Ali Kanso Mahmoud kom fri och satte Sunds segermål. Ali Kanso Mahmoud kom fri och satte Sunds segermål.

Sund tog en viktig tre-poängare på ett blåsigt Maland

(2017-06-27)
Sund vann en ganska tillknäppt match på ett Maland som stundtals bjöd på orkanvindar.
Matchvinnare blev Ali Mahmoud som vid ställningen 1-1 med 20 minuter kvar förvaltade ett friläge.
– Det här var ingen stor historia men jag tycker nog att vi vinner rättvist, säger Sunds lagledare Claes Nyman.

Det tog till i slutet av juni innan Sund kunde premiärspela hemma på Maland. Det blev dock en tillknäppt historia på en blåsig arena där det stundtals rådde orkanvindar. Inte lätt att spela bra och konstruktiv fotboll då. En som emellertid utnyttjade vinden var smarte Dennis Bergström som sköt en hörna direkt i mål efter kvarten spelad.
Söråker kvitterade tidigt i andra. På en frispark i närheten av hörnflaggan mötte Robert Lagergren med huvudet. Sundförsvararen Victor Bergman Rönnqvist nickade undan bollen men ansågs av den assisterande att ha gjort det först sedan bollen passerat mållinjen. Protester bland "Sundarna" men domarna stod på sig och bortaspelarna kunde återuppta sitt jublande.

Dock skulle hemmaspelarna jubla sist. Med 20 minuter kvar fick David Lundkvist bollen femton meter in på Söråkers pllanhalva och matade Ali Mahmoud på djupet med en perfekt genomskärare. En fri Ali placerade bollen utom räckhåll för Pontus Ålund i bortamålet.
Fem minuter senare åkte Söråkers Jesper Sahlberg på sitt andra gula kort vilket tog loven ur gästernas kvitteringsanstormning. Men en rejäl chans skulle man få. På en djupledsboll hann Sundmålvakten Stefan Bjertung först men bollen studsade upp på hans knä när han skulle rensa och blev ett perfekt pass till en Söråkerspelare som bara hade att lyfta bollen över Bjertung men fick inte i hastigheten riktigt till lyftet och den backande Sundmålvakten kunde greppa den mellan nävarna.

Sund kunde därmed inkassera tre viktiga poäng medan Söråker får ta hand om träsleven över sommaren.
– Det här var ingen stor historia. Det var mest en massa duttande både mitt på planen och inne i straffområdena. Den svåra blåsten ställde givetvis till det för spelarna men jag tycker nog att vi vinner rättvist trots deras jättechans på slutet, säger Sunds lagledare Claes Nyman

Sundkeepern Stefan Bjertung var stabil i vanlig ordning även om han hade lite flyt där på slutet. Men som det heter; en bra målvakt skall ha tur.
Marcus Pettersson bra i mittförsvaet och på mittfältet plussar vi för Dennis Bergström centralt och Ali Mahmoud ute på högerkanten. Och då inte bara för deras mål.
En eloge till Söråker för sin kämpainsats och att man aldrig gav upp trots underläge och en man utvisad.

Sund IF - Söråkers FF 2-1
2017-06-27 - 19:00 - Malands IP
1-0 Dennis Bergström (15)
1-1 Robert Lagergren (49)
2-1 Ali Kanso Mahmoud (70)
Utvisning Söråker: Jesper Sahlberg (75)
Domare: Ghaleb Rajab (följsam men något ojämn)
Publik: uppgift ej inrapporterad ännu