Artagan Keskin nöjd efter sitt 2-0-mål för Granlo - eller om det är för att han precis sålt en fastighet... Artagan Keskin nöjd efter sitt 2-0-mål för Granlo - eller om det är för att han precis sålt en fastighet...

Granlo tillfogade Ljustorp deras första förlust sedan omstarten

(2017-05-10)
Ljustorp förlorade sin första seriematch sedan omstarten ifjol.
Inte oväntat var det Granlo som stod för bedriften då GBK tidigare allt som oftast haft lätt för Timrålaget.
– Vi gör en bra match och kontrollerade den men trodde nog att Ljustorp skulle vara lite bättre, säger Granlotränaren Dennis Hägg.

Granlo - Ljustorp skulle ha spelats på Härevallen i Indal men vädret, med b la snö, gjorde att Westhagens konstgräs återigen fick tas i bruk.
Om det var glädjen att åter få spelade på ett jämnt underlag som Ljustorp var piggast i inledningen låter jag vara osagt. Trots övertag första halvtimmen var det trubbigt framåt, kanske beroende på att frekvente målskytten Kuchi West var avstängd efter utvisningen på Nedansjö IP.
Granlo hade inte så mycket i inledningen så därför kom deras ledningsmål lite överraskande. Henrik Pedersen sög åt sig bollen utanför Ljustorps straffområde och flippade sedan över bollen till Artagan Keskin som avslutade kliniskt.
Tio minuter senare kom även 2-0. Omar Mohammed slog en brant boll som Ljustorpsmålvakten bara hade att ta ett par steg utanför sitt straffområde och sparka bort men stod som fastlimmad och en djupledslöpande Martin Sundström kunde enkelt runda honom och lägga in bollen i tomt mål.
Den mindre lyckade målmannen blev sedan utbytt i paus. Hårda bud!

I den andra halvleken spelade Granlo på resultatet men det vaskades ändå fram några chanser. Inte heller Ljustorp var ofarliga men då var GBK-keepern Joakim Karlsosn alert och vaken.
Matchen slutade 2-0 och därmed fick Ljustorp inkassera sin första serieförlust sedan omstarten ifjol.
– Vi gör en bra match och kontrollerade den på ett säkert sätt. Hade förväntat mig ett bättre Ljustorp men dom kanske led av dom saknade spelarna efter förra matchens utvisningar, säger Granlotränaren Dennis Hägg.
– Vi gör en fruktansvärd dålig första halvlek. Satt ingen press på Granlo och tog knappt några löpningar. I paus vaskade jag om i laget och det blev också bättre. Dock utan att kunna hota nämnvärt. Givetvis saknade vi våra två avstängda spelare men det tillhör spelet och inget att skylla på, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.

Targetplayern Henrik "Hank the Tank" Pedersen var ständigt spelbar på topp och satte sedan sina lagkamrater i bra lägen med öppnande pass.
"Jocke" Karlsson stabil och säker mellan stolparna och gjorde ett par bra räddningar när matchen stod och vägde innan 1-0-målet.
Plussar även för mittbacksduon Sebastian Höglund och Niklas Wallvik.
Centrale mittfältaren Leon Solli vann och fördelade bollar och framåt slet och kämpade ytterforwarden Patrik "Hägga" Häggqvist utan att få så mycket matnyttigt att jobba med.

1-0 Artagan Keskin (28)
2-0 Martin Stenström (37)
Domare: Hans Söderblom (bra, höll en jämn och bra nivå)