Tvåmålsskytten Jimmie Nordberg. Tvåmålsskytten Jimmie Nordberg.

Essvik ribbskott från att hämta in 0-3-underläge mot Lucksta

(2017-06-18)
Idag spelades den från den första omgången uppskjutna matchen mellan Essvik och Lucksta.
Lucksta ledde den känsloladdade matchen med 3-0 men hemmalaget reducerade två gånger om och med matchens sista spark rammade Marcus Sawert ribban.
– Där kom vi undan med andan i halsgropen men den här matchen skulle vi stängt långt tidigare, säger Luckstatränaren Tommy Lerstrand.

Matchen mellan Essvik och Lucksta skulle egentligen ha spelats i början av maj, därefter i mitten av maj för att nu slutligen spelas den 18 juni.
Och det blev en känsloladdad match då flera rutinerade Luckstaspelare i vår tog klivet över till Essvik. Några av spelarna var dessutom rejält övertända och det blev en del skärmytslingar och fula närkamper.
Men det blev även en del fotboll och av den varan visade sig gästerna behärska spelet bäst. Åtminstone första dryga timmen av matchen.
Gästerna tog ledningen i mitten av den första halvleken. Efter en hörna från Semir Salia kunde Jimmie Nordberg dunka in 0-1.
Därefter dröjde det till den 57:e minuten till 0-2 då Semir Salia satte dit en frispark med både kraft och precision.
Tio minuter senare var Semir Salia på väg igenom men blev fälld inne i hemmalagets straffområde. Jimmie Nordberg klev fram till elvameters-punkten och några sekunder senare var han tvåmålsskytt.

Matchen avgjord?
Nej! Essvik reducerade i anfallet därpå genom gamle Luckstabekantingen Robert Johansson. Även det målet tillkom på straff sedan "Robban" själv blivit fasthållen.
Med kvarten kvar drog Ramin Sajadi till direkt från straffområdeslinjen på en andraboll från Luckstaförsvaret och skapade rejäl nerv i matchens slutskede.
På övertid rammade Marcus Sawert ribban med en rejäl rökare från 25 meter. Så nära var Essvik att hämta in ett 0-3-underläge.
– Där kom vi undan med andan i halsgropen men den här matchen skulle vi stängt långt tidigare. Vi brände några otroliga chanser både i första och andra halvlek, säger Luckstatränaren Tommy Lerstrand.

I Lucksta framhåller vi vänsterbacken Emil Svensson och Martin Drugge Eriksson som gjorde grovjobbet på mitten.
När det gäller Essviks plusvarianter saknas tyvärr information men det var starkt att nästan hämta in 0-3.

Essviks AIF - Lucksta IF 2-3  *
2017-06-18 - 14:00 - Essviksvallen
0-1 Jimmie Nordberg (25)
0-2 Semir Salia (57)
0-3 Jimmie Nordberg (66, straff)
1-3 Robert Johansson (68, straff)
2-3 Ramin Sajadi (75)
Domare: Abdisadiq Muse Farah