Alnö 2 vann premiären inför sin hejarklack
-
Det bjöds på hela sju mål när Alnö 2 betvingade Torpshammar i Medelpadsfemmans första omgång på Slädas grus.
Matchhjälte blev Jesper Nyman som prickade in 4-3-målet sedan han nallat bollen av Torpshammars mittback och rundat målvakten innan han rullade in segerbollen i tom kasse.
- Starkt jobbat av grabbarna där vi framåt sett gjorde det som behövdes för att vinna, säger tränaren Jan Engman.

Alnö hade egen hejarklack

Seriepremiär i Medelpadsfemman och Alnö 2:s tränare Stefan Röström peppade sina spelare:
- Vi har en revansch att utkräva i denna premiär och vi har alla förutsättningar för att lyckas: perfekt grusplan, snålblåst, plus 5 grader och med Tomas Berglund i tryggt förvar på andra sidan jordklotet. Detta kan detta inte gå fel!
Och det började bra. I den 24:e minuten tilldömdes man korrekt en straff och den slog Måns Lind i mål förbi Oskar Mattsson.
Det var starten på en målkavalkad och publiken skulle få se ytterligare fyra mål före paus.
Tre minuter efter Alnös ledningsstraff var det Torpshammars tur att få chansen från elva meter och Joakim Jonsson visade heller inte Alnös keeper Kevin Källström någon pardon.
I minut 31 såg Stefan Lindman till att Torp var i ledning men bara i knappt två minuter. Då satte Martin Luthman 2-2 och sedan även 3-2 nästan omgående med en läcker frispark.
Alnö var det något spelförande laget under den första halvleken men Torpshammar var hela tiden giftiga dom gånger man gick till attack.
Hemmalaget hade förövrigt en egen hejarklack som eldade på sina favoriter med ramsor som: ”Alnö har en trainer, Alnö har en trainer, som de hittat i en container” och ”Torpshammar, Torpshammar, ni inga poäng kammar”.

Jesper Nyman matchhjälte

Om det var den senare ramsan som väckte gästerna låter jag var osagt men den första halvan av den andra halvleken blev en scenförändring då Torpshammar tog över initiativet och pressade tillbaka Alnö som vi rikta in sig på försvar. Det tog emellertid till den 63:e minuten innan kvitteringen kom och givetvis var det genom måltigern "Jocke" Jonsson och Torp låg sedan på för ett ledningsmål.
I den 72:a minuten slarvade dock mittbacken och Jesper Nyman tog av honom bollen, rundade Mattsson innan han lade in 4-3 i öppen kasse.
Målet såg ut att knäcka gästerna och Alnö kontrollerade sedan tillställningen och höll undan resten av matchen och kunde spela hem segern.
- Starkt jobbat av grabbarna över hela planen, där jag som lagdel ändå väljer att ge ett extra plus till backlinjen men där vi framåt sett ändå gjorde det som behövdes för att vinna, säger tränaren Jan Engman.
- Vi var alldeles för dåliga bakåt och uddlösa framåt samt gjorde alldeles för många individuella misstag, säger Torpshammars tränare Bert Ove Blom besviket.
Planens bästa spelare var Alnös Jack Jonsson och Torpshammars Stefan Lindman.