Matchfakta & Referat

Medelpadsfemman

Omgång 16

En av många matcher som spelades denna lördag var Hassel-Granlo på Hasslebacken. Här stänker Granlos kapten Alen Zulovic in 2-0 rakt upp i hemmakeepern Lars Perssons högra kryss. Granlo vann med 6-0 i en allt annat än välspelad fotbollsmatch. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Matchen:
Fränsta slog klart överraskande ett formstarkt Matfors hemma på Myggvallen i en match som hade två ansikten.
Segern grundlades första halvtimmen då man gick fram till en 3-0-ledning.
Trots klart övertag för Matfors i den andra halvleken lyckades man bara få till en enda reducering.
Hemmalaget fick en kalasöppning med mål redan i matchinledningen. Kent Larsson lyrade en boll över Matfors backlinje till en djupledslöpande Andreas Modén, som hur säkert som säkert lyfte bollen förbi en utrusande Jonas Dunberg.
Max Källström hade i den sjunde minuten ett skott som smet precis utanför Fränstamålvakten Simon Erikssons högra stolpe.
Normalt säkre Dunberg bjöd sedan Kent Larsson på 2-0 i mitten av halvleken sedan han tappat ett inlägg på fötterna på den spelande tränaren (solen i ögonen?).
Larsson satte sedan sin vana trogen en straff sedan MIF-förvararen Max Källström gått för hårt i ryggen på Henrik Larsson. Målvakten till höger och bollen till vänster.
Fränstas första halvlek var formidabel. Man pumpade på med aggressivt spel och Matfors hamnade hela tiden i trubbel och 3-0 var nästan i underkant.
Den andra halvleken blev spelmässigt som en omvänd hand. Matfors kom ut och visade varför man tillhör toppen medan Fränsta, omedvetet eller medvetet, backade hem och gick bara in för att försvara sin ledning.
Tio minuter in i andra kom också en reducering. Philip Andersson slog en lång hörna och på borte dök Max Källström upp och revanscherade sig för straffen genom att skarva in 3-1.
Minuten senare var Källström åter syndabock, det går fort i den här sporten. En eftersläng kostade ett gult kort och då han redan hade ett på kontot var det bara att lomma i väg till duschen.
Trots en man mindre mobiliserade Matfors ytterligare och i den 58:e minuten blåste domaren straff för gästerna sedan Philip Andersson fallit lite väl lätt. Efter konferens med sin assisterande ändrade han dock domslutet då tillbudet föregåtts av en offside. Frispark för hemmalaget istället för bortastraff.
I slutminuterna är det FIK-keepern Simon Erikssons tur att tappa en boll i motljuset men hans försvarare kommer till undsättning och rensar undan.
Det var det närmaste Matfors kom denna afton och man förlorade viktiga poäng i kampen om en plats i fyran nästa år.
Fränsta befäste sin plats i Höstfemman i och med segern. Nu sitter man i förarsätet för att ta den åttonde och sista platsen.
Tränarsnack:
Fränsta: Återigen gjorde vi en kanon första halvlek. Vi satte gasen i botten och knackade boll och hittade våra snabba killar på djupet. Matfors kom ut till den andra halvleken som ett helt annat lag men dom spelade överraskande mycket långt och våra resliga killar i försvaret tog hand om det mesta, säger spelande tränaren Kent Larsson, för dagen tvåmålsskytt.
Matfors: Vi var riktigt dåliga i första och tappade massor av bollar inom laget. I paus sade vi att kunde dom göra tre mål på mindre än en halvtimme kan vi göra fyra på fyrtiofem. Men i dag studsade allt emot, det var nästan overkligt. Vi brände flera frilägen, vår målvakten tappade en enkel boll och när vi trodde vi fått en straffspark blev det en offside istället, säger tränaren Lars "Laban" Andersson.
Bäst på plan:
Fränsta: Tim Paulsson spelade på en ovan högerbacksplats men stängde till ordentligt med resulut och schysst närkampsspel. Överbetyg till resten.
Matfors: Daniel Boström flyttades upp i anfallet i andra och var genom sin storlek, tyngd och styrka ett ständigt hot. Tyvärr ville det sig inte i avsluten. I övrigt kan alla mycket bättre.

Selånger FK 2 - IFK Sundsvall 3 2-1 (2-0)

Matchen:
Selånger 2 tänker ge Fränsta en rejäl kamp om den sista platsen till Höstfemman.
Ikväll besegrade man serieettan IFK Sundsvall 3 med uddamålet av tre hemma på Bergsåkers IP.
Hakim Rouass och Elias Lindqvist såg till att hemmalaget ryckte åt sig en 2-0-ledning efter 26 minuters spel.
Olof Torstensson reducerade tidigt i den andra men de rödblå-randiga höll undan ända in i kaklet.
Tyvärr har det inte gått att nå någon av lagens ledare och därför är det all info som finns om matchen i nuläget. Lokalfotbollen hoppas på återkoppling.
Selånger 2: väntar på info
IFK Sundsvall 3: väntar på info
Selånger 2: väntar på info

Ånge IF 2 - Sidsjö-Böle IF 0-0 (0-0)
2013-08-16 - 19:00 - Ånge IP
Domare: Örjan Åström, Stöde (svarade för en bra insats även om frågetecken kan höjas för den avslutande avblåsningen).
Publik: 37

Matchen:
Sidsjö-Böle överraskade många genom att kryssade borta mot Ånge 2. Något som i och för sig Lokalfotbollen förutspådde.
Trots att matchen slöt mållös bjöds det på fotboll av riktigt bra kvalitet.

Fördel första kvarten i båda halvlekarna för Ånge, resten i båda var SBIF spelförande.
Det var många kampmoment över hela planen samtidigt som lagen ville spela en passningsvänlig fotboll. Dock skapades inte alltför många klara målchanser då lagen försvarade sig väl. Gästernas avslut hamnade oftast utanför målramen medan Ånges blev lite för tama.
- Synd att den bra matchen får ett tråkigt avslut när domaren kliver in i handlingen i sista minuten när han för övrigt gjort en OK match utan större misstag. Vad gör då karln? Han sätter pipan i munnen och blåser av matchen i samma sekund som "Lapi" (Brehon Berisha) skall avsluta ett fint anfall efter att han löpt sig fri med målvakten. Varför? Det är fotboll vi spelar, vart är känslan? Hur kan man ta ett sådant beslut? En domare som tar ett sånt beslut anser jag inte har på en fotbollsplan att göra, dundrar Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.
Så vad hände med avslutet? Stolpens insida - och ut...
Men är matchtiden på domarens klocka slut så är matchen slut - oavsett hur situationen på planen är. De äldre och minnesgoda kanske kom ihåg när Brasilien gjorde 2-1 på Sverige i VM 1978 efter en hörna. En tiondel innan bollen passerade mållinjen blåste domaren av matchen och "vi" fick tack vare det med oss ett kryss mot brassarna. Det blev knappast aktuellt för den domaren att semestra i Brasilien några år framåt...

Ånge 2: En rolig och ärlig match med hårda men schyssta tag och det var helt rättvist med oavgjort, säger tränaren Benny Matsson.
Sidsjö-Böle: En bra match av två bra lag. Dock så lyckades ingen hitta målet utan avblåsning, båda lagen fick varsitt bortdömt mål för offside, säger SBIF:s tränare Robert Olsson.
Ånge 2: Andreas Wiklander spelade bara en halvlek och den gjorde han mycket bra. Duktig var också terriern Sebastian Wennerberg på innermitt.
Sidsjö-Böle: Mittbacken Hans Fagerström lysande ännu en gång. Plus även till högerbacken Tomas Larsson igen och och anfallaran Brehon "Lapi" Berisha.

Hassel försvarade sig väl hela matchen trots att man förlorade med 0-6 mot Granlo. Här visar Pontus Stjernström hur man stoppar en skyttekung (Ferdi Ismaili) med en perfekt glidtackling. Målvakten Lasse Persson kan pusta ut. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Matchen:
Granlo vann med betryggande 6-0 på Hasselbacken i en match som var lika underhållande som att se målarfärg torka, framförallt den andra halvleken.
T o m besöket efter matchen på Selånger Marknad var roligare...
Vi hade i alla fall tur med vädret, strålande sol och inget regn.
Granlo hade avspark i matchen men tappade bollen och Hassel kontraslog som en kobra och Daniel Jonasson fick fritt fram från mittlinjen mot Alexander Nilsson i gästernas mål - men sköt utanför.
I den fjärde minuten direktsköt Johan Pettersson 0-1 och tio minuter senare skickade Alen Zulovic upp bollen i Hasselkeepern Lasse Perssons vänstra kryss efter en hörna.
I den 23:e minuten tog mittbacken Edin Muratovic tillvara på en för kort utboxning från Persson och via en dubbeltunnel fick han in bollen i Hasselmålet.
I den 36:e frispelade Alen Zulovic läckert Ferdi Ismaili med en stickare och fri med kommunalrådet kladdade inte Medelpadsfemmans skytteligare med bollen utan sköt behärskat in fyran.
Trots fyra mål imponerade inte gästerna som hade det svårt med Hassels försvarsmur. Det heter ju att "parkera bussen" men HIF hade parkerat ett helt tågset innanför straffområdet. Vid varje avbrott tog det dryga minuten för hemmalaget att få igång spelet igen för att inte tala om när bollen försvann nerför slänten...
Om den första halvlek var dålig från Granlo så var den rena Real Madrid jämfört med den andra. Man snackade i paus om att spela på "två-touch" och sätta fart på bollen. Frågan är om Granlos spelare är med i De Dövas Riksförbund eller bara helt enkelt sket i tränarordern. Det blev precis tvärt om. Dribblande i all oaändlighet och man vägrade släppa bollen till en medspelare och de gånger man väl kom runt på kanterna så gick inlggen/inspelen tio gånger av nio till endera inspark eller rakt i händerna på en folkpartist.
Hassel spelade efter sina resurser och gjorde det bra på sitt sätt och via snabba omställningar skapade man fler fina målchanser. Robert Sundin hade en nick som tog precis i kryssribban och Daniel Jonasson hade ett nytt friläge, som han dock snubblade bort. Båda chanserna var värda bättre öden. Man hade också ett fräsande skott som mv-Nilsson fick vara vaken på.
Det var först när det återstod tio minuter av matchen som Granlo började med någonting som liknade fotboll igen. 0-5 kom i den 81:a minuten och man fick då hjälp av Lasse Persson och hans mittback Peter Eckman som missade helt i kommunikationen. Ferdi Ismaili tackade för kaffet och rullade in sitt andra mål i matchen.
0-6 kom på straff efter en axeldragning eller nåt. Alen Zulovic erbjöd brorsan Nermin att ta straffen och satte den till med accuratess till vänster om Lasse Persson och då hjälpte det inte att kommunalrådet slängde sig snyggt åt rätt håll. Straffen var för välplacerad.
Sex minuter senare kom slutsignalen som en befrielse för alla som älskar sporten fotboll.
Granlo: Det är märkligt att man är besviken trots att man vunnit med 6-0. Men vi spelade verkligen inte den fotboll som vi kommit överens om innan match. Varje spelare ville själv dribbla av ett par gubbar för att sedan avsluta själv. Fotboll är ett lagspel men vi har svårt att spela mot lag som på papperet är sämre än oss själva av någon anledning. Typiskt för matchen är också att Ferdi Ismaili drog på sig en vansinnigt onödig varning och är avstängd i nästa match mot Fränsta, suckar tränaren Bosse Hägg.
Hassel: Vi hade 16 spelare i morse och till match kom det 12. Var visst nån fest som var viktigare. Med åtta ordinarie borta och med tanke på vad det var för folk som var med måste jag vara nöjd. Vi visade att vi i alla fall har ett lika bra försvar som Ljustorp. Dom släppte väl också in sex mål mot Granlo, frågar sig tränaren Benny Stjernström.
Granlo: Mittbacken Dennis Hägg och målvakten Alexander Nilsson, bra fötter och fina utkast, var de enda som förtjänar godkänt. Plus även till reservmålvakten som tog en hel del fina matchbilder (som kommer att läggas in under söndagen).
Hassel: Lasse Persson i målet skall inte lastas för baklängesmålen utan spelade stabilt. Bra var också liberon Peter Eckman och passningssäkre Seth Larsson på mitten. En eloge till hela manskapet som trots oträning och runda magar kämpade på och aldrig gav upp. Heders!

Ljustorps IF - Holms SK 1-1 (0-0)
2013-08-17 - 15:00 - Ljustorps IP
0-1 självmål 76
1-1 Robin Nordin 79

Domare: Robert Lundqvist, Sundsbruk och David Lundgren, Kvissleby (skötte sig mycket bra).
Publik: 40

Matchen:
Ljustorp och Hassel spelade kryss och därmed tappade bägge poäng i Medelpadsfemmans toppstrid.
Ljustorp inledde bästa hemma på IP och vaskade fram några halvchanser, dock utan resultat.
Holm jämnade ut spelet och tog efter paus över något tack vare sin fysiska styrka och löpande spelare.
Inte orättvist tog också gästerna ledningen, dock något slumpartat. Ett inspel snett-inåt-bakåt från en Holmspelare styrdes in i det egna målet av Anders Ellingsson.
Robin Nordin var sedan sopren framför Holmmålet men brände.
Tre minuter senare var det ändå kvitterat. Ett snabbt inkast ställde Holmarna och Antonio Zavala, som flyttat upp från sin mittbacksposition efter 0-1, dribblade av ett par spelare på kanten och spelade in bollen till Robin Nordin som drog till direkt och då var t o m duktige gårdvaren Robert Jonsson maktlös. En skön revansch för Robin med tanke på missen strax innan.
Efter kvitteringen blev det mest ställningskrig då inget av lagen ville öppna sig utan var rädda om den poäng man hade.
En tråkig händelse utspelade sig före matchen. På uppvärmningen blev domarens son skadad. Han fick ett hårt skott på sig då han stod nära målet och armen gick troligen ur led. Det blev därför tvådomarsystem i matchen där man delade på varsin planhalva och duon skötte sig förträffligt.
Ljustorp: Holm kändes något starkare än oss och hade något mer av spelet men i vanlig ordning försvarade vi oss bra. Annars har vi problem just nu och är inte direkt på topp. Några av våra spelare har flyttat, rest bort eller helt sonika bara lagt av mitt under säsongen. Mycket märklig inställning, säger tränaren Torbjörn Persson.
Holm: På det stora hela ett rättvist resultat. Detta var för övrigt  vår första oavgjorda match i årets serie. Synd att vi släpper till deras kvitteringsmål, det kändes surt, säger tränaren Thomas Åslin.
Ljustorp: Mittbacken Antonio Zavala och innermittfältaren Jasmin Muratovic kunde hämta ut ett gott betyg.
​Holm: Innermittfältet med Mattias Engman och Robert Melander hade bra koll och dominerade dom ytorna. Även högerbacken Emil Westberg gjorde en bra match.

Torpshammars IF - Stöde IF 2/Nedansjö IK 1-3 (1-1)
2013-08-19 - 19:00 - Torpshammars IP
0-1 Peter Lundstedt 13
1-1 Rikard Vikberg 16
1-2 Kenneth Lindberg 52
1-3 Hans Sjölander 64
Domare: Jan Boström, Sörberge (bra, båda lagen var mycket nöjda).
Publik: 20

Matchen:
Stöde 2/Nedansjö fördubblade idag sin poängskörd när man bortavann mot Torpshammar med 3-1.
Gästerna inledde bäst och ledningsmålet efter 13 minuter kom inte oförtjänt. Peter Lundstedt flög fram från sin vänsterbacksplats och fick ett smörpass från Jonas Åström och fri rundande han helt sonika en utrusande Jonas Badman.
Glädjen blev dock kortvarit för bara tre minuter senare missade en av gästernas försvarare och efter lite studsar hamnade bollen hos Rikard Vikberg, som stötte in kvitteringen för Torpshammar.
Hemmalaget tog sedan över resten av halvleken. Rullade fint och skapade en hel del fina chanser men fick inte bollen bakom Nedansjökeepern Stefan Eriksson.
Stöde 2/Nedansjö spelade upp sig i andra halvlek vilken bjöd på riktigt bra fotboll och man kunde inte se att det var två lag i botten som möttes.
Gästerna återtog tidigt ledningen i andra då Kenneth Lindberg satte skallen på Viktor Bergman Gullmark perfekta hörnspark.
Rasmus Söderman fick en jättechans till 2-2 men skickade bollen över ribban från tre meter.
Den gamle målspottaren Hasse Sjölander har haft skadeproblem men provade på i "B-laget" denna afton och det var också han som avgjorde matchen. 1-2-skytten Lindberg slog en perfekt genomskärare som nådde "Sjöa" som gjorde en "Lundstedt" och rundade Badman med 1-3 som resultat.
Torpshammar var sett till 90 minuter det bäst spelade laget och skapade flest chanser men det var gästerna som utnyttjade sina lägen och det är vad fotboll till syvene o sist går ut på. Dessutom försvarade man sig bra matchen igenom och lämnade över träsleven till Sund 2.
Torpshammar: Vi spelade fin fotboll idag men tyvärr satte vi inte chanserna och tappade markeringarna lite väl enkelt bakåt vilket kostade, säger spelande tränaren Tommy Göransson.
Stöde 2/Nedansjö: Det är inte så ofta som vi varit så effektiva i år. Vi spelade för stressat i första och bara slog chansbollar framåt. I andra fokuserade vi på vad vi skulle göra och då såg det genast bättre ut. Bra försvarsspel och mer kompakt lag. Det är alltid bra med lite poäng inför Höstsexan, säger tränaren Christer Söder.
Torpshammar: Mittbacken Tommy Göransson gjorde sin bästa match på många år och extra bra var också den hårt arbetande duon Rikard Vikberg (fw) och Patrik Högdahl (imf).
Stöde 2/Nedansjö: Stefan Eriksson i målet, unge mittbacken Patrik Nilsson (född 1995), västerbacken Patrik Lundstedt och innermittfältaren Jonathan Söder bäst i ett för dagen kämpande kollektiv.

Matchen:
Kuben 3 och Ljunga bjöd på en händelsrik match med många chanser där flera även utmynnade i mål. Gästerna var det bättre laget och vann också helt rättvist även om matchen stod och vägde med dryga halvtimman kvar.
Matchen började dock lite trevande och den första riktiga möjligheten uppenbarade sig inte förrän efter cirka 20 minuter. Då blev Kubenkeepern för dagen, Johan Glas, testad men klarade av det hela med en dubbelräddning.
Däremot var han maktlös på Alexander Sjödins dundrande skott efter hörna och Ali Reza Heidaris avslut, efter rena klapp-klapp-spelet mellan målskytten, Alexander Sjödin och Peter Aho, i den 33:e respektive 40:e minuten.
Trots rejält övertag för Ljunga kunde hemmalaget reducera efter dryga timmen genom Johan Skog.
- Vi hade sedan ett par bra målchanser. Jag minns speciellt ett bra skott från Cristofer Högbom som deras målvakt (Viktor Nordlund) räddade genom att sträcka ut sig i hela sin längd. Högbom är normalt målvakt i A-laget så han om någon vet hur man ska skjuta, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
Någon kvittering kom aldrig till stånd utan Ljunga avgjorde med tre hörnmål inom loppet av fem minuter. Nicklas Eriksson 80´, Peter Aho 82´ och Fredrik Lundkvist 85´ var i tur och ordning sist på bollen med skallen. Tre nickmål alltså!
Johan Skog gjorde sedan sitt andra mål i matchen med det var mer kosmetika.
Ljunga vann rättvist med 5-2.
Kuben 3: Det är bara erkänna att Ljunga var bättre i denna match. De ville lite mer och satsade allt framåt. Tror att dom körde 4-2-4 och det gjorde dom framgångsrikt. De skapade under hela matchen ett flertal målchanser där deras spelare missade eller så stod vår målis Johan (Glas) i vägen. Vi hade också stolparna och ribban med oss. Trots att de skapade flest målchanser tycker jag ändå att vi var med i matchen till den 80:e minuten då de gör 1-3. Synd bara att vi inte räckte till i kväll. Nu får vi försöka ladda om inför höstsexan, säger lagledaren Roger Norrman
Ljunga: Idag var det effektiviteten vid våra hörnor som avgjorde matchen. Fyra hörnmål i en och samma match från vår sida har jag aldrig upplevt. Annars var det en konstig match. Stundtals var det rena pojklagsspelet och stundtals var det div. 4-spel från vår sida. Egentligen hade väl Kuben endast en handfull riktigt bra chanser, två gjorde man mål på, ett skott i utsidan av stolpen och en chans som Viktor (Nordlund) gjorde en kanonräddning på. Resultatet rättvist även om vi skulle gjort fler mål. Vi hade totalt sett ett 10-tal chanser där bollen flera gånger snurrar på mållinjen eller tar i ribban och stolparna, säger lagledaren Roy B. Olsson.
Kuben 3: Johan Glas i målet. Bland utespelarna plussas det för Anton From på mittfältet samt Stefan Andersson i försvaret som alltid gör sitt.
Ljunga: Ali Reza Heidari i tvåmannaanfallet och mittfältaren Stefan Gustafsson var "huvudet högre" än övriga men där ingen föll ur ramen.

Skytteligan, omgång 16

Granlos Ferdi Ismaili leder skytteligan sju mål före när-maste gubbe. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen.nu. Granlos Ferdi Ismaili leder skytteligan sju mål före när-maste gubbe. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen.nu.