Alicia Holmberg gjorde hattrick i kvällens derby. Alicia Holmberg gjorde hattrick i kvällens derby.

Många fina spelmål när Selånger tog en solklar derbyseger i Söråker

(2020-06-24)
Tre snabba Selångermål innan halvtimmen spelad tog död på spänningen i derbyt på Söråkers IP.
Till slut landade segern på hela 6-1 sedan Alicia Holmberg rundat av med ett hattrick.
– Vi gör många fina spelmål, säger Selångers tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Ifjol skiljde två divisioner mellan Selånger och Söråker men de svartröd-randiga höll ikväll jämna steg i målprotokollet fram till den 23:e minuten hemnna på Löta. Då dundrade Linnéa Jensen in 0-1 från distans rakt upp i nättaket. Tre minuter senare stod det hastigt, och mindre lustigt för Söråker, 0-3 efter mål av Frida Olsson och Linn Jonsson.
Alva Byström redicerade efter dryga halvtimmen men Alicia Holmberg hann sätta Selångers fyra innan paus och hemmalagets väg fram till poäng såg synnerligen brant ut.

Selånger fortsatte att skapa, och bränna, chanser i den andra halvleken och den enda som hittade rätt var Alicia Holmberg. Och det dubbelt så hon kan titulera sig hattrickskytt i derbyt. Inte första gången, och knappast heller den sista för den målfarliga anfallaren/mittfältaren.

– Inget snack om Selångers seger, de var klart bättre och ska väl så även vara! Ändå nöjd med tjejerna som kämpade hela matchen. Några unga juniorer fick göra A-lagsdebuter vilket var kul, även om det blev förlust, säger Söråkers assisterande tränare/lagledare Sven Lagerqvist.
– Vi gör en hyfsad match och gör många fina spelmål. Men sett till alla de chanser som vi skapade borde vi nog gjort några fler mål. Lite effektivare hade inte skadat men å andra sidan kanske man inte ska klaga. Vi gör ju ändå sex mål, säger Selångers tränare Kent "Gus" Gustafsson.

Jenny Olofsson och Maja Westberg på Söråkers mittfält var duktiga. Backlinjen med Maria Häggkvist, Emma Lindahl, Viktoria Henriksson och på slutet Emma Lagerqvist hade fullt upp hela kvällen med Selångers snabba anfallare och förtjänar en klapp på axeln. Ina Danielsson mellan stolparna stod för många fina parader och höll siffrorna nere.
Alicia Holmberg gjorde det bra som både anfallare, tre mål, och framspelare på mittfältet. Emelie Norberg imponerade på sin mittbacks-plats. På det hela taget var det ingen i Selånger som föll ur ramen.

Söråkers FF - Selånger FK 1-6
2020-06-24 - 19:00 - Söråkers IP
0-1 Linnéa Jensen (23)
0-2 Frida Olsson (25)
0-3 Linn Jonsson (26)
1-3 Alva Byström (31)
1-4 Alicia Holmberg (39)
1-5 Alicia Holmberg (59)