Gafari Yasin, Kuben Gafari Yasin, Kuben

Kuben hänger på i topp-striden efter 2-0 mot Alnö: "Ingen vilja och lojt"

(2020-09-05)
Den första halvleken var jämn mellan Kuben och Alnö och det dröjde till minut 36 innan den första riktiga målchansen kunde noteras. Då var det Alnös mittback Samuel Fisk som fick ett kanonläge men hemmamålvakten Axel Engren stod för en enastående reflexräddning. I anfallet efter spelade Kubens William Rutenius fram William Lydén till 1-0. Snacka om små marginaler.
Om det var mycket ställningskrig under den första halvleken fortsatte detta i den andra och få målchanser vaskades fram.
I den 66:e minuten slog Karl Lindström ett frisparksinlägg som Gafari Yasin fick till ett avslut på. Joakim Grannas halvräddade i Alnömålet men Gefari höll sig framme och slog in returen till 2-0.
Därefter kändes det som att matchen "dog" och Kuben kunde enkelt hålla undan och ta de tre poängen som gör att man fortfarande är med och slåss om uppflyttning till trean. Man till och med kunde kosta på sig lyxen att bränna en straff (Dana Kaki sköt över) utan att vinsten var hotad.

– Ingen match som går till historien som den mest välspelade. Inget av lagen visade upp någon vilja utan det var märkligt nog ganska lojt på planen. Vi gjorde inte mer än vad vi behövde för att vinna matchen, och knappt det, säger Kubentränaren Mattias Johansson.
– Vi hade ett jätteläge precis innan deras första mål. Det var få målchanser i matchen då vi försökte vänta ut Kuben och ställa om. Var nog 50/50 i målchanser och vi hade utöver den nämnda ett par till och bland annat träffade vi ribban. Annars var det mest ett evigt ställningskrig, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

I Kuben ger vi beröm till återvändande högermittfältaren Mahmoud El Assir, mittbacken Albin Axelsson och Yahje Shino på sin nya position ute till vänster.
Mittbacken Adam Lindstedt, född 2002, var tillbaka i moderklubben efter spel i GIF Sundsvall, och gjorde en bra match.

Kubikenborgs IF - Alnö IF 2-0
2020-09-05 - 16:00 - Kubikenborgs IP
1-0 William Lydén (37)
2-0 Gafari Yasin (66)
Domare: Henoc Ekanga
Ass. domare: Shadi Diraoui och Ahmed Haysow Mohamud