Tomas Eriksson var en av målskyttarna i derbyt. Tomas Eriksson var en av målskyttarna i derbyt.

Nedansjöseger i derby på Viskans IP inför storpublik

(2016-068-01)

Inför en välfylld stenläktare på Viskans IP avgjorde Nedansjö i den andra halvleken då man gick ifrån til 5-0.
– En bra och välspelad match mellan två duktiga lag. Det var jämnt skägg ända fram till vårt andra mål. Efter det gick rullgardinen ner för Wiskan, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

Inför en fullsatt stenläktare på Viskans IP tog Nedansjö hem derbyt och bröt hemmalagets fina svit på fem matcher utan förlust.
Hemmalaget tog emellertid ledningen i den 43:e minuten med ett skott som via underkanten på ribban studsade ner innanför mållinjen och upp i ribban igen. Något som domaren inte hann uppfatta och inte heller hade hjälp av några assisterande på linjerna så han blåste aldrig för mål utan lät spelet gå vidare.
Precis före pausvilan satte istället Nedansjö 0-1 genom Jacob Hiltunen...
Det måste han känts som en rejäl pungspark för hemmagrabbarna.

När sedan Tomas Eriksson på eget genombrott satte 0-2 fär gästerna efter timmen tog orken slut
Viktor Bergman Gullmarks 0-3 efter ett inlägg kom bara nån minut senare.
Staffan Söder sköt sedan 0-4 och Fredrik Lind höll sig frammet på ett inlägg och satte 0-5.
Då återstod dryga kvarten av matchen, som mer eller mindre bara spelades av då den var avgjord.

Det var många bra prestationer i matchen men om man skall plocka ut en spelare i vardera laget får det i Nedansjö bli vänsterbacken c, brytsäker, lugn och fölsam och var även nära att göra mål efter en offensiv raid.
I Wiskan var, trots dom fem insläppta målen, Simon Eriksson riktigt bra mellan stolparna och svarade när matchen stod och vägde för några spektakulära reflexräddningar.