Division 5 Medelpad, grundserien:
Sundsvalls FF - Kovlands IF 3-1
2020-07-29 - 19:30 - Baldershovs IP, konstgräs

Emil Lindblom, utanför bild, dundrar in Sundsvalls FF:s 2-0-mål via ribban tidigt i den andra halvleken. Kovlands veterankeeper Martin Jutman maktlös. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bild 18. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Hugo Strandberg inledde kvällens målskytte. Hugo Strandberg inledde kvällens målskytte.

Sundsvalls FF spelade hem tre viktiga poäng mot Kovland: "Nu siktar vi på slutspel"

(2020-07-29)
Tidiga mål i vardera halvleken grundlade Sundsvalls FF:s seger hemma på Balders slitna konstgräs.
Kovland reducerade i mitten av den andra halvleken vilket gav matchen nerv men med matchens sista spark säkrade William Persson trepoängaren med sitt 3-1-mål.
– Nu siktar vi på att ta oss till slutspel, säger SFF:s tränare Torbjörn Persson.

Sundsvalls FF tog hem tre viktiga poäng i den femte omgångens hängmatch mot Kovland och är med i kampen om att komma bland de sex främsta lagen som slipper spela i nedflyttningsserien senare i höst.
Tidigt in i matchen spelade William Persson in bollen till en fri Hugo Strandberg som enkelt kunde näta för hemmalaget.
I mitten av den första halvleken jobbade sig Kovland in i matchen, dock utan att skapa något nämnvärt. William Nilsson hade ett kanonläge för att öka på i slutet av halvleken men bollen passerade både Jutman i KIF-målet som den bortre stolpen.

Hemmalaget inledde även den andra halvleken på bästa sätt och satte även då ett tidigt mål då Emil Lindblom dundrade in 2-0 via ribban och nästan gjorde mittbena på Mattias Jutman (se bilden ovan).
SFF såg ut att ha bra koll då plötsligt Håkan Åström rann igenom och rullade bollen förbi Johan Häggqvist i hemmamålet.
Det gav nerv i matchen och Kovland jagade ett kvitteringsmål och vaskade fram ett par kvartschanser innan de helblå tog över igen och hade flera möjligheter att stänga matchen, bland annat drog Anton From en frispark i målramen och Martin Jutman höll kvar sitt lag med ett par fina ingripanden.

På övertid kunde emellertid duktige William Persson sätta punkt för matchen med ett 3-1-mål och se till att Sundsvalls FF kan blicka uppåt i tabellen medan Kovland får fortsätta kriga under det förhatliga strecket som skiljer uppflyttningsspel mot nedflyttningsdito efter grundserien.
Redan på lördag är de båda lagen i elden igen. SFF reser till fränsta medan KIF tar sig an Matfors 2 hemma på Ånäsvallen.