Svartvik spelade fotboll en kvart – det räckte till seger...
-
Svartvik tog en viktig seger tack vare Jonas Westbergs tidiga mål och det var första kvarten som grundlade segern.
– Spelet vi visade upp då gör att vi ändå är värda dom tre poängen, säger Svartviks s t f tränare Anders Ellqvist.
– Det här var ingen match jag skulle vilja ha betalat för att se, suckade Medskogs tränare Jerry Nerén.


Utnyttjade Medskogsmisstag

Det här var ingen match som kommer att gå till historien som den mest sevärda utan snarare tvärtom.
Svartvik inledde emellertid positivt och pressade tillbaka Medskogs och försökte utnyttja deras misstag. Något som man lyckades med efter sju minuters spel.
– Medskogs verkade tagna på sängen av vår inledning. Vår vänsterytter Joakim Åström satte press på deras högerback. Filip Denkert hjälpte till och fipplade fram en boll som tvåmetersmannen Jonas Westberg kunde dra med sig in i straffområdet och mitt i steget skjuta ett oannonserat skott som smet in strax under ribban. Skönt att få första målet. Och skönt att få det tidigt, säger Svartviks s t f tränare Anders Ellqvist.


Inget kontruktivt spel alls

Därefter tappade Svartvik sitt momentum i matchen och båda lagen började bara att slå långt utan adress på bollarna. Det verkade vara som om samtliga 22 spelare på planen tappat alla tankar på konstruktivt spel. Det blev mest en kamp om andrabollar och det som skapades var hörnor. Härnor som dock aldrig blev speciellt farliga.
Antifotbollen fortsatte under den andra halvleken och den enda rejäla målchansen som utkristalliserade sig var när en Medskogsspelare fick öppet mål men bollen rullade över foten.
– Det här var en riktig skitmatch och inget jag skulle vilja ha betalat för att se, suckade Medskogs tränare Jerry Nerén, och fortsätter:
– Det var stereotypt, rakt och förutsägbart spel med massor av felpass. Det blir att ta nya tag. Finns ingen återvändo för sämre än så här kan det inte bli.


Som Arne Tammer sade; "En kvart om dagen osv."

Det visade sig alltså räcka med femton minuters fotboll för Svartvik att bärga segern.
– Vi grundlade segern första kvarten och spelet vi visade upp då gör att vi ändå är värda dom tre poängen, säger Ellqvist i Svartvik.

Positiv spelarkritik är inte lätt att dela ut en sån här gång men Alex Forsberg och Kristofer "KG" Granholm i Medskogs samt kvartetten Jonas "Crouch" Westberg, Fredik Karström, Hampus Olsson och Joakim Åström försökte i alla fall och klev av med svettiga tröjor. Plus också till Daniel Micene som var tillbaka i Svartviksmålet och såg till att det aldrig blev några farligheter på Medskogs långbollande.


Butter sportchef

Avslutar med Jörgen Vilklunds, Medskogs sportchef, rader på hemsidan:
"Efter en fruktansvärt dålig insats från bägge lagen, måste vara en av dom sämsta div 4-matcher jag upplevt, så torskade vi mot Svartvik med 1-0. Tänker inte lägga ner någon tid att skriva om något dylikt så jag hoppas att alla går hem och ställer sig frågan om man är nöjd med sin insats ikväll? Nu har vi tuff match på fredag mot Stöde och då hoppas jag att vi hittar tillbaka till det fina spel vi stundtals hade dom första fyra matcherna... Borde inte delas ut några poäng i sådana här sorgliga tillställningar..."
Ord och inga visor från en butter sportchef.
 

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 6

Medskogsbrons BK – Svartviks IF 0–1
2014-06-03 - 19:00 - Viforsplan
0–1 Jonas Westberg 7
Domare: Anton Öström, Sundsvall
Publik: 54
Matchfakta