Viktig Alnö 2–seger i bottenmötet
-
Alnö 2 vann det viktiga streckmötet mot Hassel.
Redan efter sex minuter hade man ryckt åt sig en 2–0-ledning.
Hassel reducerade och slog sedan en straff utanför innan Jimmy Ilvonen med sitt andra mål för dagen kunde sätta tunga 3–1.
Ett resultat som höll resterande 50 minuter av matchen.
– Det går ju alltid att spekulera i hur matchutgången hade blivit om straffen hade letat sig in i nätmaskorna men det skiter vi i utan vi kunde inkassera tre välbehövliga poäng i en väl genomförd match i konsten att spela fotboll, säger Alnö 2:s tränare Janne Engman.

Rivstart av Alnö 2

Mötet på Släda IP var verkligen en sexpoängsmatch där det gällde att försöka säkra nytt division 5-kontrakt.
Inför matchen låg Alnö 2 en poäng efter dagens gäster Hassel och då det ännu är oklart hur många lag som åker ur stod det extra mycket på spel. Dessutom lurade jumbon Selånger 3 bara två pinnar bakom.
Alnö hade "lånat in" Robin Nordin från A-laget och redan efter tre minuter sprang han in 1–0 och strax därpå satte likaledeas A-lagsmeriterade Jimmy Ilvonen 2–0 innan Hassel ens knappt lämnat omklädningsrummet.
Var det ett målkalas på gång?
Njae, Hassel började repa mod efter kallduscharna samtidigt som hemmalaget verkade nöjda med sin inledning och slog sig lite till ro.
Plötsligt i mitten av halvleken det blev lite nerv sedan Jacob Glas reducerat.
Alnö fortsatte att ha det mesta av bollinnehavet men ofta strandade anfallen vid Hassels straffområde. Då kändes det farligare när gästerna kontrade och vid en av attackerna blev en Hasselspelare fälld innanför offensiv rektangel och domaren blåste straff. Straffen rullades dock en bra bit utanför...
Istället kunde Jimmy Ilvonen se sig själv som tvåmålsskytt när han i den 39:e minuten satte 3-1.

Förväntad Hasseloffensiv uteblev

Den som förväntat sig en Hasseloffensiv i jakten på en kvittering blev besviken. Hemmalaget kontrollerade resten av matchen till fullo och t o m gästernas farliga kontringar från den första halvleken var som bortblåsta. Dom tre målen från den matcnhens första halvtimme borde sett till chanserna fördubblats men det kammades noll. Alnö hade visserligen ett fjärde mål inne och resultatavlan ändrades också till 4–1 men när avsparken för målet skulle göras ångrade sig domaren och dömde frispark till Hassel istället...
– Det är det värt att notera moståndarnas vilja att ”hjälpa” domaren till rätt beslut. Vartenda domslut föregicks eller efterföljdes av kommentarer och tillrop. Det enda domslut som det egentligen inte gnälldes på var signalen för halvtidsvila, säger Alnötränaren Janne Engman.
Åt Alnösegern kunde dock inte Hassel klaga över.
– Det går ju alltid att spekulera i hur matchutgången hade blivit om straffen letat sig in i nätmaskorna men det skiter vi i. Inte heller hade det bortdömda målet någon betydelse för utgången av matchen utan vi kunde inkassera tre välbehövliga poäng i en väl genomförd match i konsten att spela fotboll, säger Janne Engman.
I och med segern passerade Alnö 2 Hassel i tabellen och om A-laget klarar kvalet upp i trean och Kuben hänger kvar då så är kontraktet säkrat.
För Hassel väntar en helt avgörande match mot Selånger 3 nästa söndag. Vinner man den samtidigt som Alnö 2 förlorar mot Fränsta, inget omöjligt scenario, tar man tillbaka niondeplatsen från ö-borna.

Publik: 37

Jimmy Ilvonen satte två viktiga mål när Alnö 2 tog tre viktiga poäng i bottenstri-den mot Hassel.