Hattrick av Tomas Eriksson i comebacken
-
Wiskan vann borta mot Sund 2 med 5-3 sedan comebackande Tomas Eriksson snickrat till ett hattrick.
– Vi spelade bra när vi gjorde mål annars föll vi tillbaka och tjongade dessemellan, säger Wiskans spelande tränare Martin Hulthin.


Målrikt

Det blev målrikt på Flodbergs IP mellan Sund 2 och Wiskan.
Hela åtta mål fick den fåtaliga publiken se i regnet.
Hemmalaget började fortroendeingivande och knackade boll riktigt bra mellan sig och efter ett par halvchanser kunde en fristående Yousef Khamis göra 1-0 efter ett inlägg.
Det blev paradoxalt starten på en stark Wiskanperiod och bara två minuter senare var det kvitterat sedan snabbe Tomas Eriksson runnit igenom.
Det hann inte gå många minuter förrän Eriksson var framme och hotade igen, men blev fälld. Eriksson tog själv hand om straffen och gjorde det på bästa sätt.
– Därefter slutade vi av någon anledning att spela fotboll och började bara tjonga, säger spelande tränaren Martin Hultin kritiskt.
Sund kunde kvittera innan paus. Viktor Bergman skickade iväg ett perfekt djupledspass till Gustav Nordin som avslutade på ett tillslag.

 

Sund kvar i omlädningsrummet

Patrik "Putte" Nilsson satte direkt i andra halvleks öppning 2-3 efter ett riktigt vackert anfall där Sundspelarna verkade vara kvar i omklädningsrummet.
- Där stod vi rejält på hälarna, säger coachen Mikael Ankarsmark kritiskt.
Än värre för hemmalaget skulle det bli i den 53:e minuten. Mikael Törnlund kom då helt fri och lobbade behärskat in 2-4 över Sundkeepern Filip Limmerdal.
Sund fick en snar reducering sedan man kommit runt på högerkanten och på inspelet kunde Yousef Khamis raka in sitt andra mål för dagen och det var åter match.
– När vi inte nådde nån kvittering flyttade vi upp mittbacken Natnael Teklab sista kvarten för att få lite tyngt i anfallet, säger Ankarmark.

 

Ingen effekt

Det gav dock ingen effekt utan det var Wiskan som låg närmast nästa mål och i den 78:e minuten kom avgörandet. Efter att ha kommit förbi på högerkanten centrades bollen in till en friställd Tomas Eriksson, som säkert kunde fullborda sitt hattrick att fastställa segersiffrorna till 3-5 i sin comeback.
– Första halvleken är vi riktigt nöjd med då vi spelade med fart och gick in i duellerna. Den andra var inte lika bra, säger Ankarmark, som var nöjd med sina grabbar men ville ge ett extra plus till Viktor Bergman.
– När vi rullar boll inom laget så funkar det riktigt bra. Vet inte varför vi rätt vad det är börjar spela tjongfotboll utan egentlig anledning. Men jag är nöjd med segern och att vi fortfarande är obesegrade, säger Hultin.
Tomas Erikssons hattrick är svår att frångå och han var också mycket riktigt tungan på vågen i den här matchen. Bra var också återigen mittbacken Mattias Olsson.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 4

Sund IF 2 - Wiskans IF 3-5
2014-05-26 - 19:00 - Flodbergsudden
1-0 Yousef Khamis 23
1-1 Tomas Eriksson 25
1-2 Tomas Eriksson (straff) 28
2-2 Gustav Nordin 41
2-3 Patrik Nilsson 46
2-4 Mikael Törnlund 53
3-4 Yousef Khamis 57
3-5 Tomas Eriksson 78
Domare: Matz Vågeteg, Sundsvall
Publik: 15
Matchfakta

Tomas Eriksson gjorde comeback i Wiskan och inledde direkt med ett hattrick.