Emma Lundgren gjorde Matfors bägge mål i segermatchen mot Ljustorp. Emma Lundgren gjorde Matfors bägge mål i segermatchen mot Ljustorp.

Matfors avslutade våren starkt med två segrar efter sju raka utan vinst

(2016-06-29)

Lagom till sommaruppehållet har Matfors fått upp andan.
Mot Ljustorp borta kom årets andra seger - och det på raken.
– Nästan synd att det är uppehåll nu när vi kommit ikapp oss träningsmässigt, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös efter 2-1-segern.


Matfors inledande sju matcher i årets damtrea slutade utan seger. Nu tog man sin andra raka efter 2-1 på Ljustorps IP.
Redan efter tre minuters spel nickade Emma Lundgren in Hanna Nilssons perfekta hörna. M a o "hörna av Hanna hittade Emmas panna".
Matfors hade det mesta av det lilla spel som var i första, mycket sparka & spring annars. Det fanns bud på utökning men istället kvitterade hemmalaget genom Ida Hagberg innan paus.

I den andra var Ljustorp det mer spelförande laget men en ny hörna av Hanna Nilsson med tolv minuter kvar ledde till att Emma Lundgren kunde tåa in sitt andra mål och återge gästerna ledningen.
Ljustorp flyttade upp folk i planen och tryckte på rejält men kvitteringen uteblev.
– Dom pressade oss hårt men vi spelade bra i förswvaret så dom fick aldrig nån riktigt het chans, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös och fortsätter:
– Nästan synd att det är uppehåll nu när vi kommit ikapp oss träningsmässigt. Vi kom ju inte igång på riktigt förrän i mars och det är först nu som vi känner att vi är ikapp, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös.

Emma Lundgren på det centrala mittfältet gjorde det mycket bra, inte bara för dom två målen. "Inlånade" anfallaren Felicia Karlsson från 02-laget var duktig igen.

Läs även:
• Matfors vann borta mot Ljustorp med uddamålet

Matchfakta:
Ljustorps IF - Matfors IF 1-2
2016-06-28 - 19:00 - Ljustorps IP
0-1 Emma Lundgren (3)
1-1 Ida Hagberg (38)
1-2 Emma Lundgren (78)
Domare: Hans Söderblom
Publik: 25

• Nyheter Damtrean

• Referat, Resultat, Matchfakta, Aktuell Tabell & Skytteliga m.m.