Div. 3 Mell. Norrland

Omgång 16

Unge Zakaria Bel Mekki bäst i ett förlo-rande Kuben. Unge Zakaria Bel Mekki bäst i ett förlo-rande Kuben.

Kuben har spårat ur
Kuben höll sig länge på vinnarspåret men nu i höstens inledningen verkar det som att man spårat ur ordentligt. I eftermiddag kom tredje raka förlusten för "tigerränderna".
Ett motiverat IFK Holmsund vann hemma på Kamratvallen. Ett mål i vardera halvlek gav slutresultatet 2-0.
- Matchen mot IFK Holmsund blev precis så tuff som vi förväntat oss, säger tränaren Mikael Häggqvist.
Ex-allsvenskarnas Mattias Larsson satte 1-0 efter en fin djupledsboll med ett avslutande skott till höger Jonathan Berntsson.
Holmsund hade därefter lite mer boll och skapade några hörnor som var halvfarliga.
I den 24:e minuten stack Kuben upp och Niklas Edin spelade fram Robin Bergman till ett friläge, men skottet smet strax utanför engelske målvakten Chris Elliotts vänstra stolpe.
Två minuter senare var samme Bergman framme och oroade igen men utan resultat.
Kuben hade sin bästa period i matchen andra halvan av första och i den 39:e minuten var Bergman framme ånyo och ytterst nära att kvittera Holmsunds ledning men inte heller den här gången ville det sig.

Holmsund återtog initiativet i andra och Kuben hade förtvivlat svårt att skapa några farliga chanser. Då var det betydligt farligare när hemmalaget ställde om och det var också efter en sådan som Mattias Larsson kunde göra sitt och matchens andra mål för dagen.
I den 89:e minuten tilldömdes Kuben en straff. Mattias Svelander sköt straffen men tyvärr för Kuben så räddade målvakten Elliot och man fick åka hem både poäng- och mållösa från Umeås skärgård.
- Det gäller att göra mål framåt och samtidigt försvara bakåt i fotboll och idag så var det IFK Holmsund som behärskade den konsten bäst, säger Häggqvist.
I Kuben plussar vi för Zakaria Bel Mekki som gjorde en prima insats till höger på mittfältet.
Till veckan väntar DM-match mot Selånger på onsdag för Kuben och på lördag möte med Kramfors hemma på IP. Dags att bryta den negativa trenden.
/ Lokalfotbollen.nu och Mikael Häggqvist

Ånge fortsätter ta rygg på IFK Östersund
Ånge tog tre viktiga poäng i kampen om seriesegern i div. III Mellersta Norrland sedan Oskar Nordlund och Brad Grayson målat på slutet och sett till att topplaget gått från 1-1 till 3-1 mot gästande Friska Viljor sista sju minuterna av matchen.
(väntar på mer info från matchen)

Junsele IF - Spöland Vännäs IF 4-1 (3-0)
2013-08-16 - 19:00 - Mon

• Junsele tog viktig seger
• SVIF-förlust mot Junsele - underskattning?

Sollefteå GIF - Höga Kusten FF 5-0 (1-0)
2013-08-17 - 14:00 - Nipvallen

• Vinst igen – Dannberg hyllar Toure

Ånge IF - Friska Viljor FC 3-1 (1-0)
2013-08-17 - 14:00 - Ånge IP

• Ånge fortsätter ta rygg på IFK Östersund (läs ovan)
• Ånge ångar på i trean – i toppen med IFK
• Friska Viljor på nedflyttningsplats
• FV orkade inte hålla hela vägen

IFK Holmsund - Kubikenborgs IF 2-0 (1-0)

Skytteligan, omgång 16

Jonathan Lundbäck har tagit över ledningen i skytteligan. Jonathan Lundbäck har tagit över ledningen i skytteligan.