Indal gjorde sin bästa match – trots det vann LuMa med 4–0 och är fortfarande obesegrade
-
LuMa tillhör dom lag som ännu inte förlorat och ikväll vann man med med 4–0 borta mot Indal trots att hemmalaget gjorde sin bästa match så här långt. Men vad hjälpte det när Johan Skog gjorde hattrick...
– Ändå var 4–0 i underkant. Vi hade nog en fem–sex bollar i virket också, säger LuMas coach Christian Nyberg.


LuMa snäppet bättre över hela banan

Det blev en ur div. VI-synpunkt bra match på Härevallen i Indal där hemmalaget kanske presterade sin bästa match för säsongen.
Nu visade det dock inte hjälpa då LuMa var snäppet bättre i alla lagdelar på planen.
0–1 kom innan kvarten spelad då Johan Skog kom fri och satte bollen stolpe in och lite drygt tio minuter senare fick Per Hulinder ett klassiskt snett-inåt-bakåt pass från Max Källström med 0–2 som resultat.
Innan paus skapade sig Skog ytterligare ett friläge och den här gången drog han målvakten först innan han rullande in 0–3.
– Vi gjorde en bra första halvlek och utöver dom tre målen hade vi ett par i virket också. Dessutom släppte vi inte till någonting bakåt, säger LuMa coach Christian Nyberg.


Gick ner i tempo

I den andra halvleken gick LuMa ner i tempo och Indal fick mer att säga till om och var nära att reducera ett par gånger. På en dålig bakåtpassning fick man ett friläge men avslutet smet utom och man hade också ett lobbskott i ribban.
– Vi fick även ett offsidemål bortdömt, påpekar Indals tränare Christer Dahlin.
– Vi sade i pausen att vi skulle hålla uppe tempot i andra halvlek men det blev precis tvärtemot. Kanske beroddde det på värmen, frågar sig Nyberg.
Man hade unnat Indal ett kryss i den andra halvleken men med tre minuter kvar av matchen fullbordade Johan Skog sitt hattrick då han kom igenom ännu en gång: Backen han dock ikapp men blev bortfintad på själva mållinjen innan bollen placerades i nätmaskorna.

 

Inte missnöjd trots 0–4

Trots 0–4 var inte Indalstränaren missnöjd.
– Nej, det här var vår bästa match hittills och spelade riktigt bra. Höll ihop lagdelarna och rullade boll genom laget riktigt fint emellanåt. Tyvärr var det dåligt med avsluten då vi inte har någon "killer". Med bättre avslut hade vi vunnit, säger Dahlin, och fortsätter:
– Vi försöker få ihop ett lag i Indal men idag fick vi flera återbud och fick använda fem nya på olika platser. Men vi blir hela tiden bättre och idag vill jag hylla kollektivet då vi gjorde en väldigt bra lagisants, avslutar Dahlin.
– Vi är nöjda som sagt med den första halvleken även om vi skapade många chanser även under den andra men virket fortsatte att vara i vägen, säger Nyberg.
Mittbacken Alexander Persson, Albin Norberg på innermittfältet och hattrickskytten Johan Skog framåt var trion som stack ut lite extra i LuMa.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 5

Indals IF – LuMa 0–4
2014-06-02 - 19:00 - Härevallen
0-1 Johan Skog 14
0-2 Per Hulinder 25
0-3 Johan Skog 36 
0-4 Johan Skog 87
Domare: Matz Vågeteg (svårt att döma ensam, gick mycket på "rop").
Publik: 52
Matchfakta

Johan Skog, nyförvärvet från Kuben, satte ett hattrick för sitt LuMa mot Indal på Härevallen.