13 inget oturstal för Indal
Det blev tolv matcher utan seger för Indal i comebacken.
I den trettonde tog man sin första victoria när Sund 2 kom till Härevallen.
1–0 satte Mikael Lundberg i den 18:e minuten framspelad av sin spelande tränare Christer Dahlin och fem minuter senare löpte sig Lundberg fri igen till 2–0. Dahlin var även med i upprinnelsen till det målet.
Sund 2 som kom till spel med bara tio men tog lite överraskande över matchen efter 2–0–målet och tryckte på bra och hann bränna två frilägen före paus.
– Jag och Anders Hägglund brände varsitt, säger Sundcoachen Michael Ankarmark.
Reduceringen kom istället på straff lite drygt tio minuter in i andra. Exekutor var den gamle målvakten Stefan Magnusson, för dagen utespelare, och han gjorde varken sig själv eller sina lagkamrater besvikna.
Indal hade några kontringslägen till 3–1 men annars var det mest en belägring av hemmalagets planhalva den resterande matchtiden men närmare än en undanrensning på mållinjen kom inte Sund utan ett vilt kämpande Indal kunde ta sig första seger för säsongen.

– Vi ville verkligen vinna och på slutet var det inget skönspel alls utan mest bara sparka bort bollen. Vi gjorde en stark laginsats där alla utmärkte sig positivt, Christer Dahlin, som även vill berömma Sund 2.
– Dom var visserligen bara tio man men hade många duktiga spelare i sitt lag så vi var tvungna att göra en bra match för att vinna.
– Vi öppnade lite tafatt och dom kunde också göra två mål på oss men sedan spelade vi upp oss och visade stundtals upp ett bra spel. På slutet blev vi av naturliga orsaker trötta men vi kämpade i alla fall på så gott vi kunde, säger Ankarmark.
I Indal skall hela laget ha beröm. Ingen nämnd, ingen glömd.
Hos Sund 2 surrade flest getingar för målvakten Farman Vali Shah Murad Saifouri, Temesgen Habte Eyes och Stefan Magnusson.

Publik: 46

Peter Lind och hans lagkamrater i Indals IF tog sin första seger i årets serie i det trettonde försöket!