Isabell Lindgren gör Selångers första mål i årets serie när hon påpassligt tar hand om en målvaktsretur efter Angelica Lindholm Forsells (#8) skott. Målet borgade för en klar 4-0-seger i slutändan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Angelica Lindholm-Forsell satte två mål i premiären för sitt Selånger mot Mariehem. På bilden stöter hon in sitt andra och SFK:s 3-0 i tom bur. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Vackra mål när Selångers damer premiärvann

-
Selånger gjorde precis som herrarna i matchen innan en medioker första halvlek
Vilket likaleds följdes av en motsvarande bra andra.
- Efter att vi gjort 1-0 i slutet av den första halvleken var vi aldrig hotade, säger Magnus Ohre, den ene ut tränarduon Magnus & Magnus (den andra heter Svensson men är mer känd som "Fimpen").

Malins fingertoppar räddade mardrömsstart

Mariehems tjejer visade omgående att man ville ta revansch för herrarnas förlust i div. II-matchen innan och låg på rejält och imponerade med bra passningsspel. Kanske hade shoppingen i Sundsvall före matchen taggat tjejerna?
Redan i den sjätte minuten kom också en MSK-spelare igenom men SFK-målvakten Malin Pettersson gjorde en suverän räddning och fick yttersta delen av fingertopparna på bollen och kunde freda sitt mål.
- Märktes att det var mycket premiärnerver i inledningen från vår sida då inte mycket blev rätt, säger tränaren Magnus Ohre.
Men allt efterhand släppte nervositeten och MSK:s dominans och fina spel bedarrade betänkligt ju längre matchtiden led.
Det blev också hemmalaget förunnat att göra matchens första mål. Jonna Wistrand spelade in bollen från vänsterkanten, Angelica "Angen" Lindholm-Forsell mötte direkt men målvakten Liisa Bergström (med det ovanliga tröjnumret för en målvakt - 4) räddade. Isabell Lindgren var emellertid på tårna och smackade in returen (se bilden ovan).

Förlösande mål

Målet var förlösande och den andra halvleken bestod till stor del av defilering och fina mål.
Selångertjejernas löpningar rev stora hål i Mariehemförsvaret och när bollen allt som oftast levererades till en lagkamrat med fart fick gästerna ett övermäktigt motstånd.
Redan tre minuter efter pausvilan kom 2-0. Elin Lahtinen slog ett perfekt bananinlägg och den skruvade bågen ställde bortaförsvaret. "Angen" kom löpande bakifrån och helt fri med Bergström satte hon bollen lugnt och behärskat i nät. Snyggt!
3-0-målet efter dryga halvtimmen var t o m ännu stiligare. Ett riktigt mönsteranfall där först Maxine Björkholm serverade en löpande Malin Kristmansson ner mot kortlinjen. Elin hann precis före målvakten och chippade in bollen i boxen och där fick "Angen" helt öppet mål. Matchens vackraste anfall!

Även fyran var snyggt

Selånger kontrollerade matchen fullkomligt och det skulle även komma ett fjärde mål med ungefär kvarten kvar. Och givetvis var även det målet vackert. Malin Kristmansson matade fram "Angen" som i sin tur lyfte in bollen till inhopparen Hazal Altuntas som kallt stötte bollen förbi den utlämnade MSK-keepern. Trevligt att Hazal lydde Lokalfotbollen "uppmaning" att näta när hon kom in.
Selånger spelade sedan mer eller mindre av tiden och hade bud på något mål till men 4-0 räcker gott och väl.
- Efter att vi gjort 1-0 i slutet av den första halvleken var vi aldrig hotade, säger Magnus Ohre och fortsätter:
- I andra såg det riktigt bra ut. Vi gör fyra snygga mål framåt i matchen men jag är lika glad för att vi höll nollan, säger den gamle Giffaren.

Rätt målvaktsval

Målvaktsvalet?
- Vi har två unga målvakter i 18-årige Malin Pettersson och 15-årige Nellie Maxén. Malin har sett bra ut sista veckorna och därför gav vi henne chansen idag men båda målvakterna har tagit stora steg i sin utveckling redan så här långt i år, säger Ohre.
Det visade sig vara ett korrekt val och en målvakt kan inte mer än hålla nollan - och glöm inte den viktiga räddningen i den sjätte minuten. 0-1 i baken och det hade kunnat blivit en helt annan match.
Hela laget skall ha stort beröm för sin andra halvlek. Dom extra plusen går till Maxine Björkholm och Jonna Wistrand som lade grunden för segern när det gick tungt första fjärdedelen av matchen med sitt slit och inställning.