Alex Carlsson - mål-skytt och terrier. Alex Carlsson - mål-skytt och terrier.

0-1 Jimmie Nordberg (straff) 27

0-2 Alex Carlsson 41

Domare: Jan Boström, Sörberge

Publik: 40

Lucksta kom ut till tänderna taggade efter sin mindre lyckade premiärinsats mot Essvik (förlust 1-4) och slet åt sig taktpinnen redan på uppvärmningen.

Det här blev en bra fotbollsmatch i högt tempo och tuffa närstrider, där de flesta vanns av gästerna. Lagen hade också varsin halvlek. Gästerna alltså den första, och det markant!

Första målet föll efter 27 minuter. Alnömålvakten Joakim Grannas var först ut på en djupledsboll men i stället för att ta bollen med händerna försökte han sig på någon form av glidtackling, som blev helt feltajmad och fällde en framstormande Luckstaspelare.

Gästernas övertag gav även ett andra mål när Stefan Krantz spelade fram till Alex Carlsson som med ett tillslag placerade bollen precis invid stolpen.

Ett par minuter innan halvtidsvilan gjorde Martin Ålin en suverän räddning. Psykologiskt viktig "save" då Lucksta kunde gå ut till den andra halvleken med en tvåmålsledning i ryggen.

Alnö var bleka framåt i första men kom nu ut till den andra i fast förvissning om att komma i kapp i målprotokollet och visade upp en helt annan geist.

Trots flera fina möjligheter lyckades inte ö-laget spräcka Ålins nolla. Närmast var Andreas Holmsten, bortdömt mål för offside, och Dan Jonsson, prickade stolpen.

Även om Alnö ryckte upp sig i andra så var det inget snack om att Lucksta var värdiga vinnare. Man visade helt enkelt mest hjärta. Något som räcker långt i fotboll!

- Bra att vi fick en förlust så vi kommer ner på marken. Lucksta ville mer och vann varje närkamp och vi blev rädda och drog undan fötterna, säger Alnös tränare Pontus Melander.

- Nu är vi med på banan igen. Förlusten mot Essvik blev en väckarklocka och det var en jäkla skillnad på inställning i den här matchen. Bra snack idag ända ner i från målvakt och framåt och det var en enorm glädje i omklädningsrummet efteråt, säger spelande tränaren Robert Johansson.

Alnö: Anton Andersson-Widén var den som hade lägst felprocent i dagens Alnö. André Grims andra halvlek var också bra sedan han flyttat upp på mittfältet. En pådrivare.

Lucksta: Målvakten Martin Ålin, gjorde en psykologisk viktig räddning i slutet av första och i övrigt spelade stabilt. Höll nollan. Mittlåset Richard Gillgren och Emil Svensson revanscherade sig rejält från premiären och var i stort sett felfria. Alex Carlsson, var som vanligt rena terriern på mitten och gjorde det surt för motståndarna, och inte bara ett snyggt mål.

Söders öppnade starkt
och tog rättvist ledningen i den 23:e minuten sedan Bakary Dampha nickat in Rasmus Bouvins perfekta inlägg nerifrån hörnflaggan.

Men vad hände sedan?

Söders släppte lättvindigt initativet ifrån sig istället för att försöka vinna på fall när man hade dom i brygga för Svartvik var inte bra i första halvleken och vågade inte hålla i bollen utan slog den mest ifrån sig som en skållhet potatis när Söders attackerade bollhållaren.

I den andra halvleken var det i stort sett bara ett lag på banan. Svartvik anföll och låg på rejält medan Söders fick lita till någon slumpchans.

20 minuter in i den andra halvleken kom kvitteringen. Söders försvar fick inte undan en hörna utan bollen landade framför Hampus Olssons bredsida och det vara bara för vaktmästaren att trycka fram 1-1 på ljusdisplayen.

Pressen var sedan tung och med tio minuter kvar fick Svartvik straff efter dubbla (!) tröjdragningar. Normalt drypsäkre Kristoffer Godin klev fram men "Personuppgifter Skyddade" svarade för en kanonräddning.

Inte ens när bollen låg och snurrade på mållinjen i slutsekunderna kunde Svartvik spela hem en trea.

Söders första 25 var strålande och då hade man kunnat stänga matchen.

Svartvik kom tillbaka från brygga och var sett till hela matchen närmast segern på Kubens svårspelade konstgräs. Nästan så att man längtade tillbaka till klassiska "Kubengrus", men bara nästan...

- Vi är missnöjda. Vi spelade jättebra ändå tills vi gör mål, då tappade vi allt vårt spel och fick aldrig tillbaka det. Krysset får vi vara tacksamma för, säger Söders tränare Mikael Kotermajer.

- 15-3 i hörnor, brände straff, massor av frisparkar i bra lägen och en mållinjerullare i slutsekunderna. Vår andra halvlek var bra och vi borde ha vunnit sett til chanserna. Får ändå se det positivt - vi är fortfarande obesegrade, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander.

Söders: "Personuppgifter Skyddade" i målet räddade poängen till Söders, och det var inte bara straffräddningen. Stabilt rakt igenom. Revansch för de fyra inläppta i premiären. Anfallaren Bakary Dampha hotade hela tiden med sin snabbhet och aviga finter.

Svartvik: Hampus Olsson (mf) och Mikael Brännström (b) dominerade vänsterkanten både offensivt och defensivt. Mycket bra samspel.

Robin Cardegren gjorde Söråkers 2-2 mål direkt efter paus. Foto: Fredrik Lundgren.
Håkan Åström, en gång i tiden ung och...ja, ung... Håkan Åström, en gång i tiden ung och...ja, ung...

Medskogsbrons BK - Söråkers FF 4-4 (2-1)

4-4 Robert Lagergren 84

Domare: Thomas Berglund, Sundsvall (ingen bra dag på jobbet för sympatiske Berglund, missade en klar straff för Söråker och gav en tveksam emot till samma lag).

Publik: 18

Söråker gick ut med samma taktik mot Medskogs som mot IFK 2, d v s med hög backlinje. Skillnaden var att IFK tog tillfället i akt medan Medskogs inte gjorde det utan missade många gånger det avgörande passet som gett friläge. Söråker hade också något bättre press på bollhållaren den här aftonen.

Medskogs tog emellertid ledningen efter 33 minuter sedan Dan Jerzewski avslutat ett åtta pass långt anfall. Nästan som gamla 80-tals Liverpool.

Söråker kvitterade omgående och även det efter ett snyggt anfall där Emil Sjögren avslutade distinkt.

I slutet av halvleken slängde Medskogs in gamle Håkan Åström och han var bara inne nån minut innan han gav hemmalaget ledningen med 2-1. En gång måltjuv, alltid måltjuv.

Medskogs lovade varandra i paus att inte bjuda på något i den andra halvleken.

Det han knappt bli avspark förrän Robin Cardegren klev upp och kvitterade. Tablå!

Emil Sjögren gav sedan Söråker vackert ledningen för första gången i matchen med en stänkare i den 66:e minuten.

I minut 72 var En Gay En Gay på väg igenom men när han skulle stänga kiosken blev han kapad av en Medskogsare, dock utan åtgärd från domarhåll.

Strax därpå kvitterade istället Andreas Wiklander för Medskogs och minerna i Söråkerlägret var allt annat än muntra, och värre skulle det bli.

Med åtta minuter kvar spelade en Söråkerförsvarare till synes på bollen men en Medskogsspelare föll innanför straffområdet och den här gången blåste domaren "elfmeter". Då slammrades det rejält i och kring Söråkers avbytarbås så det hördes vida omkring...

Tveksamma straffar brukar dock missas, men det var ingenting som verkade bry lagkaptenen Thomas Nässén nämnvärt. Han satte säkert 4-3.

Men trots alla motgångar så skulle Söråker få med sig en pinne och en viss rättvisa skipades när Robert Lagergren kvitterade bara två minuter efter straffen.

- Jag är nöjd med fyra gjorda mål, men inte fyra insläppta. Trodde vi hade matchen vid 2-1 men efter 2-2 och 2-3 så undrade jag "vad är det som händer?". Vi hade många gånger chansen att spela oss fria tack vare Söråkers höga backlinje men missade det sista smekande passet. Kanske blev vi för ivriga? Vi har många unga laget som fortfarande håller på att lära sig seniorfotboll och vi tänkte ge dem den tiden, säger Medskogs tränare Göran Sundqvist.

- Medskogs hade fem chanser och gjorde fyra mål. Vi rullade boll bra men blev straffade när vi tappade den i fel läge med snabba omställningar emot. Dom högg i rätt lägen helt enkelt. Vi hade inte heller någon tur med domsluten. Först fick vi med tjugo minuter kvar en spelare solklart kapad innanför straffområdet utan åtgärd från domaren och tio minuter senare fick vi en straff emot trots att vår kille gick på boll. Tungt, säger Söråkers tränare Fredrik Thimeradh.

Medskogs: Oömme och snabbe Johan Wretman, normalt ytterback, fick i dag prova på som anfallsspelare och gjorde det bra. Behöver mer träning och flås dock. Ligger inne med pingislunga just nu.

Söråker: Yttermittfältaren Emil Sjögren stänkte in två snygga fullträffar och Robin Cardegren krigade bra på innermitt.

Publik: 77

Kamp, ställningskrig, grinigt och änne mer kamp. En typsik grusmatch helt enkelt mellan två fysiska lag. Essvik valde hemmagrus före konstgräs inne i stan då man trodde sig ha större segerchans. I slutändan ett korrekt antagande.

Men det var Östavall som tog ledningen och det redan efter åtta minuter efter en bra prestation av Joakim Andersson, som tog sig förbi sin back och snyggt skruvade in bollen i bortre hörnet.

Henri Sjödal kvitterade för Essvik i den 25:e minuten. Marcus Sawert smekte in bollen till Sjödal som drog till direkt på volley.

Matchen stod sedan och vägde och när Hampus Andersson snackade ut sig med 25 minuter kvar låg momentum hos Östavall.

Trots en diger press fick man inte hål på hemmalaget. Emil Fahlander sköt över från tre meter i öppet läge och Johannes Vestring fick på en stryning som Essvikskeepern Niklas Pedro lyckades kravla åt sig på mållinjen.

Istället kunde Essvik klart överraskande ta ledningen i den 86:e minuten. Daniel Johansson utmanade sin back och kom förbi och sköt sedan in bollen med vänstern i bortre gaveln. Matchens tredje snygga mål.

Östavall tog en sista rövare och flyttade upp "allt". Något som slutade i att Henri Sjödal blev fri två meter in på egen planhalva och löpte i full careta mot Östavalls mål Precis som krampen såg ut att slå till placerade han bollen utom räckhåll för Robert Karlsson i gästernas mål.

En gastkramning var till ända och Essvik kunde ta sin andra överraskande seger och är enda laget i Medelpadsfyran med full pott! Strongt!

- Mest ställningskrig idag och mycket kamp. Hade kunnat sluta 50/50 men vi hade turen på vår sida idag, säger Essviks lagledare Thomas Wallberg.

- Det var krig om varje millimeter och efter deras utvisning hade vi flera fina chanser att ta ledningen men missade och åkte sedan på en omställning till 1-2 och när vi tryckte på ytterligare kom 1-3 i slutminuten, säger Östavalls tränare Jonas Westring.

Essvik: Mittbacken Linus Olsson tog bort farlige Joakim Andersson efter att han gjort ledningsmålet. Anfallsduon med Daniel Johansson och Henri Sjödal var ännu en gång på hugget och svarade också för varsitt mål. Där har Essvik sina "Humle & Dumle".
Östavall: Emil Fahlander, normalt mittback, gjorde ett förtjänstfullt inhopp som anfallare. Jonas Sjöberg gjorde ett mycket bra jobb som defensiv mittfältare. Backlinjen får också godkänt.

Kevin Wöhrman Kevin Wöhrman

Kovlands IF - Kubikenborgs IF 2 1-3 (1-1)

Publik: 78

Kovlands motor hackar och kanske behövs det fyllas på olja eller ställas om ventiler för den går orent.

Efter en trög Kovlandsinledning av matchen kom inte oväntat Kubens ledningsmål precis när vi passerat halvtimman. Efter en hörna med lite skarvar hamnade bollen hos Martin Fors som helt sonika skickade in den i Kovlands mål.

Målet ruskade om Kovland och laget hade nu sin bästa period i matchen och efter ett långt inkast och nickaskarv var Joel Säterberg påpasslig och petade in kvittreringen.

Kovland hade sedan ett par bud på ett ledningsmål innan paus men första halvlek slöt 1-1.

Kovland startade upp den första kvarten av den andra halvleken friskt och kanske fick man ett korrekt mål bortdömt? En stillastående Sebastian Åsén fick en feltajmad målvakt i ryggen vid ett inlägg, som tappade bollen till en "kovling" som satte den i nät. Domaren dömde dock bort målet för ruff på målvakten. Ett domslut som inte gick i god jord hos spelare och ledare i Kovland.

Därefter gick Kovlands spel lite grann i stå igen och i mitten av halvleken kom Buba Jammeh Marika farande vid den borte stolpen och mötte en lång svepande frispark från vänterkanten med pannan, 2-1.

Även om inte Kovland hade flyt i sitt spel var man hela tiden farliga på fasta situationer som hörnor, frisparkar och långa inkast. Utdelningen blev dock knaper denna afton och med sju minuter kvar spelade Johan Skog en djupledsboll till anfallskollegan Kevin Wöhrman-Selim och fri med Martin Jutman placerar han bollen kyligt till höger om den maktlöse Kovlandskeepern.

Kovland har fått en tung öppning även på årets säsong men man är svårspelade och starka på fasta situationer. Nu gäller det att återfinna självförtroendet. Det kommer att släppa spelmässigt - men frågan är bara när.

Kuben 2 lirar på och har blivit ett år starkare och jämnare och ser ut att kunna hota samtliga lag i serien en bra dag. Idag tog man t ex Kovlands skalp.

- Vi presterade samma typ av "icke fotboll" som i premiären. Mest långa bollar utan adress och vi var dåliga på att hjälpa varandra, vi jobbade lite för mycket en och en. Känns som vi stressar upp oss i onödan, säger Kovlands tränare Fredrik Åhsén.

- Det var en ganska jämn fight. Efter ställningskrig i första tycker jag att vi låg på bra i andra och tog en rättvis ledning. Kovland flyttade sedan upp laget och var då tunga att stå emot så det var skönt när vi kunde stänga matchen med vårt 3-1-mål, säger Kubentränaren Christer Eriksson.

Kovland: Sebastian Westling gör aldrig en dålig match på mitten och gjorde det inte heller idag trots att lagkamraterna överlag hade en tung afton.
Kuben 2: Yttermittfältarna Anton & Anton, Henriksson (t v) och Granat (t h), kom ofta runt på kanterna och skapade farligheter. Högerbacken Bakary Njie var felfri i defensiven och dessutom följsam i offensiven.

Publik: 87

IFK Sundsvalls unga andralag och Sund bjöd på en välspelad och tempofylld match där gästernas något större tyngd i offensiven var det som i slutändan skiljde lagen åt.

Ett löpstarkt IFK höll Sund stången riktigt bra och när väl dom röda väl kom igenom muren väntade en annan mur, IFK-keepern Simon Möller, och det var mycket hans förtjänst att det stod 0-0 i över en timmes spel.

I den 63:e minuten skickade Christian Saastamoinen fram en djupledsboll till Jakob Melander som kom lite ur vinkeln men lyckades ändå sätta den stolpe in och få hål på Möllers nolla.

Sista tjugo gick IFK ner på en trebackslinje men skapade inte så förfärligt mycket, fram till den 88:e minuten. Då fick Alexander Gidlöf ett läge inne i straffområdet men hans vinkelskott tog i stolpen - och ut.

2-0 kom i allra sista minuten efter en hörna från Stefan Svantesson som Stefan Näslund ohotad kunde nicka in och tre Sundpoäng var i hamn efter en något gungig seglats.

- Vi tar det nästan som en vinst att vi höll 0-0 i en dryg timme men i andra pressade dom sönder oss. Vi gick ner på trebackslinje på slutet och var bara ett stolpskott från en kvittering. Att dom sedan gick upp och gjorde 0-2 är inte så mycket att säga om. Jag är ändå stolt över grabbarnas insats, säger IFK 2:s tränare Kenneth Kile.

Sköna tre poäng men vi får kämpa enormt för målen. Vi skapar en hel del chanser men det vill sig inte riktigt i avsluten. Vi är väl inte riktigt i hamn ännu med spelet och har en del att jobba med, men vi kommer hela tiden att bli bättre och vi får vara nöjda med dagens poängskörd. IFK 2:s unga lag kommer att göra livet surt för många lag i serien, säger Sundtränaren Henrik Öhman.

IFK 2: Målvakten Simon Möller såg länge ut att bli poängräddare för sitt lag efter en heroisk insats. Kevin "Mini" Berg var precis som i förra matchen en fyndig och skicklig playmaker på mitten. Plus även till hela backlinjen.

Sund: Stefan Svantesson gjorde sin bästa match i Sund-tröjan. Han jobbade oerhört över hela banan, framförallt överraskade han med flera defensiva löpningar som han inte gjort oss bortskämda med från sin vänsterkant.
Markus Petterssons mittbacksspel utvecklas hela tiden och han är på väg att bli Sunds försvarsgeneral. Släppte inte någon över bron och var enormt brytsäker denna match. Sedan var Claes Nyman ovanligt tyst från sidan vilket gjorde dom på bänken lite förvirrade ibland då dom inte kände igen sig. Kanske är det åldern som börjar ta ut sin rätt?