4-4 Farshad Abdi Abbakhshi (straff) 66
Utvisningar Selånger 2: Reda Fakhiri 66 och Mike Karinga Persson (mv) 88
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Publik: 23
• Oavgjort i en match med två ansikten – IFK 2 hämtade upp 0–4-underläge (scrolla ner)

Skytteligan

Ljustorps Fitim Ugzmailji toppar Medelpadsfemmans skytteliga. Ljustorps Fitim Ugzmailji toppar Medelpadsfemmans skytteliga.

Ljustorp har skaffat sig ett bra utgångsläge
Ljustorp har skaffat sig ett bra utgångsläge, fast det bara är i mitten av juni, när det gäller att nå en plats i nästa års Medelpadsallsvenska. Efter åtta omgångar har man fyra poäng plus en match tillgodo på Holm, som är det lag som ligger närmast efter.
I det vackra vädret skickade man hem gästande Torpshammar med en 4–1-förlust.
Redan i den åttonde minuten sköt målkungen Fitim Ugzmailji in ledningsmålet tätt intill stolpen med sin vänsterfot och innan kvarten ökade Saw En Gay på. Precis före signalen som förkunnar pausvila satte André Svensson också 3–0.
Torpshammar hade inte mycket att stå emot i den här matchen och även om tempot sjönk i den andra halvleken fick man se vänsterbacken Walter Quinones Castrillon dräpa in ett långskott i krysset innan Sadat Emerlahu kunde tröstmåla när det återstod lite drygt tio minuters spel.
– Vi tog tag i matchen direkt och kontrollerade den fram till slutsignalen mycket tack vare bra variation på spelet, säger Ljustorps tränare Nedeljko Mitrovic.
Bäst på planen var Ljustorps anfallare Fitim Ugzmailji, som inte bara gjorde ett av målen, utan höll Torpshammars försvar med full sysselsättning.
– Fitim har ett otroligt fint skott med vänstern och är också så där självisk som en målskytt skall vara. Får han en mål- eller skottchans så tvekar han aldrig att lossa bössan, säger Mitrovic.
(väntar på återkoppling från Torpshammars ledare)

Publik: 29

Klar Ånge 2-seger men siffrorna speglade inte matchen
Ånges andralag vann som väntat mot Alnös dito på Släda IP men det satt verkligen mycket hårdare åt än slutsiffrorna 1–5 visade.
Alnö 2 har tagit poäng av både Holm och Sidsjö-Böle och visade ingen större respekt för fullpoängaren Ånge 2 under den första timmen av spelet.
Gästerna tog ledningen i den 18:e minuten då Jesper Gulliksson nickade in Lamin Kargbos välavvägda frispark.
Hemmalaget kvitterade sju minuter senare genom Adam Johansson, som knorrade in bollen i borte. Ett mål som Ångelägret ville ha bortdömt för offside men på det örat ville inte domaren Jan Boström höra.
Alnö var sedan ytterst nära att ta ledningen efter att Jesper Nyman sprintat ifrån Ångeförsvaret. Helt fri försökte han placera bollen utom räckhåll för Valerik Danielian, som emellertid hann ner och lyckades styra bollen hårfint utanför sin ena stolpe.
Strax innan paus kom istället Ånges ledningsmål och återigen var det efter en fin frispark från Lamin Kargbo. Filip Filipovic nickade ner till Mehdi Jan som fläkte sig och stötte in bollen i den bortre gaveln.
Efter att ha spelat lite omständligt i den första halvleken övergick Ånge till ett mer rakare spel efter pausvilan och då fick hemmalaget svårare att freda sig.
1–3 kom i den 66:e minuten och var en klassmål. Gustavo Villalobos fick bollen på egen planhalva och drev förbi tre-fyra hemmaspelare i god fart innan han avslutade med att rulla in bollen.
Två minuter senare kom även 1–4. Mehdi Jan förde upp bollen från sin vänsterkant och spelade in snett bakåt till David Danielian, som mötte direkt med bredsidan.
Det skulle bli ett mål till i matchen och kom efter att Tomas Stenlund serverat "Gus" Villalobos en välavvägd djupledsboll.
Plus i Alnö 2 för Robin Carlson och Daniel Neijman som visade upp ett stabilt backspel samt Martin Luthman för sin energi och kampanda i 90 minuter plus tillägg.
I Ånge överbetyg till Valerik Danielians målvaktsspel, Lamin Kargbos känsliga frisparksfot och Gustavo Villalobos fina dribblingar och kliniska avslut.

Publik: 25

Marginalerna på Hassels sida
Hassel lämnade över träsleven till IFK Sundsvall 2 efter att man besegrat Ljunga med 2–0.
Men det var en match där man verkligen hade marginalerna på sin sida.
Ljunga hade ganska bra koll på händelserna första fyrtiofemman och man fick också en gyllene chans att ta ledningen i matchen men hemmakeepern
Jonathan Bäckström inte bara räddade Anders Bohmans straff – han limmande den!
Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare men så var det det här med marginalerna. I den 64:e minuten kunde Hassel ta ledningen, på ett självmål.
Fem minuter senare kände sig Patrik Viksten manad att fälla en fri William Dalenius strax utanför straffområdet. Målchansutvisning och den efterföljande frisparken knorrade Peter "Prilo" Eckman in 2-0.
– Så har vi fördubblat antalet segrar i år och även om vi hade en hel del tur tänker vi inte be om ursäkt för segern, säger Hassels team manager Seth Larsson, som var mest nöjd med sin målvakt Bäckström samt sina nyförvärv från IFK Sundsvall.
– Kul att vi fått igång Olof Torstensson och Jacob Glass. Det är två spelare som kommer att höja oss. Är ett par killar till på ingång som spelade med IFK ifjol, avslöjar "Mr Hassel".
(väntar på återkoppling från Ljungas ledare)

Publik: 22

Oavgjort i en match med två ansikten
– IFK 2 hämtade upp 0–4-underläge

Det utspelades verkligen en match med två ansikten på Selångerfältet denna eftermiddag.
Hemmalaget tog snabbt en 3–0-ledning via Hakim Rouass x 3. Minut 10, 16 och 21, m a o ett tvättäkta hattrick.
När sedan Elias Lindqvist satte 4–0 i öppningen av den andra halvleken kändes saken klar.
Unge Casper Engstrand reducerade visserligen fem minuter senare men ett tröstmål – so what?
Men så gjorde Alexander Gidlöf 4–2 i den 58:e – och sedan även 4–3 bara minuten senare.
IFK Sundsvall 2 hade vaknat upp från de döda och i den 66:e minuten blev en fri IFK-spelare fälld av Reda Fakhiri. Målchansutvining och straff.
Skulle IFK kvittera?
"Zia" Farshad darrade inte på manchetten utan kunde med sin vänsterdoja pricka in 4–4.
IFK låg sedan på för ett segermål men det fick räcka med åtta nätkänningar denna eftermiddag.
– En sagolik upphämtning. Det var precis som om killarna vågade spela ut efter 0–4 och försökte på sig dribblingar och passningar som dom normalt inte gör, säger en smått häpen Fredrik Allgren, tränare för IFK 2.
– Grabbarna trodde segern var klar och blev alldeles för bekväma och när IFK höll på att komma ikapp klarade vi inte av att "slå på" igen, säger tränaren SFK-tränaren Mikael Lindqvist, som ville plussa för sina målskyttar i första hand.
Även i IFK delas beröm ut till målskyttarna samt Oscar Moss. Moss som även brukar döma matcher i den här serien. Dock inte IFK:s...

Utvisningar Selånger 2: Reda Fakhiri 66 och Mike Persson 88