Sundsvalls DFF tog hem div. 1 Norra Svealand och är nu bara två kvalmatcher från en återkomst till Elitettan. Foto: SDFF
Bella Nordlund höll nollan när seriesegern säkrades. Bella Nordlund höll nollan när seriesegern säkrades.

SDFF mållösa mot Västerås BK 30 i avslutningen – men spelade ändå hem serie-segern!

(2020-10-03)
SDFF fick aldrig hål på Västerås BK 30 i avslutningsmatchen.
Men då Sätra dängde värsta konkurrenten Täby gick seriesegern ändå till Medelpad!
– Nu är vi bara två kvalmatcher från Elitettan, säger SDFF:s tränare Mikael Melin-Bhy.

Vid seger borta mot formstarka Västerås BK 30 på Ringvallens konstgräs skulle SDFF säkra seriesegern i division 1 Norra Svealand. Kryss eller förlust och man var tvungna att förlita sig på att Sätra SK tog minst en poäng mot serietvåan Täby FK som låg två poäng efter ledande SDFF.
Och det blev en rysare.
SDFF inledde bäst och hade bud på ett ledningsmål men i mitten av halvleken tog hemmalaget över och SDFF-keepern "Bella" Nordlund tvingades till en frilägesräddning.
I den andra halvleken återtog SDFF initiativet och Emelie Dahlin hade ett jätteläge att sätta 0-1 men hemmamålvakten Ella Wilson  gjorde en kanonräddning nere vid sin ena stolprot. Ett par minuter senare nickade Clara Thimstrand en lång frispark i ribban.

När lite drygt tio minuter återstod kom informationen att Sätra tagit ledningen mot Täby och anspänningen släppte något och SDFF kumde bärga den poäng som krävdes för att seriesegern skulle vara ett faktum. Det blev visserligen några spännande minuter innan slutresultatet från Stockholmsmatchen bekräftades. Då kom det stora segerjublet!
Nu väntar två kvalmatcher mot segrarna i division 1 Norrland, troligen Notvikens IK men Team TG kan fortfarande hota (avgörs under söndagen) där vinnarna tar en plats i Elitettan.

– En välspelad och jämn match mellan två unga lag där vi låg närmast segern i den andra halvleken. Nu är vi bara två kvalmatcher från Elitettan, säger SDFF:s tränare Mikael Melin-Bhy.

Alla i SDFF ska ha beröm för sin insats med ett litet extra plus till målvakten Isabella Nordlund.