Div. 5 Medelpad:
Ånge IF - Matfors IF 2 3-9
2020-08-30 - 11:00 - Ånge IP

Bild 1. Oliver Andersson gjorde två av Matfors 2:s mål i 9-3-krossen av serieledarna Ånge. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 2. Kaptenen i Matfors Oscar Nilsson-Böös på väg att rulla in lagets sjunde mål i Ånges bur Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 3. Matfors 2 hade ofta inga problem att löpa sig fria mot ett stillastående Ångeförsvar. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 4. Rutinerade Ånges Haris Devic uppvaktas hårt av Gustav Lange i Matfors. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 5. Är man rutinerad och kämpar väl så ska bollen i mål, Haris Devic gav sig inte utan reducerade till 3-7 för Ånge. Foto: Roger Mattsson, Lokalotbollen.nu
Förre Hasselspelaren Gustav Salomonsson gjorde fyra av Matfors 2:s nio mål i Ånge. Förre Hasselspelaren Gustav Salomonsson gjorde fyra av Matfors 2:s nio mål i Ånge.

Katastrofförlust för Ånge – 3-9 hemma mot Matfors 2

(2020-08-30)
I grundserien föll Ånge med 1-9 mot Kuben 2.
Idag när uppflyttningsserien startade blev det ett nytt ras mot ett andralag. Matfors 2 kom till Ånge och körde över serieledarna med sanslösa 9-3. Värste skarprättare var Gustav Salomonsson med fyra fullträffar.
Om Ånge satt i förarsätet kan man lugnt konstatera att laget slungades ur den idag...

Kanske tog hemmalaget Ånge IF lite lätt på uppgiften från start I dagens match mot gästande Matfors IF 2. Det skulle visa sig redan efter två muinuter då bortalaget skapar sin första målchans. Redan minuten senare placerar Gustav Salomonsson bollen i Ånge målvakten Valerik Danelians kryss och han skulle innan matchens slut hinna göra tre pytsar till. Men tydligen blev de första minuterna och gästernas ledningsmål en väckarklocka, för direkt på avspark kvitterar man till 1-1 genom rutinerade Haris Devic. Tyvärr för Ånges del dröjde det bara några få minuter innan Alex Berggren hos gästerna river åt sig bollen någon meter in på hemmalagets planhalva. Passerar ett stillastående hemmaförsvar och placerar in 1-2. Därefter kommer den alltid farlige och vindsnabbe David Danielian in för Ånges del och tillsammans med brodern Haik blir det genast lite mer tryck mot bortamålvakten Men återigen snuvar Alex Berggren åt sig bollen och helt frispelar fyramålsskytten Gustav Salomonsson som promenerar in 1-3 till gästerna.
Minuten senare tar samme målskytt bollen från mittlinjen och lägger in 1-4 bakom hemmakeepern.

Ånge kommer dock igen och reducerar till 2-4 genom David Danielian. Men säg den glädje som varar, under några få minuter ramlar både 2-5 och 2-6 in i Ånges mål innan halvtidsvilan. Sekunderna före vilan hade ”årets mål” kunnat vara ett faktum på Ånge IP, David Danielian gör en underbar cykelspark som gästernas målvakt reflex räddar.
Den andra halvleken börjar med chanser för båda lagen, men i minut 61 löper återigen gästerna igenom hemmaförsvaret, denna gång var det Kaptenen själv Oscar Nilsson-Böös som ordnade fram 2-7.
Ett fortsatt kämpande Ånge ger sig inte, utan fortsätter ordna fram chanser och skam den som ger sig. I en tilltrasslad situation framför målvakten i Matfors efter hörna blir Haris Devic återigen målskytt till 3-7. En eloge till Ånge som aldrig ger upp hoppet trots 3-7 och med bara kvarten kvar. Man skapar en hel del chanser men får ingen utdelning, utan gästerna gör ytterligare två mål på sina snabba omställningar och springer ifrån till 3-9 innan slutsignalen går från domaren.
/ Roger Mattsson

– När vi mötte dem i grundserien föll vi med 2-8. Nu hade grabbarna lärt sig läxan och sårade dem via sylvassa kontringar, säger Matfors 2:s tränare Tobbe Wallin.

I Matfors plussar vi lite extra för Gustav Salomonsson, men helt klart är alla värda beröm för sitt enkla försvars spel och snabba omställningar till anfall. Matfors kan bli en tuff motståndare för alla senare i höst.
I Ånge kan nog alla bättre, men att man fortsätter kämpa trots att inte bollen ville gå deras väg är ett styrketecken.
Domarteamet med Nilla Sjöberg i spetsen ger vi också klart godkänt.

2020-08-30 - 11:00 - Ånge IP
0-1 Gustav Salomonsson (4)
1-1 Haris Devic (5)
1-2 Alex Berggren (13)
1-3 Gustav Salomonsson (20)
1-4 Oscar Nilsson-Böös (22)
2-4 David Danielian (27)
2-5 Gustav Salomonsson (30)