Lukas Gillströms hörna direkt i mål stängde matchen. Lukas Gillströms hörna direkt i mål stängde matchen.

Fränsta 3 nära komma ikapp men Lukas hörna direkt i mål säkrade Matfors 2:s seger

(2016-06-06)

Trots 0-3-underläge gjorde Fränsta 3 match av det hela mot Matfors 2 på Erikshof.
Men när Lukas Gillström i slutminuterna drog in en hörna direkt i mål kunde gästerna till slut ändå säkra segern.
– Återigen en bra laginsats även om det blev onödigt nervöst på slutet, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.

Fränsta 3, som är klubbens andralag trots benämningen, tog emot Matfors 2 på Eeikshofs gräsmatta i Erikslund. En arena som i väntan på att Myggvallen skall bli spelbar varit skådeplats för både division 4- och 6-fotboll denna vår och försommar. Denna dag det senare.
Om det var glädjen att se grönt gräs vet jag inte med gästande Matfors startade upp klart bäst och redan efter fem minuter höll sig Philip Forsberg framme och petade in returen efter det att Lukas Gillström avlossat stora kanonen.
Bara tre minuter senare ökade gästerna på till 2-0. Alex Berggren slog ett inlägg som tog på ett par ben innan bollen trillade ner hos Albin Jonsson, som kunde placera in tvåan.
– Givetvis en drömstart men tyvärr blir vi lite bekväm efter målen och lägger inte ner samma jobb i defensiven vilket också leder till att anfallsspelet blir lidande eftersom vi får svårt att få fast bollen och flytta upp laget. Tycker trots det att vi leder välförtjänt i paus. Fränsta har någon halvchans men inte mer än så, säger Matfors tränare Andreas Jonsson efter den första halvleken.

Hemmalaget hade säkert fått höra ett och annat av sina ledare efter den första halvleken och kom ut betydligt mer på tårna i andra. Man satsade rehält i offensiven vilket gjorde att det blev en chansrik halvlek för båda lagen.
Tungt därför för Fränsta att åka på ett 0-3-mål redan efter fem minuter igen. Alex Berggren gör förmodligen årets mål i Medelpadssexan. Han får en passning av Arvid Östlund, därefter driver han bollen 40 meter längst kanten, tar sig förbi tre-fyra motståndare innan han kommer in i straffområdet. Där luras den sista försvararen och målvakten med en skottfint innan han retfullt lägger in bollen i öppet mål. En blandning mellan Kurre Hamrins mål mot Västtyskland i hemma-VM 1958 och "Henke" Larssons mot Bulgarien i VM 1994 där han fick salige Ivanov att wobbla.
Fränsta ger inte upp utan fortsätter jaga reducering, samtidigt öppnar man sig bakåt men Matfors bränner flera frilägen där man kan döda matchen och hemmalaget får okså kontakt. Ett mål som krediteras Omid Tajik men var det inte Peter Larsson? Då återstod det tolv minuter av matchen.​
Fyra minuter senare får hemmalaget en korrekt dömd straffspark och på den gör Joakim Andersson 3-4.
– Då blev det lite nervöst och det blev några panikrensningar för att hålla målet fredat, säger Andreas Jonsson.
I slutminuterna får gästerna till ett anfall och en hörna. Den drar Lukas Gillström direkt i mål. En värdig avslutning på en spännande match.
– Återigen en bra laginsats, många spelare borta vilket medförda att flera fick sspela på ovana positioner. Dom som fick chansen idag gör det jäkligt bra coh tog för sig. Otroligt kul att se hur detta unga lag utvecklas match för match, avslutar en nöjd MIF-tränare.