Fem mål av Anna Edin i premiären. Fem mål av Anna Edin i premiären.

Seriefavoriten inledde med tvåsiffrigt – tappen gick ur tunnan i andra halvlek

(2016-05-05)
Stöde ledde bara med 1-0 mot tippade bottenlaget Söråker när det bara återstod ett par minuter av den första halvleken.
Då prickade Anna Edin in två raska innan paus och i den andra gick tappen ur tunnan och seriefavorterna kunde segrla iväg till tvåsiffrigt.
– Söråker försvarade sig bra så länge dom orkade men i Anna Edin och Clara Högbom har vi två anfallare av god divion 2-klass, säger nye Stödetränaren Madelene Sjögren.

Anna Edin satte 1-0 redan i den tredje minuten mot bottentippade Söråker.
Men det förväntade målkalaset lät vänta på sig.
Söråkers unga tjejer försvarade sig bra och i målet stred Emelie Söderlind som en tiger och svarade för flera mäktiga parader.
Det röda hemmalaget såg ut att gå till pausvila med bara 0-1 då Anna Edin satte två raska sista tre minuterna och tack vare sitt äkta hattrick stod det istället hastig, och för Söråker, mindre lustigt 0-3 på resultattavlan.
En fri Anna Edin rullade sedan in sitt fjärde mål direkt i öppningen av den andra och nu var tappen ur tunnan. Med två minuter kvar satte Clara Högboom, sitt tredje i halvleken, 10-1 och man hade nått tvåsiffrigt.

Söråkers tröstmål gjordes av det sena nyförvärvet från Ljustorp, Joanna Fuenzalida, vid ställningen 0-7. Matchens kanske snyggaste fullträff när hon curlade in den i borte gaveln. Det var inte bara Söråkers enda mål utan enda avslut mellan stolparna. Så varför inte göra det snyggt?
– Söråker försvarade sig bra så länge dom orkade men i Anna Edin och Clara Högbom har vi två anfallare av god divion 2-klass. Roligt också att flera av målen kom efter fina anfall och kombinationer, säger nye tödetränaren Madelene Sjögren.
– Stöde är några klasser bättre än oss och det är inget lag som vi skall ta poämg av. Kanske inte den motståndare vi hade hoppats att få i en premiär. Men å andra sidan vet vi att det inte blir tuffare nu. Är ändå nöjd med tjejerna som aldrig gav upp utan hela tiden försökte spela fotboll, säger tränaren Sven Lagerqvist.

Hos segrarlaget går det inte att kringå nämnda målskyttarna Anna Edin (5) och Clara Högbom (3). Mycket bra var även Frida Åsell.
Söråker hade som sagt en duktig keeper i Emelie Söderlind även om den andra halvleken inte blev så kul. Av tio avslut på mål gick sju in. Dock inget av dom som man kan lasta Emelie för.