjänar matchen. Dom såg idag ut som ett div 3 lag idag och vi ett från fyran. I paus pratade vi om att flytta upp i vår press, men den fick motsatt effekt. Jag är riktigt besviken på samtligas insats/inställning idag och hoppas att Kuben får sota för detta debacle på onsdag. Då är det lite "vinna eller försvinna" som gäller för vår del, säger assisterande tränaren "Jocke" Sjödin. 
Ingen i "Blackbay" nådde upp till normal spelstyrka denna afton.


Kubikenborgs IF (1) – Svartviks IF 2-0 (2-0)
2017-03-15 - 21:00 - Westhagen
2-0 Arti Salauka (inkl.bonusmål) (2)
Utvisning Kuben: Arti Salauka, Kuben (38)
Utvisning Svartvik: Hampus Andersson (38)
Matchen:
Svartvik inledde direkt med en grym press men efter två minuter fick Kubens Artie Salouka en långboll från egen planhalva på vänsterkanten, löpte med och drog till och bollen gick i en båge över maktlöse Svartvikskeepern Marcus Krutzén. I och med bonusmålet stod det plötsligt Kuben 2, Svartvik 0.
Efter deminledande kalldusch kom Svartvik aldrig riktigt in i matchen igen. Kuben backade hem och överlät mycket av bollinnehavet till Svartvik, som dock hade svårt att tränga igenom "tigervallen". Det var snarare så att Kuben låg närmare ett tredje mål på sina omställningar.
– Vi gjorde faktiskt ett mål till men det blev bordömt för offside. Mycket tveksamt enligt killarna på planen, säger Kubens tränare Henri Sjödal och fortsätter:
– Tycker att vi hade rätt bra kontroll efter vårt tidiga mål. Det kändes aldrig nära att tappa segern, En gedigen insats på alla fötter i den här matchen, säger en mycket nöjd tränare.
– Vi börjar matchen bra och trycker ner Kuben men sedan ger vi bort bollen och dom gör 1-0, d v s 2-0. Sedan kommer vi inte in i det igen och börjar stressa och vågar inte spela. Det vill sig inte för oss i årets Värmecup och får grattulera Kuben. Vi får se till att försöka hitta rätt och studsa tillbaka, säger Svartviks ass. tränare "Jocke" Sjödin. 
Felix Häggström på mitten var i alla fall en som försökte i Svartvik.
Det blev lite rabalder på slutet. Efter lite internt gurgel mellan Kubens målskytt Artie Salouka och Svartviks Hampus Andersson blev det "polsk riksdag" med massor av spelare inblandade. Domaren Nilla Sjöberg nöjde sig med att visa ut dom bataljhästarna som inledde situationen.


Sund IF – IFK Sundsvall
2017-03-15 - 22:00 - Westhagen
1-0 Reda Fakhiri (3), 2-0 David Lundkvist (20), 3-0 Rasmus Bouvin (45).
Matchen:
Det hann bara går tre minuter innan Reda Fakhiri knorrade en frispark runt muren och förbi en passiv IFK-keeper.
Målet gav Sund energi och klar vittring på en kvartsfinalplats och i den 20:e minuten kom så även 2-0. Reda Fakhiri sköt, tog sin egen retur från målvakten och spelade snett inåt bakåt till en fri David Lundqvist.
I slutet av matchen var det David Lundqvists tur att assistera till ett mål då han frispelade Rasmus Bouvin som satte trean mot sina gamla lagkamrater. Rasmus som tidigare under matchen bränt flera klara lägen men som det heter – trägen vinner.
IFK hade några lägen att komma in i matchenn bland annat ett bortdömt offsidemål, innan 0-3 men efter "Bovens" mål spelade lagen mer eller mindre bara av matchen.
– Vi fick en bra start och kunde sedan rida på den och fortsätta hålla hög press och bra kontroll på matchen. Skönt att vara klar för kvartsfinal trots att en omgång återstår, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Vi fick tyvärr inte till nånting av spelet idag, även om vi rycker upp oss på slutet och får ett korrekt mål bortdömt för offside. Sund spelar kontrollerat hela matchen och får en rejäl skjuts efter ett tidigt mål i matchen och vi får uppförsbacke direkt. Rättvis Sundseger. Nu tar vi nya tag på fredag mot Svartvik, säger IFK Sundsvalls tränare Emad Nademi. 
- Vi tar med oss att vi aldrig gav upp utan kämpade hela vägen, fyller ass. tränaren Torbjörn Persson i.
Mårten Gräntz gör ett piggt inhopp för IFK och gav laget mycket energi.Sund IF – Kubikenborgs IF 0-3 (0-2)
2017-03-17 - 18:00 - Westhagen
0-1 Jonathan Åhlin (straff, 18), 0-2 Jonathan Åhlin (24), 0-3 Martin Fors (49).
Matchen:
Redan innan matchen var både Kuben och Sund klara för morgondagens kvartsfinaler. Kuben var piggarre i den första halvleken och via en straff och ett utnyttjat friläge av Jonathan Åhlin kunde "Tigerränderna" gå till pausvila med 2-0.
I den andra var det Sund som lade beslag på bollen men förmådde inte hota ett Kuben som fortfarande inte släppt in något mål i årets turnerning.
I slutminuten nickade sedan mittbacken Martin Fors in en hörna och fasttälde Kubens segermarginal till 3-0.
– Det var ingen 3-0-match sett till spelet men Kuben utnyttjade ett par misstag av oss i den första halvleken. I den andra parkerade vi på deras planhalva men kunde inte få till någon reducering och det var sedan ganska uppgivet när dom gör 3-0 i slutminuten. Det märktes hos intensiteten hos grabbarna att vi redan var klara för kvarten. Nu laddar vi om inför morgondagen, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.
Reda Fakhiri skapade oreda i Kubenförsvaret tack vare sitt ständigt löpande men det var ingen som föll ur ramen i ett Sund som gick runt på hela materialet idag.
– Vi hade en bra inställning och var konstruktiva när vi fick chansn att gå till anfall. Kul att målvakterna "Micha" (Sjödal) och Cristofer Högbom fått hålla nollan genom hela gruppspelet. Ännu har vi emellertid inte åstadkommit något utan nu gäller det att prestera i slutspelet, säger Kubentränaren Henri Sjödal.
Kollektivet bärgade segern för Kuben men extra plus för målskyttarna.


Svartvik – IFK Sundsvall (1) 3-0 (2-0) 
2017-03-17 - 20:00 - Westhagen
1-0 Felix Häggström (8), 2-0 Filip Denkert (22), 3-0 Filip Denkert (49).
Matchen:
Ett effektivt Svartvik tog sin första och enda trepoängare i årets Värmecup genom att segra över IFK Sundsvall med 3-0.
Vid 1-0 efter åtta minuters spel rann man igenom från mittfältet och Felix Häggstrtöm blev serverad fritt läge mitt framför mål. Strax innan paus ökade Filip Denkert på till 2-0 efter ännu ett snabbt anfall.
IFK jagade i den andra halvleken kvittering då ett mål skulle betyda två tack vare bonussystemet. Men när Denkers satte sitt andra mål för aftonen säkrade division 3-laget definitivt sin seger.
– Skönt att få med sig en vinst... Ingen vidare match utan mest dueller där vi hade första halvlek och IFK andra. Dock var IFK:s långbollar ganska lättlästa, säger Svartviks ass. tränare "Jocke" Sjödin.
Tvåmålsskytten Filip "Skånken" Denkert mest framträdande i Svartvik.
– Vi styr hela matchen men Svartvik gör mål på sina chanser. Vårt bästa spel i veckan och vi lyfte oss från Sundmatchen rejält. Men vi kan inte få till det allra sista. Måste skärpa till oss i båda strffområdena. Det var där vi föll och som vi måste jobba vidare med, säger IFK Sundsvalls tränare Emad Nademi..
Mårten Gräntz gjorde ännu en bra insats i IFK, denna gång på mittfältet.


Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


AKTUELL TABELL

1. Kubikenborgs IF (4)          3      3      0      0      7 - 0      9
2.  Sund IF (4)          3      2      0      1      6 - 4      6
3. Svartviks IF (3) 3      1      0      2      5 - 4      3
4. IFK Sundsvall (4) 3      0      0      3      0 - 8      0SKYTTETOPPEN
1. Abdiqafar Ismael, Kuben
1. Jonathan Åhlin, Kuben