William Åsenlund ger Svartvik ledningen med 1-0 på egen retur sedan IFK Sundsvalls målvakt Simon Molin räddat det första skottet. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Svartvik vidare till kvarts-final i DM – men IFK Sundsvall bjöd hård kamp hela vägen in i kaklet

(2020-03-24)
IFK Sundsvall var nära att skrälla mot division 3-laget Svartvik men inhopparen Zakaria Bel Mekkis skott i krysset tog död på ex-allsvenskarnas dröm om avancemang till kvartsfinal i DM.
– Det här var vår första seger för i år och nu är vi vidare i DM. Det tar vi med oss, säger Svartviks tränare Ahmad Khreis.

Svartvik hade ett markant grepp om händelserna under den första halvleken och pressade långa perioder ner IFK Sundsvall djupt på egen planhalva. William Åsenlunds mål, retur från nära håll efter eget skott, var i underkant men en inspirerad inhoppande målvakt i Alexander Hasselmalm såg till att matchen levde genom att rädda en par-tre frilägen.
Bara ett par minuter in i andra tilldömdes Svartvik en straffspark men christoffer Nerkman placerade Hasselmalm mot den ena stolpen men bollen i utsidan av den andra.
Fem minuter senare fick IFK Sundsvall till en vass omställning. Olle Nordberg löpte på en djupledsboll och ur vänsterinnerposition inne i straffiområdet centrade han en sopren Abed Aref som bara hade att rulla in kvitteringen i tomt mål.

Mycket av spelet föregicks därefter på mittplan utan att några större chanser skapades från något av lagen.  Svartvik kastade in Zakaria Bel Mekki och med tolv minuter kvar mötte han direkt från straffområdes-linjen och bollen borrade sig in i Hasselmalms vänstra kryss.
IFK gav emellertid inte upp utan vaskade fram en kvitteringschans men Olle Nordberg nickade ett inlägg ur dålig vinkel i burgaveln och Svartvik kunde med en hårsmån gå vidare till kvartsfinal i DM. Där möter man nu seriekollegan i division 3 Mellersta Norrland, Matfors IF, preliminärt den 7 april.

Matchfakt

Zakaria Bel Mekki har precis avlossat sin dödliga projektil rakt upp i krysset inför en imponerand Christoffer Nerkman. Målet betydde 2-1 och vidare avancemang till DM-kvartsfinal. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sb artviks nyförvärv från Stöde, Daniel Näslund, i aktion. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.