Anders Westlund tränar ett vinnande Kovland. 23 raka utan förlust nu. Anders Westlund tränar ett vinnande Kovland. 23 raka utan förlust nu.

Westlund vaskade om i laget och Kovland vände
0-1 i paus till en 6-1-seger

(2016-05-31)
Kovland låg under i paus borta mot Njutånger.
Då vaskade tränaren Anders Westlund om i laget och KIF gick ut och vände till en 6-1-seger.
– Sett till chanserna borde vi kanske gjort fyra mål till, säger Westlund.

Njutånger hade fyra raka förluster och en jumboplats i division 2 Södra Norrland när topplaget Kovland, med fem raka segrar och i andra änden av tabellen, gästade idylliska men lite trånga Skarplycka IP.
Kovland trampade igång men efter en kvart kom en långboll som målvakt och mittback inte kunde komma överens om vem som skulle ta hand om den och vips satte Lisa Bergström dit tån och bollen rullade in till 1-0.
Trots ett rejält övertag lyckades inte gästerna få till en kvittering före paus utan jumbon gick till vila i ledning.
– Vi spelade riktigt jävla dåligt. Ändå borde vi stängt matchen sett till dom chanser vi skapade, dundrar Kovlands tränare Anders Westlund.

I den andra halvleken var det mer fokus och skärpan bättre inställd.
I den 53:e minuten kom också kvitteringen genom Malin Kristmansson, som klev upp i anfallet efter halvtidsvilan.
Emelie Åkersten satte 1-2 fem minuter senare och strax därpå ökade Kristmansson på till 1-3 och därefter lämnade bollen knappt Njutångers planhalva mer än vid avspark efter målen. Till slut blev det nämligen ytterligare tre Kovlandsmål varvid segern skrevs till 6-1.
–Jag väckte laget genom att vaska om i positionerna inför den andra halvleken och flyttade t ex upp Malin Kristmansson och Amanda Norin i anfallet samtidigt som vi spelade rakare och mindre omständligt. Det fungerade bra. Sett till chanserna borde vi kanske gjort fyra mål till i andra, säger Westlund, som ville ge beröm till Njutånger.
– Dom slet och kämpade och jag var nog lite nervös trots allt i paus, säger Kovlandstränaren efter lagets 23:e match i rad utan förlust.
Utöver Norins och Kristmanssons anfallsspel efter paus var Lina Candell mycket bra på högermittfältet. Lina som även var den som avslutade kvällens målskytte med matchens sista spark.

1-0 Lisa Bergström (16)
1-1 Malin Kristmansson (53)
1-2 Emelie Åkersten (58)
1-3 Malin Kristmansson (60)
1-4 Emma Sjöberg (straff, 77)
1-5 Mikaela Björkholm (79)
1-6 Lina Candell (90)
Domare: Kari Nykänen