Martin Brännström var Sunds store pådrivare som fick matchen att vända. Martin Brännström var Sunds store pådrivare som fick matchen att vända.

Dramatiskt på Ljungalid när Sund vände 1-4-underläge till seger

(2016-06-07)

Ljunga ledde med 4-1 i slutet av den första halvleken.
I andra vände emellertid topplaget Sund och segrade med uddamålet av nio i en dramatisk tillställning.
– Fruktansvärt surt att åtminstone inte få med oss någon poäng efter vår fantastiska första halvlek. Men vi blev nog tyngda av ledningen och rädslan att tappa den satt nog i bakhuvudet, säger Ljungatränaren Tommy Göransson efter tappet.


Det var verkligen en match med två ansikten på Ljungalid.
Hemmalaget jobbade kopiöst som kollektiv och topplaget Sund verkade stundtals förlamat under den första halvleken.
Ändå var det Sund som tog en tidig ledning. Redan i den sjätte minuten fick Zakkari Bel-Mekki på en halvvolley som ven ovanför Viktor Nordlund i Ljungamålet och in under ribban.
Sex minuter senare kvitterade Tommy Göransson, men någon cred för målet fick han inte i officiella sammanhang.
– Nä, jag såg att Kbrom (Berhane) fick målet i matchprotokollet men jag tror inte ens han var i närheten. Lite synd då man inte gör så många mål på en säsong men egentligen är det väl detsamma. Kul för Kbrom annars, säger "målskytten" själv efter matchen.
Målet tände hemmalaget ochdet tog bara några minuter innan Ivan Kajajas Muwanguzi vände bort en motståndarförsvarare och avlossade ett skott som gick inmellan första stolpen och målvakten. Även där hade domaren en annan åsikt gällande både målskytt och tidpunkt i dom officiella handlingarna.
I den 27:e minuten lade Haik Danielian en perfekt hörna och på den knoppade Erik Strand in 3-1. För att riskera att blli tjatig blev en annan målskytt krediterad fullträffen.
Ett eurforiskt Ljunga skulle även göra ett fjärde mål. Haik Danielian tog emot bollen inne i boxen, vänder på en femöring och placerade bollen strax innanför stolpen. Ett mål som den gode Haik fick behålla...
Precis innan pausvilan såg Ali Kanso Mahmoud att man fick en livlina in i matchen med sin 2-4-reducering.
– Efter deras tidiga ledningsmål tog vi över fullständigt och det var bara ett lag på planen och vi hade ett djävulskt "go", säger spelande tränaren Tommy Göransson.
– Vet inte om grabbarna trode det skulle bli en lätt match efter vårt tidiga ledningsmål men efter det blev vi tafatta samtidigt som Ljunga lyckades med allt och gjorde mål på allt i första, säger Sunds lagledare Claes Nyman.

Den andra halvleken var som en omvänd hand. Om det var Sunds psykologiska reduceringsmål innan paus låter jag vara osagt men det var helt andra gäster som kom ut till den andra halvleken samtidigt som hemmalaget blev mer avvaktande och hade inte samma intensitet och beslutsamhet i spelet.
Det tog dock nästan en kvart innan Henric Nylund kunde kvittera efter en hörna. Bara två minuter senare fick Sund en straff sedan målskytten från den första halvlekens slutskede, Ali Kanso Mahmoud, däckat inne i LJungas straffområde.
– Helt horribelt domslut. Vår spelare (Erik Strand) stod still och det var deras spelare som sparkade på hans fot och sedan föll, suckar Tommy Göransson.
Zakkaria Bel-Mekki tog dock ingen hänsyn utan skickade in kvitteringsbollen.
Momentum fortsatte vara i gästernas ägo och hemmalaget blev allt ängsligare i sitt spel och med 20 minuter kvar nickade Henric Nylund in ett inlägg (eller en hörna, uppgifterna går i sär).
Den osannolika vändningen var fullbordad och resten av matchen blev mest ställningskrig utan några nämnvärda målchanser av rang.
– Fruktansvärt surt att åtminstone inte få med oss någon poäng. Men vi blev nog tyngda av ledningen och rädslan att tappa den satt nog i bakhuvudet. Deras 2-4-reducering sent i första satt nog kvar i skallen på killarna inför andra. Vi visade i alla fall då att vi kan spela bra fotboll men att släppa in tre mål på hörnor är inte okey, säger Tommy Göransson.
– Skönt att vi kunde vända till seger efter vår bedrövliga första halvlek, kommenterar Claes Nyman och pustar ut efter gastkramningen.

I Ljunga var högerbacken David Danielian bra hela matchen medan alla skall ha beröm för sin första halvlek men underkänt i andra.
I Sund var det framförallt Martin Brännström på mitten som tog tag grejorna i andra där ävenHari Halilovic hoppade in och visade vilja och fin spelförståelse. Plus äventill tvåmålsskyttarna Henric Nylund och Zakkaria Bel-Mekki.

Läs även:
• Sund vann mot Ljunga - trots underläge i halvtid

Matchfakta:
Ljunga IF - Sund IF 4-5
2016-06-07 - 19:00 - Ljungalid
0-1 Zakkaria Bel Mekki (5)
1-1 Kbrom Brahne (12) (Tommy Göransson enligt LjIF)
2-1 Erik Strand (27) (Ivan Kajajas Muwanguzi, min. 17. enligt LjIF)
3-1 Ivan Kajajas Muwanguzi (27) (Erik Strand enligt LjIF)
4-1 Haik Danielian (34)
4-2 Ali Kanso Mahmoud (44)
4-3 Henric Nylund (59)
4-4. Zakkaria Bel-Mekki (straff, 61)
4-5 Henrik Nylund (70)
Domare: Ghaleb Rajab, Alnö (ojämn som fotbollsplanen och pratglad)
Publik: 55

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.