Andreas Lindqvist hade en fot med i Östavalls samtliga mål i 4-1--segern mot Järpen hemma på Skogsvallen. Två gjorde "Linkan" själv och låg bakom Petter Thelins bägge mål. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu.

"Linkan" stor segerorganisatör när Östavall tog hem tre viktiga poäng i bottenstriden – 4-1 mot topplaget Järpen

(2020-09-19)
Östavall ligger lite pyrt till i tavellen men tog idag en fin skalp då man skickade hem överraskningslaget Järpen med en 1-4-förlust.
Segerorganisatörer var tvåmålsskyttarna Petter Thelin och Andreas Lindqvist. "Linkan" låg dessutom bakom Petters bägge fullträffar när västralaget visade upp helt andra takter än senast då det blev 0-4 mot Frösö.
– Jag vet vad killarna kan och nu var alla där, säger tränaren David Nordberg.

Östavall tog 3 viktiga och värdiga poäng i dagens match mot topplaget Järpen på Skogsvallen och det med råge.
Inför dagens match på Skogsvallen stod viktiga poäng på spel för så väl gästande Järpens IF i toppstriden, som för hemmalaget Östavalls IF runt kvalstrecket.
Fick en kort pratstund före matchstart med hemmalagets tränare David Nordberg, väl medveten om läget som han enkelt uttryckte sig:
– Svår match idag men vi har haft bra träningar i veckan och jag vet vad killarna kan, nu ska vi visa det också. Sen om det håller hela vägen hem det återstår att se, men vi ska vara med i alla 90 minuterna.

När så pipan ljöd för avspark, startade hemma killarna direkt med fart och fläkt press mot gästernas mål. Redan i fjärde minuten kom första riktiga farligheten, ett långt inkast från Andreas Lindqvist in i straffområdet som ställer till stora problem. Det skulle visa sig att Östavalls inkast skulle bli ett riktigt orosmoment för Järpens försvar under matchen. Efter ytterligare ett inkast som mynnar ut i hörna, får en hemmaforward perfekt träff, men en kanonräddning av Järpens målvakt gör att det fortfarande står 0-0.
Vi hoppar fram till matchminut 28 och åter ett nytt inkast för Östavall, med både kastprecision och en perfekt nick av luftrummets okrönte konung Petter Thelin ändras matchtavlan till 1-0.

Nu handlar det i stort sett bara om hemmalagets framfart, gästerna tillåts inte äga bollen många sekunder innan den återerövras av hårt jobbande hemmalirare. Som alla vet så brukar det ge resultat och så även denna gång. När Andreas Lindqvist återigen slår in ett nytt inlägg från vänsterkanten mot motståndarmålet, lyfter en Järpenförsvarare på foten och bollen ställer helt sin egen målvakt och 2-0 är ett faktum. I halvlekens sista minut är Lindqvist åter igen ute på sin kant, han rundar sin försvarare och frispelar Petter Thelin som inte gör något misstag utan sätter 3-0.
Kort summering av första halvlek. Östavalls 3-0 var i underkant och hemmalagets målvakt Myhallo Barabanov hade vad man kan säga en så kallad ”walk in the park”halvlek, förutom då en fin räddning i 20:e minuten.

Om nu det var några som trodde hemmalaget skulle lägga sig på försvar i andra så fick de svar direkt.  Efter att dagens huvudfigur Andreas Lindqvist fått ett perfekt inlägg från lagkompisen Jesper Gulliksson, som återtagit bollen från en motståndare, ändras matchtavlan till 4-0.
Speltempot sjönk en aning under andra halvlek och Järpen kunde tillåtas reducera till 4-1 i den 72:a minuten. Men i sanningens namn så var det nog närmare både sju- och kanske 8-1 efter hemmalaget spel och chanser i andra halvlek.
Så tränare Nordbergs funderingar innan matchstart, hade fått svar – det höll och med råge. När han ger en kort resumé av matchen efter slutsignalen skiner han som solen i Karlstad, ger hela laget mycket väl godkänt:
– Jag vet vad killarna kan och nu var alla där!
Ingen tvekan om att han hade helt rätt i det uttalandet.

Men jag vill ändå plussa för några i Östavall, Andreas Lindqvist som har del i samtliga mål. Jordan Binns i försvaret som spelade lugnt och säkert med sina kompisar där bak och aldrig lät motståndarnas forwards komma fram.  Slutligen så måste en kämpe som Jesper Gulliksson också nämnas, vinner de där viktiga andra bollarna och gör ett kanonjobb över hela planen.
Helt klart hör Östavall hemma i division 3 även kommande säsong, bara att lyfta på hatten för insatsen idag och säga grattis till välförtjänta 3 poäng.

Se fler bilder från Östavall - Järpen

Östavall besegrade Järpen med 4-1 hemma på Skogsvallen. Här är 1-0 på väg in efter Thelins nick. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Östavalls målvakt enda ingripande i första halvlek.. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Daniel Wallsten jublar efter 3-0. Det gör INTE Järpens målvakt om man säger så. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Jesper Gulliksson erövrar bollen och frispelar Lindqvist till 4-0. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Nöjd hemmatränare efter dagens match. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu