Ville Bondéns sena mål frälste Sidsjö-Böle i premiären

(2020-06-16)
Det som hände i premiären mellan Sidsjö-Böle och Torpshammar på Westhagen hände sista kvarten.
Först tog hemmalaget ledning men med sex minuter kvar kvitterade västralaget.
I den 88:e minuten slog de grönsvarta en snabb frispark och på returen efter "KW" Svedins skott höll sig Ville Bondén framme och tryckte in segermålet.
– En typisk premiärmatch som inte tog fart förrän på slutet, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Sidsjö-Böle tillhör den sextett som förväntas ta sig till slutspels-serien om uppflyttning efter det att grundserien slutspelats medan Torpshammar kommer att få kriga med näbbar och klor för att hänga kvar.
Det här blev en ganska händelsefattig historia med få målchanser.
Hemmalaget försökte föra matchen medan Torpshammar jobbade på i defensiven och satsade på en och annan kontring.
Vi fick vänta till dryga kvarten kvar innan det första målet föll, och det gjorde Sidsjö-Böle efter ett fint kombinationsspel men där avslutet från Jimmie Forsgren hade knapp styrfart över mållinjen.

Målet väckte matchen något och västralaget flyttade upp sitt manskap och fick tio minuter senare till en utjämning sedan hemmakeepern tappat bollen och Sadat Emerlahu förpassat bollen i nät.
Allt talade för 1-1 och en pinne var men efter en snabbt slagen frispark strax utanför straffområdet i den 88:e minuten sköt Karl-William "KW" men Simon Thyrén i TIF-målet räddade. Ville Bondén höll sig dock framme och satte returen.
Torpshammar försökte mobilisera för ytterligare en kvittering men det var för lite tid kvar för en matnyttig offensiv.

– En typisk premiärmatch som inte tog fart förrän på slutet. Det var lågt tempo och vi kom inte alls upp i den nivå vi borde, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– En riktigt sur förlust! Vi var värda den ena pinnen och gör en insats där vi matchar dem bra på det för oss ovana underlaget (konstgräs), säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Victor Bergman Rönnqvist på Sidsjö-Böles centrala mittfält och matchhjälten Ville Bondén var värda varsin klapp på axeln.
I Torpshammar framhåller vi laginsatsen.

Sidsjö-Böle IF - Torpshammars IF 2-1
2020-06-16 - 19:30 - Westhagen

1-0 Jimmie Forsgren (74)
1-1 Sadat Emerlahu (84)
2-1 Ville Bondén (88)
Domare: Roger Lundmark