Matchfakta & Referat

Div. I Norrland, damer

Omgång 20

Delad pott för Timrådamerna mot Piteå Södra
IFK Timrå inledde för ovanlighetens skull piggt och hade ett par bra chanser att göra ett viktigt 1-0-mål men efter hand tog Piteå Södra över mer och mer och pressade tillbaka Timrå tjejerna.
I den 19:e minuten slog Piteå Södras bästa spelare, Erika Karlsson, ett inlägg som  Ida Sundqvist nickade tätt over ribban. Lite senare var Erika Karlsson igenom men sköt utanför i bra läge. Även Ida Sundqvist hade en fin chans att ge bortalaget ledningen men då svarade hemmamålvakten Sara Svensson för en fin parad.
I den 33.e minuten gav dock Piteås Södras press resultat. På en fint slagen hörna av Paulina Hedqvist, kunde Erika Karlsson göra 0-1 för gästerna från nära håll.
Fotboll är dock sällan rättvis och individuella prestationer kan ofta vara avgörande och ett bra exempel på det skedde i den 36:e minuten. Timrås Erica Persson bröt ett uppspel från Piteå Södra, avancerade och frispelade Olivia Olofsson som inte gjorde något misstag.
Piteå Södra hade dock flera bra chanser att ta ledningen i slutet av halvleken men 1-1 stod sig halvleken ut.
I den andra tog Timrå tjejerna över kommandot. Isabel Viksell sköt ett hårt skott från långt håll som Piteå Södra målvakten Sanna Öhman hade problem att fånga och samme Viksell sköt även en frispark i bra läge öer ribban.
IFK Timrå dominerade  resten av matchen men utan att skapa de riktigt farliga chanserna. Duktiga Madelene Pettersson hade ett bra skott efter timmen spelad men målvakten räddade.
I den 76:e minuten ropade hela Piteå Södra-bänken på straff då man ansåg att en av deras spelare blivit fälld i straffområdet. Domaren friade dock och sinnet rann över för gästernas tränare som hävde ur sig några inte så väl valda ord till domarteamet och visades därmed ut från bänken.
Med fem ordinarie minuter kvar gjorde en mycket efterlängtad Veronica Söderström sina första minuter efter att ha fått säsongen spolierad av en fotskada men 1-1 stod sig tiden ut.
- Resultatet var rättvist men vi hade verkligen behövt tre poäng, sade IFK Timrås tränare Anders Westlund efter matchen och fortsatte:
- På det stora hela har det varit för mycket upp och ner men det är roligt att vi fortfarande är med och krigar om att hänga kvar. Försvarsspelet fungerade bra idag och jag vill även ge tjejerna en stor eloge för den lagmoral de visar, avslutar Westlund.
Trots det oavgjorda resultatet ser det mörkt ut för IFK Timrå att klättra över nedflyttningsstrecket. Fyra poäng upp till Spöland Vännäs, och klart sämre målskillnad, när det bara återstår sex poäng att spela om. Men det kan gå!
/ ANW, Lokalfotbollen.nu

Piteå Södras tränare rasar mot IFK Timrå
Piteå Södras tränare Lennart Hedqvist var inte glad efter matchen i div. I Norrland mot IFK Timrå som han tyckte var en olustig historia.
– Jag har varit med ganska länge inom damfotbollen men det här är det värsta jag upplevt. Timrå slåss för nytt kontrakt och spelade oerhört fult. Våra tjejer hade klösmärken och märken efter dobbar. Det var riktigt otäckt, säger han till Piteå-Tidningen, och forsätter:
– De var i första hand ute efter Erika Karlsson. En av deras spelare hade bara som uppgift att stoppa henne, med alla medel. Tyvärr klarade inte domaren av att handtera matchen, dundra Hedqvist.
Erika gjorde ändå Piteå Södras mål, 1–0.
– Vårt första hörnmål den här säsongen.
Timrå kvitterade innan paus, 1–1.
– Vi var det bättre laget före paus, i andra halvlek blev det nästan bara spel på mittplanen. Vi var mest glada över att alla spelare klarade sig utan skador.