Svartvik brände sina chanser
– IFK satte sina och vann

(2014-07-30)
Ligger man i botten får man sällan marginalerna med sig.
Svartvik förlade spelet nästan hela den första halvleken på IFK Sundsvalls planhalva och sett till chanserna borde gått till pausvila med en 3–0-ledning.
Istället stod det 0–1 sedan Rasmus Bouvin stått för IFK:s enda avslut under den första fyrtiofemman.
– Inte en enda glass i GB:s sortiment är kallare än våra anfallare just nu, säger en smått bedrövad Patrick Chruzander, tränare för Svartvik.

Stolpskott efter tio sekunder

Svartvik kämpar för att hålla sig kvar i fyran och visade under den första halvleken att det finns kvaliteter i laget att hålla sig kvar – om det inte vore det här med målskyttet. Redan efter tio sekunder var Admir Adra nära att ge hemmalaget ledningen men träffade stolpen och returen räddade IFK-keepern Charlie Merchant med en benparad...
Trots spelövertag mot ett tafatt IFK Sundsvall lyckades man inte sätta nätet i dallring trots flera fina embryon till målkänning. 3–0 i paus hade sett till spel och chanser speglat matchen.
IFK gjorde en riktigt vissen första halvlek, även om försvarsspelet var helt okey, och man hade bara ett enda avslut mot Svartviksmålet. Johan Hallström slog en 35-meters långboll som hamnade hos Rasmus Bouvin som behärskat gav gästerna ledningen uppe på Hemmanet. Det målet kom som en blixt från klar himmel.

Rasmus andra mål

IFK Sundsvall tog över matchen i den andra halvleken och i den 57:e minuten kom gästerna i en kontring två mot en där Oskar Lidström centrade fram till Rasmus Bouvin som begravde sitt vinkelskott i det bortre hörnet.
Svartvik fick en biljett tillbaka in i matchen kort därefter. En hörna skarvades vidare av en IFK–spelare och Henrik Svanström kunde i kamp med motståndarförsvarare och målvakt kötta in reduceringsbollen.
Någon nerv blev det inte i matchen. Svartvik förmådde inte hota utan med kvarten kvar kunde Alexander Gidlöf stänga matchen med sitt 3–1–mål.
Martin Brännström bröt ett Svartviksanfall och tog sin obligatoriska räd från eget försvar och drev bollen långt in på gästernas försvar innan han frispelade Gidlöf med en passning mellan backarna. Micene var på skottet med sina handskar men kunde inte hindra bollen från att gå in.

Målvaktsbyte i paus

Svartvik tillfogade sig alltså ännu en förlust och nu är läget prekärt för det på förhand tippade topplaget. En ynka poäng ner till nedflyttningsstrecket.
– Verkar inte som om grabbarna insett vårt allvarliga tabelläge. Inga ledsamheter alls efter en förlust utan bara glada miner och "vi vinner nästa istället", säger Svartviks tränare Patrick Chruzander, och fortsätter:
– Nä, det här var makalöst illa. Ibland undrar jag om vi inte har för många fotbollsdyslektiker i laget. Det vi presterade idag var inte i närheten av det vi snackade om innan matchen. Inte en enda glass i GB:s sortiment är kallare än våra anfallare just nu t ex. Mittbacken Henrik Svanström och vänsteryttermittfältaren  Hampus Olsson var dom enda som visade upp både kunnande och inställning, säger "Chruzze".

Toppmän i bakre leden

IFK Sundsvall vinner alltså med på papperet klara 3–1 men det var ingen klang och jubelföreställning "kamraterna" bjöd på.
– Starkt ändå att vinna. Vårt kortpassningsspel fungerade inte alls utan vi fick spela på kontring med längre bollar idag. Max två tillslag och sedan lägga på djupet, säger IFK-trånaren Mikael Kotermajer.
Mittbackarna Martin Brännström och Gustav Arnberg svarade för en grym insats. Rasmus Bouvin satte två baljor men gjorde inte mycket väsen i övrigt. Men det gäller att hålla sig på rätt plats vid rätt tillfälle helt enkelt. Rasmus som förövrig även har ett förflutet i "Blackbay".
IFK ligger kvar på sin femteplats men tog in på täten medan Svartvik som sagt ligger precis ovanför det förhatliga nedflyttningsstrecket.
Som kuriosa måste nämnas att sportchefen Kenneth Kile inte trodde hans målvakt Charlie Merhant skulle hålla nollan då han tränat dåligt. Han fick rätt...