Matfors nollade Ljustorp
-
Matfors vann bortamatchen mot Ljustorp med 2-0 sedan Hanna Nilsson gjort ett och spelat fram till det andra och i målet höll Matilda Gradin tätt.
- Inget skönspel kanske men vi förökte rulla boll och jag tycker vi vinner rättvist, säger MIF-tränaren Ulrica Nilsson-Böös, tillika mamma till Hanna.

Väggspel till 0-1

Matfors överraskade Ljustorp med att ta iniativet i matchen och stundals rullade man boll riktigt bra medan hemmalaget mer inriktade sig på att slå långt.
Fem minuter innan pausvilan gav "rullet" utdelning då Linda Bertilsson väggspelade sig igenom med Hanna Nilsson innan den förstnämde kunde placera in 0-1.
Rättvist i det läget då MIF tidigare under halvleken även haft en rungande stolpskott.

Frisparksmål

I andra halvlek tog Ljustorp över och nu var det deras tur att träffa virket, ribban. När sedan MIF-keepern Matilda Gradin var på sitt bästa bollfångarhumör lyckades inte hemmalaget få till någon syl utan Matfors tog tillbaka spelet sista kvarten. Detta utmynnade i 0-2 med sex miniuter kvar på uret när Hanna Nilsson klippte in en frispark från 25 meter precis under ribban.
- Inget skönspel kanske men vi förökte rulla boll och jag tycker vi vinner rättvist, säger MIF-tränaren Ulrica Nilsson-Böös.
Målvakten Matilda Gradin och vänsterbacken Kajsa Ehn stack ut lite extra hos segrarna.