Två mål av Ida Borthan borta mot Matfors. Två mål av Ida Borthan borta mot Matfors.

Stark Ångeinsats på gropig och långhårig plan
-
Ett skadedrabbat Matfors orkade inte stå emot Ånge på den oklippta Thulevallen utan fick se sig besegrade med 2-4.
– Vi har fem spelare borta och fick ytterligare en skada idag då Hanna Brunnström fick en rejäl smäll på fotleden, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös.

Mycket positivt i Ånge

Nu kanske det inte spelat någon roll om MIF kommit ordinarie då Ånge svarade för en stark insats.
– Fanns mycket positivt idag och trots underlaget spelade vi stundtals riktigt bra och borde kanske gjort några fler mål, framförallt under den första halvleken, säger Ånges tränare Magnus Bjurén, som inte var nöjd med planen.
– Oklippt och full med gropar. Hade det varit herrmatch så hade den i alla fall varit klippt, säger Bjurén efter kritiskt.
Ånge var det klart bättre laget under den första halvleken och 1–3 var siffror i underkant.

Cantzlers nionde mål i år

Elin Borthan tryckte in en andraboll till 0–1 redan efter fem minuters spel.
Hanna Brunnström kvitterade i den 24:e minuten sedan hon drivit bollen från mittlinjen och sedan vunnit ett motlägg med målvakten Carolin Höglin.
– Där missade vi att ta djup, säger Bjurén besviket.
Ånge återtog emellertid ledningen sedan Linnea Cantzler efter dryga halvtimmen löpt sig fri på djupet och innan pausvilan rann Elin Borthan igenom och tryckte in sitt andra mål i halvleken.
– Vi gjorde en riktigt dålig första halvlek och bjöd på för mycket bakåt, säger Nilsson-Böös.
– Många bra kombinationer ledde till målchaner och vi borde haft ledningen med en större marginal efter den första halvleken, säger Bjurén.

Hann aldrig bli rikigt spännande

Matfors höjde sig i den andra halvleken och Linda Bertilsson nickade in 2–3 i andravåg efter en hörna.
Therese Nordlund bombade in 2–4 strax därefter, också det efter en hörna och andravåg, så det hann aldrig bli riktigt spännande då det inte blev några fler mål i matchen.
– Det såg bättre ut i den andra halvleken och vi spelade också 1–1 då. Får vi bara tillbaka lite spelare så kommer det att se mycket bättre ut,, säger Nilsson-Böös.
– Vi låg bättre i våra positioner men blev istället passiva framåt men borde ändå gjort fler mål. Bland annat gjorde deras målvakt (Hanna Nilsson-Böös) en fantastisk räddning uppe i ena krysset på Annica Olsson skott. 99 av 100 dammålvakter hade släppt in den bollen, säger Bjurén.

14-årig jättetalang i Ånge

Linda Bertilsson svarade för ett hårt jobb på Matfors mittfält och Ida
Segervald gjorde en riktigt bra match trots att hon fick flytta ner från anfallet till en ovan mittbacksposition. Knäskadade utespelaren Hanna Nilsson-Böös visade sig som väntat vara utmärkt i målet trots hämmandet av skadan.
– Rent generellt är jag mycket nöjd med hela lagets insats, säger Bjurén.
Det går ändå inte att kringå 16-årige målvakten Carolin Höglin som går från klarhet till klarhet mellan stolparna och 14-åriga vänsteryttermittfältaren Sanna Edlund är på väg att blomma ut till någonting riktigt vackert.