Medskogs vann bottenmötet
-
Medskogs vann bottenmötet mot Söråker sedan man vänt underläge till 3-1 hemma på Viforsplan.
- Kändes som en rån när dom gjorde 0-1 men efter vår kvittering var det inget snack. Framförallt som vi vann kampen i bägge straffområdena, säger Medskogs tränare Joakim Nerén.

Söråker bröt dödläget

Det var dom två på förhand tippade bottenlagen som möttes på Viforsplan denna fredagskväll. Bägge hade också inlett med två förluster men emellertid visat upp ett spel som inte indikerat något "bottenspel".
Medskogs hade det mesta av spelet under den första halvleken och försöke spela sig genom mittfältet medan Söråker mer jobbade med längre bollar och satsade på fasta situationer där man är tunga att möta.
Redan i den första minuten av den andra halvleken bröt Söråker dödläget i matchen när Nicklas Svedjeskog satte 0-1.
Därefter var man ytterst nära 0-2 med ett skott som tog i underkant av ribban.

Istället kom 1-1. En boll hittade bakom Söråkers backlinje, Joakim Nerén sköt men namnen Jönsson i Söråkersmålet räddade. Simon Bohlin skulle bara slå in returen men blev fälld och domaren dömde straff. Jakob Melin tog sitt ansvar från elva meter.
Efter kvitteringen höjde sig Medskogs och när Emil Norrman dök upp vid den borte stolpen och nickade in den långa frisparken från kanten var ledningsmålet helt i sin ordning.

Inget snack efter 1-1

I slutminuten kontrade Medskogs även in ett tredje mål sedan Joakim Nerén serverat Emil Andersson i det flygande anfallet.
- En riktigt jobbig förlust. Vi ger oss alla chanser att vinna matchen när vi väl lyckas ta ledningen. Därefter gör vi horribla misstag som gör att vi tappar matchen. Vi stötbryter i fel lägen, slår för lösa passningar och får omställningar på oss samt missar att plocka upp markering, säger Söråkers tränare Fredrik Thimeradh, och fortsätter:
- Vi var för dåliga i straffområdena - igen, suckar SFF-tränaren.
Medskogs mittback Alex Forsberg var bäst på planen, brytsäker och pådrivande. Simon Bohlin på yttermittfältet var också en rejäl plusfaktor.
Joakim Jönsson i Söråkers mål får godkänt för sin insats och svarade för några riktigt fina räddningar. Det är inte på den posten det brister i "Lötaklubben".
Jerry Nerén verkar ha fått ordning på Medskogs och som man spelar ju är man ingen given träslevskandiat, snarare ett mittenlag.
Söråker däremot lär gå ett tuff tid till mötes. Man kämpar och sliter men det verkar fattas en del i själv bollirandet. Passningsspelet är just nu under all kritik och man släpper in alldelese för många "onödiga" mål. Där har Thimeradh en rejält utmaning.

Publik: 50

Emil Norrman nickade in segermålet inför för ögonen på bl a sin stolta fader Roger. Bara nu inte Roger skriver nåt på sin facebooksida ;-)