Joakim Jonsson, Torpshammar

Matchreferat, omgång 19

Holmvallens speaker gjorde mål och låg även bakom kvitteringen
Holm är fortfarande med i kampen om uppflyttning och det kan man tacka sin speaker!
Hemmalaget inledde bra och i den 36:e minuten satte mittbacken Kristoffer Sahlén en väplacerad frispark.
Man fick dock inte gå till pausvila i ledning utan Erik Senestad kvitterade med en säker straffspark i den 41:a.
Tio minuter in i den andra halvleken sköt samme Senestad Sidsjö-Böle till ledning och i den 66:e minuten ökade ständigt löpande Olle Nordberg på till 1–3 och då såg uppförsbacken brant ut för hemmalaget.
Vad att göra?
– Vi gick ner på en trebackslinje och kastade in gamle målsprutan Agne Frisk, säger lagledaren Kenth Åslin.
Agne Frisk? Men han är ju speaker!
– Han tog med sig grejorna utifall det skulle fattas folk, ler Kenth Åslin.
Det skulle visa sig vara ett smart drag. 44-åringen skapade mycket oreda i Böleförsvaret och i den 87:e minuten höll sig Frisk framme och reducerade till 2–3 från nära håll.
Tre minuter in på stopptid kände sig gästerna nödgade att fälla Frisk precis utanför straffområdet. Kristoffer Sahlén satte ju en frispark i den första halvleken, skulle han sätta en till med matchens sista spark? Jodå, med lite flyt hittade han rätt via en SBIF-spelare och räddade därmed en viktig pinne.
– Skönt att få ta poäng i den här matchen när det gått så tungt på slutet. Det här behövde vi verkligen, säger Holmtränaren Thomas Åslin.
Poängen kom överraskande för ledarduon Kenth och Thomas Åslin.
– Även inför den här helgen har det varit ett puzzlande för att få tag på speldugliga spelare. Sjukdomar, skador och annat har gjort truppen tunn men idag visade man moral och kämpade på och vi gör en riktigt bra insats sett till förutsättningarna, säger Kenth Åslin.
– Alla gjorde sitt bästa och mer än så kan man inte begära, fyller broder Thomas i.
Extra plus i Holm till mittbackarna Kristoffer Sahlén och nye Mattias Lund. Den sistnämnde spelade ifjol med IFK Sundsvalls division tre lag men har hoppat med nu som en höstresurs. Sedan får man naturligtvis inte glömma Agne Frisk som trots allt var den som vände matchbilden med sitt inhopp.
– Han verkar ha mycket kvar att ge på fotbollsplanen än, avslutar Thomas Åslin med ett skratt.

Publik: 35

Det gamla gardet bakom IFK Sundsvall 2:s tunga trea
I kampen om att slippa nedflyttning tog IFK Sundsvall 2 tre tunga poäng efter en klar seger mot Selånger 3.
Men det såg inte så positivt ut innan matchen för IFK.
– Jag hade 18 man när jag gick och lade mig igår kväll men när jag vakande var vi nere i tio. Men efter lite rundringar till gamla IFK:are fick vi ihop ett hyfsat gäng men det var kanske inte den bästa förberedelsen till match man kan ha, säger tränaren Fredrik Allgren.
Thomas Torstensson 52, Kai Läpperi 45, sportchefen Kenneth Kile 47 och A-lagstränaren Mikael Kotermajer 31 var några av essen som plockades fram ur rockärmen.
– Kenneth är en ettrigare än en norsk skogskatt och han var in och gjorde tre svängar á fem minuter och gjorde det bra, säger Allgren.
Det var emellertid Selånger 2 som tog ledningen i matchen. Redan i den sjunde minuten hittade Elias Lindqvist rätt bakom IFK-keepern Joakim Sjödin, som därefter spikade igen till det återstod fem minuter av matchen. Även Sjödin tillhörde dom som ställde upp med kort varsel.
Glädjen i Selånger höll inte i sig så värst länge för Max Holmberg vände snabbt på steken med två mål. IFK hade sedan flera chanser att öka på innan paus men det sköts högt och vint även i dom bästa lägen.
En ettmålsledning är inte mycket att luta sig emot men när mittbacken Kristoffer Bodin satte 3–1 nio minuter in i den andra halvleken kändes det som om IFK-segern var i hamn.
När sedan Kenneth Kile (!) spelade fram "Musse" Farah till 4–1 gick ridån ner för gästerna.
Bodin och "Musse" satte ytterligare varsin syl innan Hakim Rouass avslutade målskyttet med sin 2-6-reducering.
– Annars raderade Kristoffer Bodin ut farlige Hakim nästan fullständigt, säger Allgren.
Utöver det äldre gardet skall beröm även utdelas till tvåmålsskyttarna Max Holmberg, Krisoffer Bodin, "Zia" Farah samt målvakten Joakim Sjödin.
(väntar på återkoppling från Selångers ledare)

Publik: 20

Uddamålsseger för Ljunga i sexpoängsmatch
Lokalfotbollen hade före matchen tippat 2–1-seger för Ljunga – och så blev det givetvis...
Hassel saknade flera av sin tongivande pjäser och fick plocka in veteranerna Seth Larsson och Kenneth Jansson och satsade uteslutande på att hålla rent i försvaret och skicka långt mot anfallaren William Dalenius.
En primitiv taktik som ändå var nära att lyckas. Duktige William Eliasson höll tätt i målet ända till den andra halvekens tredje minut då Jonas Carlsson spräckte nollan.
I den 67:e minuten på en av få offensiva utflykter jobbade gästerna sig fram till en straffspark och den satte Robert Sundin säkert.
Med dryga kvarten kvar återtog hemmalaget ledningen genom Joel Eriksson och den här gången släppte man den inte ifrån sig utan kunde inkassera tre synnerligen viktiga poäng i bottenstriden och det är just dom tre poängen man nu ligger före Hassel i tabellen.
– Vi hade ett stort övertag spelmässigt men vi lyckades bara vinna med en boll, men å andra sidan räcker det, säger Ljungas sportchef Roy B. Olsson.
(väntar på återkoppling från Hassels ledare)

Publik: 21

Ljustorpsförlust efter självmål
Ljustorp hade chansen att skapa sig en lucka gentemot Holm och spelediga Fränsta när det gäller uppflyttningsstriden. Det enda som krävdes var en seger borta mot mittenlaget Torpshammar. En på förhand relativt lätt uppgift.
Men teori och praktik sammanfaller inte alltid och trots att hemmalaget kom till spel med bara en avbytare lyckades man inte bara hålla topplaget stången utan även vinna matchen i slutändan.
Men rättvist?
Sett till spel och målchanser var det icke det. Inte ens i närheten!
Ljustorp spelade riktigt fyndig fotboll och radade upp målchanser men istället för att skjuta bollen mellan stolparna pickade man dom två gånger och även ribban lika många. Om nu inte en storspelande Cliff Nordin befann sig i bollbanans riktning mot målet.
När inte Ljustorp lyckades sätta nätet i dallring gick det som det brukar för ett lag som bränner chanser.
I den 79:e minuten blåste domaren straff för hemmalaget. Ljustorps reservkeeper, rutinerade Thomas Aune, räddade emellertid stramaren men det hela slutade ändå i att bollen hamnade i LjIF-målet via en egen spelare och det blev också matchens enda mål.
– Otroligt tung förlust, speciellt som vi spelade riktigt bra och att straffen som föregick målet var i billigaste laget. Idag hade vi inte dom berömda marginalerna på vår sida, säger Ljustorpstränaren Nedeljko Mitrovic.

Publik: 48

Fyra mål av Alex Reid när Ånge 2 vann "första set blankt" mot Alnö 2
Det blev en ganska bra division 5-match mellan toppen och botten.
Jumbon Alnö 2 försökte lira boll men hade ändå ingen suck mot serieledarna där Alex Reid var på bästa målhumör och prickade in fyra av Ånge 2:s sex fullträffar. Den första redan efter två minuters spel.
– Vi var numret större och det skall vi även vara om man tittar i tabellen. Det unga alnölaget skall ändå ha cred för att dom aldrig gav upp utan hela tiden kämpade och försökte, berömmer Ångetränaren Benny Matsson, som själv var med och lirade då man saknade lite folk.