Frida Åsell löpte sig fri och satte ett tidigt segermål, Frida Åsell löpte sig fri och satte ett tidigt segermål,

Frida Åsells tidiga friläges-mål räckte hela vägen till gruppseger för Stöde

Gruppfinalen fick ett tidigt avgörande då en djupledslöpande Frida Åsell frispelades av Clara Högbom och rullade in Stödes 1-0.
Alnö hade en jättechans till kvittering på slutet men då svarade Ida Sperring i målet för en grandios räddning och säkrade gruppsegern.

Redan innan tio minuter avverkats spelade Clara Högbom fram en djupledslöpande Frida Åsell och helt ren rullade hon
sedan kallt in Stödes ledningsmål.
Målet visade sig bli matchens enda trots att Alnö därefter trummade på med sina längre bollar som sårade Stödeförsvaret. I slutminuterna skapade man fram en hundraprocentig chans då Thea Taflin mötte ett snett inåt bakåt pass på direkten men Ida Sperring i Stödemålet svarade för en grandios jätteräddning!
Den räddningen säkrade Stödes gruppseger då det räckt för Alnö med ett kryss.

– Vi är nöjda med prestationen mot ett fysiskt spelande Stöde. Med lite flyt hade vi fått med oss ett kryss och vunnit gruppen. säger Alnös tränare Janne Sundin.
– Alnö är det bästa laget vi mött i år. Vi hade stora problem med deras långa bollar från eget försvar men vi gör en kollektiv kämpainsats. Annars var det för ovanlighetens skull klent med skapade chanser från vår sida, säger Stödes tränare Marco Padellaro.

Bäst på plan
En fullgod insats av hela Alnö där dock ingen stack ut det där lilla extra.
Clara "Clarry" Högbom har flyttat ner på mittfältet och styrde spelet därifrån. Högerbacken Julia Sperring solid i vanlig ordning och längst bak svarade Ida Sperring för en matchavgörande rättning med fyra-fem minuter kvar.

Alnö IF - Stöde IF 0-1