Dennis Bergström gör mål igen! Dennis Bergström gör mål igen!

Trots tidig utvisning för Sund – serieledarna kunde vinna en målrik match på Selånger IP

(2020-08-22)
Sund drog på sig ett rött kort redan efter en kvart på  Selånger IP sedan Salah Gharib uttalat ett könsord efter en duell.
Med en man mer tog Selånger över spelet men paradoxalt var det Sund som gjorde målen. Och båda gångerna var Dennis Bergström sist på bollen och serieledarna kunde gå till pausvila med 2-0 i ryggen.
Den andra halvleken blev lite "katt & råtta-lek". Selånger reducerade till 1-2, Sund satte trean. 2-3 blev raskt 2-4 och när en sista kraftansträngning från hemmalaget gav 3-4 skickade Sunds lagkapten Pelle Nyman in 3-5 och game over.
Då Lucksta föll på Baldershov utökade Sund nu serieledningen. Nu med Kuben som ny tvåa.

– Det är inte så enkelt som man kanske tror att spela med en man mer. Tycker vi för matchen men de gör psykologiska mål och jag tror de bara hade sex chanser i matchen och gör mål på fem av dem. Ett par på kontringar när vi jagar kvittering. Tråkigt att höra ett så duktigt lag som Sund hela tiden klaga på domsluten, säger Selångers tränare Anders Nyberg.
– Vi fortsatte att spela som vanligt efter vår tidiga utvisning men med bara en på topp. Vi jobbade stenhårt för varandra över hela planen och tog tillvara på våra lägen när de dök upp, säger Sunds tränare Göran Sundqvist.

Oskar Nääs tackade för förtroendet när han fick hoppa in och gjorde två av Selångers mål. Anton Nyberg gjorde ett bra jobb mot skytteligaledaren Bleart Ugznajli och var nära att få honom att gå mållös från planen.
I Sund väljer vi att berömma de tio som slet berömvärt hela matchen.

Selånger FK - Sund IF 3-5
2020-08-22 - 14:30 - Selånger IP
0-1 Dennis Bergström (26)
0-2 Dennis Bergström (32)
1-2 Oskar Nääs (56)
1-3 Bleart Ugzmajli (62)
2-3 Stefan Näslund (64)
2-4 Ali Mahmoud (70)