Div. 3 Mell. Norrland

Omgång 17

Sollefteå chockade Ånge i slutminuten
Ånge IF tilläts att ha mycket boll och gästerna backade hem i början men hotade lite smått med vindsnabbe Bamekee Toure och man försökte sätta press i rätt läge.
Ånge spelade ganska mycket långa bollar som togs bort ganska enkelt av gästernas försvar. Annars var Brad Grayson på spelhumör och levererade flertalet fina bollar till sina lagkamrater men man lyckades inte skapa några riktigt heta chanser i den första halvleken.
I den andra halvleken satte Ånge lite mer fart på bollen och i den 52:a minuten kom utdelningen, Oskar Nordlund kom runt på kanten och spelade in lågt till Benny Matsson som sköt stenhårt i mål helt otagbart för målvakten.
Ånge fortsatte att skapa chanser och Brad Grayson fick ett jätteläge att stänga matchen men trots att det bara var en spelare i vägen så gick bollen till hörna. Man fick ytterligare chanser men bollen ville inte in, istället var det gästerna som tog över i slutet av matchen och man var nära efter ett fint inspel av Rasmus Bergström men skottet blockerades av Kieron Kenny.
På stopptid kommer chocken för hemmalaget, Sollefteå slår en långboll som Bamekee Toure kommer först på då han smiter mellan mittbackarna Adam Mitter och Kieron Kenny och med en lätt lyftning så hittar han nätet och matchen slutar oavgjort.

Kramfors fick en drömstart på Kubikenborgs IP då man tog ledningen redan efter 30 sekunder. Ett skott från vänster som målvakten Jonathan Berntsson stötte ut mitt framför en framrusande Filip Berggren som enkelt sparkade in ledningsmålet.
Efter en kvart fick Kuben en straff som Robin Bergman förvaltade väl och kvitteringen var ett faktum.
- Då kändes det som att vi var tillbaka i matchen, säger Kubentränaren Mikael Häggqvist.
Den känslan blev dock kortvarig.
Bara tre minuter senare gjorde nämligen George Landais 1-2 efter en snabb omställning.
- Efter det så var det Kramfors som var båd etta och tvåa på bollarna, säger Häggqvist.
Båda lagen skapade chanser men det dröjde till slutminuten av den första halvleken innan det var dags för ännu ett mål. Återigen var det Kramfors och Marcus Jössund som utökade ledningen till 1-3 efter ett passivt försvarsspel hos "tigerränderna".
- Inför andra halvlek gjorde vi några förändringar och det gav ett positivt resultat, säger Häggqvist.
Kuben tog över och kanske var det en kombination av revanschlusta hos Kuben samtidigt som Kramfors föll djupare i banan för att försvara sin ledning. Halvleken blev i vilket fall Kubens.
- Tyvärr dröjde det ända till 88:e minuten innan vi lyckades reducera Kramfors ledning till 2-3, säger Häggqvist.
Det var Niklas Nygren som snyggt nickade in ett inlägg från Mattias Svelander. Närmare poäng än så kom inte Kuben.

- Idag är vi inte nöjda med första halvlek och uppförsbacken blev för brant trots att vi spelade upp oss rejält i andra halvlek, säger Häggqvist, och fortsätter:
- Idag får vi tränare ta vår del av förlusten. Vår uppgift är att hitta ett spelsystem som passar och att sätta rätt gubbar på rätt plats vilket vi misslyckades med inför den här matchen.
- Vi tar med oss den andra halvleken och att vi lyckas göra två mål framåt. Nu väntar en träningsvecka innan vi åker till Junsele på lördag. Ett Junsele som sprattlat till ordentligt under hösten och de har bra självförtroende efter vinst borta mot Brunflo idag, avslutar en revanschsugen Mikael Häggqvist.
/ Lokalfotbollen.nu och Mikael Häggqvist

Brunflo FK - Junsele IF 2-3 (2-2)
2013-08-24 - 12:00 - Åkreäng

• Ängsligt Brunflo föll mot bottenlag
• Junsele tog hand om alla tre poäng i Brunflo

Spöland Vännäs IF - Höga Kusten FF 2-2 (1-1)
2013-08-24 - 13:00 - Vännäs IP

• Mål i slutsekunden
• Emil Forsgren fixade poäng till Högakusten

Frånö SK - IFK Holmsund 1-1 (0-0)
2013-08-24 - 14:00 - Frånö IP

• Gästernas målvakt kvitterade
• Sportnu.se skriver sällan om div. III-fotboll...

Ånge IF - Sollefteå GIF 1-1 (0-0)
2013-08-24 - 14:00 - Ånge IP

• Sollefteå chockade Ånge i slutminuten (läs här ovan)
• Väntar på referat från ST/Dagbladet

• Bahmakee Touré kvitterade i slutminut

Kubikenborgs IF - Kramfors-Alliansen 2-3 (1-3)
2013-08-24 - 15:00 - Kubikenborgs IP

• Djup Kubensvacka - fjärde raka förlusten (läs här ovan)

• 3-2-seger för Kramfors borta mot Kubikenborg

Friska Viljor FC - IFK Östersund 0-3 (0-0)

Skytteligan, omgång 17

Jonathan Lundbäck har tagit över ledningen i skytteligan. Jonathan Lundbäck har tagit över ledningen i skytteligan.