Stefan Näslund stängde ner matchen med sitt hattrick i andra halvlek. Stefan Näslund stängde ner matchen med sitt hattrick i andra halvlek.

Två gratismål gav Selånger ett övertag på Alnö som man sedan aldrig släppte

(2020-08-07)
Alnö tog en tidig ledning men brände annars "allt" medan gästande Selånger fick två "gratismål" och plötsligt stod det 1-2.
En ledning som utökades i andra där Stefan Näslund klev fram och gjorde hattrick.
– En lite konstig match då Alnö var mycket bättre än oss i första men vi gick in i paus med ledning. I andra spelade vi upp oss och kunde vinna med 5-2, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Ett beslutsamt Alnö slet åt sig taktpinnen från start och formligen sköljde över gästande Selånger men trots massor med hundraprocentiga chanser fick man vänta till den 17:e minuten innan Adam Johansson äntligen kunde spräcka nollan.
Men hemmaglädjen blev kortvarig. När en utökning hängde i luften provade Selångers Lukas Lindbäck på med ett skott från distans och som han till sin lycka fick se gå i mål via stolpen. En kalldusch monumentale för hemmalaget.
Men det skulle bli värre.
Även om spelet jämnade ut sig låg hemmalaget på för en återtagning av ledningen, men icke, och strax före pausvilan lyfte Vidar Hagevi en frispark från 52 meter som seglade ända in i Alnömålet. Tablå!

I den andra halvleken ökade Stefan Näslund på till 3-1 på straff i inledningen och i mitten av halvleken satte veteranen även fyran och då kändes det som att kiosken var stängd och nyckeln bortkastad.
Men Alnö sprattlade till och Måns Lind kunde reducera till 2-4 och hemmalaget var sedan bara ett bränt friläge från att få kontakt.
Då skred stekhete Stefan Näslund till verket igen och fullbordade sitt hattrick fram till 5-2 i den 87:e minuten.

– Vet inte hur många lägen vi hade innan vi till slut fick in bollen? Men det kändes som att vi borde lett med tre-fyra bollar. Sen bjuder vi på två mål bakåt. I andra är de bättre än oss då vi inte gör någon bra halvlek. Mycket beroende på de där två insläppta målen som var tunga träffar att ta emot, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– En lite konstig match då Alnö var mycket bättre än oss i första men vi gick in i paus med ledning. I andra spelade vi upp oss och kunde vinna med 5-2. Vi försvarade oss bättre och tryckte ut dem mot kanterna och framåt hade vi Stefan Näslund. Efter hans hattrick så bytte vi ut honom, säger Selångers tränare Anders Nyberg.

Vänsterbacken Rasmus Högdahl den ende som nådde upp till normal standard i Alnö. Resten kan mycket bättre, som man t ex visade första kvarten.
Efter att Selånger redde ut den inledande stormen klev laget upp stort och gjorde en kanonmatch. Bäst av många bra var som framgår av ovanstående referat, Stefan Näslund.

Alnö IF - Selånger FK 2-5
2020-08-07 - 19:00 - Släda IP
1-0 Adam Johansson (17)
1-1 Lukas Lindbäck (20)
1-2 Vidar Hagevi (43)
1-3 Stefan Näslund (52, straff)
1-4 Stefan Näslund (68)
2-4 Måns Lind (79)