Bletuart Sallauka stängde matchen med sitt mål. Bletuart Sallauka stängde matchen med sitt mål.

Lucksta förlorade hemma mot tungt Kuben – och åkte även på ett "lagkort"

(2017-05-30)
Lucksta förlorade hemma på Sörforsvallen mot serieledarna Kuben med 0-2.
Dessutom drabbades man av ett "lagkort" när Kevin Thumfart helt plötsligt fick en ostskiva i nyllet.
– Domaren sade till en oförstående Kevin att vi hade "samlat ihop till ett lagkort", säger en minst lika oförstående Tommy Lerstrand, tränare för Lucksta, men samtidigt medgav han:
– Kuben var bättre än oss idag och vinner rättvist.


Lucksta tog emot Kuben på ett såphalt Sörforsvallen.
Gästerna tog ett tidigt initiativ och Samuel Keflit Tewelde fick första riktiga chansen när han kom fri – men sket utanför.
Precis innan timmen spelad kom ändå 0-1. Niklas Nygren nickskarvade Ahmad Khreis fri och ensam med Luckstamålvakten Martin Ålin fintade han ner homom och rullade in bollen vid den främre stolpen.
Samuel Keflit Tewelde var sedan igenom igen men den här gången träffade han stolpen så 0-1 stod sig in i paus.

En intressant incident från den första halvleken var att Lucksta drabbades av ett "lagkort". En snopen Kevin Thunfart fick plöstsligt en ostskiva uppkörd i nyllet.
– Domaren sade till en oförstående Kevin att vi hade "samlat ihop till ett lagkort". Att Kevin inte hade med det att göra spelade ingen roll. Försökte få ett svar från domaren efteråt men han viftade bara bort mig, säger en upprörd Tommy Lerstrand, tränare i Lucksta.
Jag brukar ha hyfsad koll på olika regler men det här med "lagkort" var någonting innovativt och som inga andra domare jag pratat med heller kände till...
– Och ifjol blev samma domare rasande på mig när jag stod och höll i stolpen på en hörna och röt åt mig och sade att man inte fick göra så. Alltid spännande med nye hemmagjorda regler, kommenterar Kevin Thumfart.

Lucksta hade varit ganska anonymt före paus men tog nu tag i grejorna på ett helt annat sätt och slet hårt för en kvittering samtidigt som man gjorde sig sårbara för omställningar.
Hemmalaget lyfte in bollar in i straffområdet och vid en hörna tappade Kubenmålvakten Cristofer Högbom en hög boll efter en kampsituation men kastade sig djärvt längs med mållinjen bland alla fötter ben och lyckades greppa den igen precis innan en hemmaspelare skulle trycka in 1-1.
Jonathan Berntsson i Kubens mittförsvar var svårpasserad. Först snuvade han Hakim Rouass när han precis är på väg att bryta igenom och sedan fällde han Jimmie Nordberg strax utanför straffområdet.
– Kunde mycket väl ha fått sitt andra gula kort där men domaren valde att fria. Hade vi fått chansen att spela med en man mer sista kvarten så kanske vi kunnat få in en kvittering, siar Tommy Lerstrand.
Frisparken tog Nordberg själv hand om men skottet tog vägen över ribban.

I den 84:e minuten fick "Arti" Saluka bollen, vände om och placerade en i gaveln utom räckhåll för Ålin precis inna hemmalageet tänkte göra några offensiva byten och gå Ålin...nej...all in för en kvittering.
– Vi försökte spela vårt spel trots det svårbemästrade undeerlaget. Blev kanske inget skönspel men jag tycker att vi borde avgjort matchen redan före paus men vi hade inte riktigt skärpan i avsluten. I andra hotade Lucksta oss på ett helt annat sätt och hade några halvchanser samtidigt som vi hade lägen att stänga matchen på någon av alla våra omställningar, säger Kubens tränare Henri Sjödal.
– Kuben är tunga att möta och vinner rättvist men jag tycker ändå att vi stod upp bra. Vi försökte spela likadant som mot Sund och vi var inte så långt ifrån att åter ta poäng, säger Tommy Lerstrand.

Jämnt överlag i Lucksta.
Adam Sjöström, som vikarierade i knäskadade Martin Fors frånvaro, var tillsammans med Jonathan Bertilsson ett starkt försvarslås hos Kuben.
Kim Eriksson och Niklas Nygren i vanlig ordning starka på mitten. Skall bli intressant att se hur Kuben kommer att tackla frånvaron av "Nygga" som drar till USA några veckor.
– Det var synd att han inte åkte innan den här matchen, skämtade förre Kubentränaren Lerstrand, och syftade på att han ansåg att "Nygga" var plaenes bäeste och nyttigaste spelare.

Lucksta IF - Kubikenborgs IF 0-2
2017-05-30 - 19:00 - Sörforsvallen
0-1 Ahmad Khreis (29)
0-2 Bletuart Sallauka.(84)
Utvisning Lucksta: Mahmoud El Assir (75, satt på bänken).
Domare: Ghaleb Rajab (vitt skiljda omdömen från lagen...).
Publik: ingen orkade räkna hur många det var...
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan