Jesper Nilsson-Böös gjorde ett mål och passade fram till ett när Matfors vann på Essviksvallen. Jesper Nilsson-Böös gjorde ett mål och passade fram till ett när Matfors vann på Essviksvallen.

Två självmål av sommar-längtande Essvik hemma mot Matfors

(2016-07-01)

Essviks formkurva har dalat senaste tiden.
Precis tvärtom har det varit för Matfors.
Därför var det inte överraskande att det blev bortaseger på Essviksvallen i den sista våromgången.
– Vi gör egentligen ingen bra match men när vi trots allt vinner så kanske man inte skall klaga så mycket, säger Matfors tränare Patrik Jonsson och ler.

Essvik har varit ett av vårens överraskningslag men som senaste tiden längtat efter sommaruppehållet p g a slitna spelare och skador.
Ikväll blev det en 2-4-förlust mot ett Matfors som verkligen kommit igång så här lagom till sommaren.
Redan i den sjätte minuten hade en ringrostig Nicklas Lindberg i hemmamålet oturen att boxa in en boll i det egna målet.
Marcus Sawert kvitterade emellertid efter en halvtimmes spel.
Sammanfattningsvis hade Essvik mest boll men Matfors dom farligaste chanserna första fyt.

Direkt i inledningen av den andra var det dags för Essviks andra självmål. Jesper Nilsson-Böös sökte Johan Bergström inne i centrum med en hård boll. En essvikare han dock före och styrde in den i eget mål.
Två minuter senare gick Jesper Nilsson-Böös på eget avslut sedan han ryckt förbi sin bevakare och med gott resultat, 1-3.
Tog inte många minuter till förrän Fredrik Boman tog emot bollen, vände om och placerade den perfekt invid stolpen.
Tre mål på sex minuter avgjorde matchen definitivt även om Sebastian Astby Röding fick till en reducering.
Jonas Dunberg nekade sedan hemmalaget ytterligare en reducering med en jätteräddning i krysset. 3-4 där och sista tio hade kunnat bli en gastkramning.
I slutminuten fick istället hemmalagets André Moberg sitt andra gula kort och hann därför få varmvatten i duschen. Någon dusch blir det inte efter nästa match då Andé är avstängd i den första höstomgången.
– Vi gör egentligen ingen bra match. I offensiven blev spelet alldeles för rakt medan vi i defensiven släppte till onödigt mycket. Men när vi trots allt vinner så kanske man inte skall klaga så mycket, säger Matfors tränare Patrik Jonsson och ler.
– Vi har fem-sex ordinarie borta av olika anledningar, bl a fick en skadad Peter Mackin leda laget från sidan. Vilan kommer lägligt för oss och idag bjöd vi till och med på två självmål, säger mittfältaren Jesper Hellström som annars är nöjd med lagets prestation i vår.
– Det var nog inte så många som trodde att vi skulle vara med däruppe, säger "Hella".

Mittbacken William Östman och en Johan Bergström i ständig rörelse på mittfältet var Matfors främsta.
I Essvik var det ingen som stack ut något extra utan dom flesta såg ut att längta efter sommaruppehållet.