1-3 Alexander Aspenrud 78

Domare: Thomas Löf, Sundsvall
Publik: 56
• Tre Holmpoäng på Balders (scrolla ner)

Christian Wilhson gjorde två av matchens tolv mål. Christian Wilhson gjorde två av matchens tolv mål.

• Målfest på Myggvallen (scrolla ner)

Kraig Rochester fixade ett hattrick. Kraig Rochester fixade ett hattrick.

Publik: 16
• Hasselbasen nöjd trots klar förlust (scrolla ner)

Daniel Valderrama satte segerbollen. Daniel Valderrama satte segerbollen.

Publik: 24
• Sidsjö-Böle avgjorde med kvarten kvar (scrolla ner)

Rikard Vikberg Rikard Vikberg

Torpshammars IF – Alnö IF 2 1–0
2014-08-03 - 16:00 - Torpshammars IP
1-0 Rikard Vikberg 12

Domare: Mattias Uppling, Sundsvall
Publik: 45
• Rikard Vikbergs mål räckte till tre Torpshammarpoäng (scrolla ner)

Skytteligan

Hakim Rouass har tagit över ledning i Medelpads-femmans skytteliga. Hakim Rouass har tagit över ledning i Medelpads-femmans skytteliga.

Matchreferat, omgång 12

Lars-Eric Sollén öppnade Holms målskytte. Lars-Eric Sollén öppnade Holms målskytte.

Tre Holmpoäng på Balders
Holm inledde höstens seriespel lika bra som man slutade vårens. Man kunde på bortaplan vinna över IFK Sundsvalls andralag med 3–1 efter en ledning i halvtid med 2–0.
Gästerna fick bästa möjliga start sedan Lars-Eric Sollén efter endast två minuters spel kunde slå in 1–0 efter fint förarbete av Rickard Severin, nyförvärvet från Kovland.
Holm hade sedan halvleken i ett stadigt grepp och dominerade stundtals. Man kunde se hur gästerna var ett nummer för stort mot de unga IFK:arna.
– Ja, fysiskt sett var vi totalt överlägsna och det var nog nyckeln till dagens seger. Sen är det härligt och se med vilken vilja vi inleder matchen och visar på ett klart sätt vart skåpet ska stå, säger Holmtränaren Thomas Åslin.
2–0 kom efter en hörna i den 38:e minuten slagen av Rasmus Staaf som via Patrik Mattssons panna hittade Niklas Wikholms dito och sedan in i mål. Det målet diskuterades flitigt av hemmalaget om det verkligen skulle vara giltigt men det godkändes.
3–0 kom sedan tio minuter in i den andra halvleken genom en nick på hörna av Henrik Lindblom.
– Verkligen ett skönt mål eftersom vi haft stora problem med huvudspelet under säsongen, säger lagledaren Kenth Åslin.
Dom sista 25 minuterna kunde hemmalaget ta över mer av spelet sedan Holm verkat nöjda med ledningen, Man skapade några chanser framför Stefan Bjertung i Holmmålet och i den 79:e minuten fick också inhopparen Alexander Aspenrud in en tröstboll.
I det stora hela en odiskutabel Holmseger som grundlades i den första halvlek.
– Det här var en match som vi var lite osäker på. Hemma i våras spelade IFK riktigt bra men idag var vi som sagt numret större. Hoppas att vi kan hålla i och fortsätta på den inslagna vägen nu framöver, säger Thomas Åslin.
Hela Holmlaget gjorde bra ifrån sig men med toppar som Lars-Eric Sollén, som löpte sönder IFK och brytsäktra mittbacksduon Kristoffer Sahlén och Patrik Mattsson.

Publik: 56

Fränstas Christian Wilhson gjorde två av matchens tolv mål. Fränstas Christian Wilhson gjorde två av matchens tolv mål.

Målfest på Myggvallen
Vilken målfest publiken bjöds på denna eftermiddag.
Hela tolv mål, varav inte mindre än nio under den första halvleken.
Tufft för Selångers Hakim Rouass som trots att han snickrade till ett hattrick ändå fick lämna planen poänglös.
Selånger tvingades ställa in utespelaren Patrik Sammarsson mellan stolparna men kunde ändå leda med 2–3 en dryg halvtimme in i matchen sedan försvaren kört med öppna spjäll.
Därefter kom tre snabba hemmamål genom i tur och ordning Kent Larsson, Henrik Larsson och Christian Wilhson men det unga Selångerlaget vägrade släppa greppet och Hakim Rouass hann fullborda sitt hattrick innan lagen gick in till pausdrickat.
Inledningen av den andra halvleken stod sedan och vägde när Andreas Modén satte matchens tionde mål drygt tio minuter in.
Därefter tog Selångers krafter slut och inte blev det lättare efter att Arid Ahmed Mohamed blivit utvisad i den 68:e minuten. Hemmalaget kunde sedan dryga ut segersiffrorna till 8–4.
(väntar på återkoppling från både Fränstas och Selångers ledare för mer info om matchen)

Fränsta IK – Selånger FK 2 8–4

Publik: 53

Kraig Rochester gjorde hälften av Ånge 2:s mål på Hasselbacken. Kraig Rochester gjorde hälften av Ånge 2:s mål på Hasselbacken.

Hasselbasen nöjd trots klar förlust
Ånge 2 tog sin tolfte raka seger i Medelpadsfemman när man gästade Hasselbacken.
Segersiffrorna skrevs till 1–6 och snabbe Kraig Rochester svarade för hälften av serieledarnas fullträffar.
Trots förlusten var Hassels team manager Seth Larsson nöjd med sitt lag.
– Vi åkte på två tidiga skador men som tur var så hade vi folk på bänken idag som kunde hoppa in och ersätta, säger Larsson, och fortsätter:
– Ånge är ett jättebra lag men vi försökte rulla boll inom laget och inte bara slå bort den när vi blev pressade och vi skapade också en åtta-nio vettiga målchanser. Utöver Peter Eckmans mål i den borte gaveln var William Dalenius skott i ribban den vassaste, säger Larsson, som räknade upp mer än halva laget när jag frågade om det var någon eller några som han ville berömma.
– Hela backlinjen med Jacob Glas, Fredrik Hulinder, Jesper Eriksson och Peter Eckman, Ricky Löfgren på mitten och William Dalenius på topp...och jag får inte glömma Lars Persson (fp) som ställde upp på kort varsel då vi plötslilgt stod utan keeper, påpekar Larsson.
(väntar på återkoppling från Ånges ledare)

Publik: 16

Daniel Valderama satte segerbollen för Sidsjö-Böle. Daniel Valderama satte segerbollen för Sidsjö-Böle.

Sidsjö-Böle avgjorde med kvarten kvar
Ljunga fick en smakstart hemma mot topplaget Sidsjö-Böle när gästerna gjorde självmål efter en hörna och var ytterst nära att öka på till 2-0 efter ännu en hörna.
Istället kunde SBIF kvittera efter en halvtimmes spel. Daniel Valderama frispelade ​Josef Rahmqvist och han lyckades i sin tur placera bollen utom räckhåll för Ljungakeepern Viktor Nordlund.
Annars hittade Sidsjö-Böle få ytterligare vägar genom hemmaförsvaret i den vildvuxna gräset på Ljungalid och när man väl kom till avslut var inte siktet rätt inställt.
Med tjugo minuter kvar fick Ljungas Johan Lindblad syna sitt andra gula kort (hårt dömt) och bara fem minuter senare förpassade Daniel Valderama in 1-2 via en hemmaspelare. En olycka kommer som sagt sällan ensam...
Ljunga orkade inte mobilisera i slutskedet för en kvittering utan det låg snarare närmare ett 1–3-mål i luften.
– Trots den långsamma hastigheten i passningarna var dagens ledord tålamod. Vi vet att vi har kvalitén för att vända matcher. Så allt handlade om att fokusera på vårt passningspel tills att domaren blåser av matchen och även idag gick det vägen, säger SBIF:s tränare Emad Nademi.
– Deras seger var trots allt rättvist med en liten marginal och jag tror inte heller utvisningen påverkade förlusten, säger Ljungas sportchef Roy B. Olsson.

Publik: 24

Rikard Vikbergs mål räckte till tre Torpshammarpoäng
Torpshammar tog en viktig seger hemma på IP i den täta bottenstriden där alla poäng kommer att bli oerhört viktiga när serien skall summeras framme i höst.
Segermålet gjordes tidigt i matchen genom Rikard Vikberg efter ett riktigt mönsteranfall. Ett kortpassningsspel genom laget avslutades med att Kent Larsson lade ut bollen på kanten till Stefan Lindman som drev ner mot kortlinjen innan han snett-inåt serverade Vikberg öppet mål.
Målet skulle visa sig räcka hela vägen i en match som hemmalaget kontrollerade med eftertryck även om man hade svårt att omsätta det synligt i matchprotokollet.
– Vi hade lägen att göra två-tre mål till medan Alnö bara skapade en enda chans på slutet, en hörna som vår målvakt Cliff Nordin räddade, så segern var rättvis, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Vi gjorde ingen bra match och hade aldrig någon riktig vass kvitteringschans i en ganska dålig fotbollsmatch, säger Alnötränaren Tomas Berglund.
Stefan Lindman på Torpshammars centrala mittfält var planens bäste spelare.
I övrigt jämnt överlag i TIF medan det var slätstruket i bortalaget.