VÄRMECUPEN
grupp H2

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

Alnö IF - Matfors IF 0-0
2016-02-19 - 10:00 - Westhagen
Tränarsnack:
Håkan Johansson, Alnö:
– Vad säger man? I första halvlek tror jag det var en hel del av spelarna som inte riktigt hade vaknat. Morgonmatcher och unga spelare går inte alltid ihop (skratt). I första halvlek krånglar vi till det och håller i boll för mycket i de flesta moment, det går lite sakta eller så spelar fast oss då inte vi hittar alternativ att spela på. Hänger en del ihop med att vi inte får igång löpningarna på de spelare som ska bli spelbara eller inte söker dem då de inte löper. Vår intention att sätta hög press på Matfors fallerar också då vi inte tar jobbet. Till andra halvlek får vi igång något bättre rörelse och hittar ytor, skapar mer. Bättre men inte riktig i samma nivå som tidigare matcher. Adrian Yman och Rasmus Hådén gör återigen en bra match och de tillsammans med Henrik Gröning och Magnus Svensson som inte kunde spela idag har genomgående varit våra främsta i cupen.
Patrik Jonsson, Matfors:

– Vi gör vår sämsta match i årets cup samtidigt som Alnö var duktiga. I slutet av första såg vi ändå ut att ta över men i andra föll vi tillbaka igen och tappade åter initiativet till Alnö. Med två minuter kvar fick vi ändå chansen att ta oss vidare till kvartsfinalen men brände en straff. Jonas Dunberg i målet räddade oss i andra halvlek och Pontus Andersson på vänsterkanten skall också ha beröm.

Sunds IF - IFK Sundsvall 1-1
2016-02-18 - 19:00 - Westhagen
1-0 Dennis Bergström (4)
1-1 Rasmus Bouvin (19)
Tränarsnack:
Göran Sundqvist, Sund:
– Vi har inte förlorat någon match i Värmecupen dom senaste två åren. Så visst är det surt att inte gå vidare men vi har haft svårt att hitta målet. Dennis Bergströms 1-0-mål var snyggt. Efter att vi sågat oss fram gick bollen till "Bersan" som kallt rullade den förbi målvakten. Därefter trodde jag att vår offensiv skulle ta fart och att vi skulle kunna göra dom mål som satte oss i en bra sits inför gruppens sista match i morgon. Men så blev det inte utan vi slarvade bakåt och IFK kunde kvitterade efter ett inlägg och avslut i nättaket. I andra tog över ju längre matchen led men kunde inte avgöra. Bland annat gjorde deras målvakt en bra parad på ett friläge. Vi har varit inne lite för mycket i "smålagsspel" och haft svårt att utnyttja ytorna på den stora planen.
Kenneth Kile, sportchef IFK Sundsvall:
– Precis som igår hamnade på hälarna första kvarten och släppte till ett tidigt baklängesmål. Därefter spelade vi upp oss, kvitterade och hade två-tre fina lägen att ta ledningen. Sund kom tillbaka i andra och det blev mest ställningskrig. Båda lagen hade chanser att avgöra men kryss var på det hela taget rättvist. Mårten Gräntzx stred bra centralt och i målet gjorde Teodor Sörholm ett par suveräna räddaningar.


Alnö IF - IFK Sundsvall 1-1

2016-02-17 - 20:00 - Westhagen
1-0 Axel Karlsson (1)
1-1 Oskar Lidström (36)
Tränarsnack:
Håkan Johansson, Alnö:
– Vi inleder första halvlek starkt och pressar IFK hårt. Arbetet resulterar i att vi lyckas ta en tidig ledning genom en fin framspelning till Axel Karlsson som kommer i ett friläge och sätter bollen säkert i mål ett par minuter in i matchen. Detta skapar energi och vi har en längre period med bra spel och flera fina kombinationer med stort bollinnehav. Då vi också skapar ett par hörnor och halvchanser. I andra halvlek faller vi igenom i press och positionsspelet, vi får inte alla spelare att ta de löpningar som behövs eller krävs för att det ska fungera. Vi kommer inte hem och hjälper varandra utan många spelare blir bolltittare i allt för många sekvenser. Vi går inte heller fram 100% hela vägen i press, understöd eller arbetar oftast ensamma. Att vi inte jobbar rätt medförde att vi många gånger blev för långt lag eller kom på mellanhand, blir överspelad lite för enkelt. IFK kunde genom våra misstag skapa övertalighet på vår försvarssida. Och det blev än tydligare ju längre matchen gick att vi inte kommer hem på rätt sida utan blir tittande och lämnar vår backlinje innermittfältet ensamma. IFK skapar många möjligheter och tar över helt i andra halvlek. Vi lyckas freda målet vid ett par chanser genom bra arbeta av backlinje, målvakt och defensiva mittfält men slutligen orkar vi inte hålla emot och Rasmus Bouvin kan sätta 1-1 som också blir slutresultatet i matchen. Vi får jobba vidare med att det till en självklarhet att hela laget ska medverka i försvarsspelet. Med eftertanke på helheten av matchen får vi vara mycket nöjda med oavgjort denna kväll. Fyra bra halvlekar på tre matcher under utomhusspelet så långt denna säsong. Nya tag mot Matfors IF på lördag morgon.
Kenneth Kile, sportchef IFK Sundsvall:

– Katastrof deluxe i första halvlek. Den var riktigt usel. Bland det sämsta jag sett. Alnö checkade oss högt och aggressivt så vi fick inte alls till något spel. I andraq såg det bättre ut och vi kunde också kvittera och kanske borde vi fått in en segerboll. En av få som får godkänt var Olle Nordberg som slet på bra med sina djupledslöpningar.

Matfors IF - Sunds IF 0-0
2016-02-16 - 19:00 - Westhagen
Tränarsnack:
Patrik Jonsson, Matfors:
– 0-0 var rättvist i den här målfattiga gruppen. Vi missade ett friläge och hade en bra nick i andra medan Sund ocksså hade ett par chanser. Men det var trångt på mitten och svårt att ta sig igenom utan det blev längre bollar för att försöka ta sig framåt till målchanser. Victor Stefansson på mitten var riktigt bra. Kul också att e undomarna Acel Drewsen och Johan Johansson ta för sig.
Göran Sundqvist, Sund:
– En jämn men chansfattig match där vi hade en ribbträff efter en hörna och ett par nickar tätt över. även dessa efter hörnor. Även Matfors hade två heta chanser men då svarade Stefan Bjertung för jätteräddningar.  Vi spelade bra och hade några fina kombinationer men missade det sista avgörande passet eller inlägget. Är nöjd med Stefan i målet och med backlinjen plus att vi håller nollan. Så länge man gör det får man alltid minst en poäng med sig.


Alnö IF - Sunds IF 0-0
2016-02-14 - 21:00 - Westhagen
Tränarsnack:
Håkan Johansson, Alnö:
– Inledningsmatch på Värmecupen för båda lagen och tillika Alnösundsderby skapar roliga och energifyllda drabbningar. Vi ser inledningsvis att det lyser igenom vissa premiärnerver och att det bara är tredje tillfället på större yta för oss. Vilket ger ett allt för kort och löst passningsspel. Vi sätter fast oss själva och bjuder in Sund till några onödiga situationer. Efter 10-12 minuter tycker jag att killarna kommer in i matchen bättre och vi lyfter oss för att succesivt ta över mer och mer. Vi sätter fast dem och Sund skapar då en bra möjlighet i första genom ett friläge där bollen rinner ifrån dem och sedan har de en riktigt vass chans på en kontring runt 18-19 minuten. De gör då ett bra försök att lobba över "Jocke" Grannas i målet,  men bollen går i ribban. I andra halvlek tar vi över och har enligt mina ögon ett relativt stort spelövertag och skapar tre-fyra chanser som borde resulterat i något mål. Även vi har ett avslut i ribban. Men det ville sig inte riktigt denna kväll. Många spelare i Alnö som ska vara nöjda med sin insats och hur vi håller ihop laget. Men dagens två främsta bland många bra spelare i Alnö var Adrian Yman och Henrik Gröning. Balanserar upp mittfältet och spelet på ett riktigt bra sätt. Vinner otroligt många kamper och dueller, där de kommer ut som bollvinnare och kan sätta igång spelet på ett lovande sätt. Vi tar med oss många bra saker från denna match inför fortsättningen…
Magnus Svensson, mittback Alnö:
– Besviken att vi inte vinner den här matchen. Vi har merparten av bollinnehavet och hade bland annat en ribbträff. Kul match att spela och det var ett tufft men schysst derby. Precis som det skall vara trots att det bara är försäsong. Jag var riktigt imponerad av vårt nytillskott från Timrå på mitten, Andreas Yman, vars öppnande passningar gav oss ett par frilägen.
Claes Nyman, lagledare Sund
– Kryss var nog rättvist. Det var mycket ställningskrig och lagen hade varsitt ribbskott.

IFK Sundsvall - Matfors IF 1-1
2016-03-13 - 15:00 - Westhagen
0-1 Pontus Andersson (17)
1-1 Olle Nordberg (21) (friläge)
Tränarsnack:
Mikael Kotermajer, IFK Sundsvall:
– Det var mycket kamp i matchen. Vi såg stressade ut i första och släppte till 0-1 lite lättvindigt sedan vi tappat bort deras spelare vid den borte stolpen. Men som tur vad tog det bara fem minuter att kvittera sedan Olle Nordberg satt ett friläge. I den andra halvleken spelade vi mer avslappnat men skapade som bäst en del farliga hörnor, precis som Matfors gjorde på sina kontringar. Nicklas Silversved på det centrala mittfältet var vår bäste. En bollvinnare som även hade bra fötter vid hörnor och frisparkar.
Patrik Jonsson, Matfors:
– En jämn match där vi skapade två chanser och tog ledningen efter ett snyggt anfall medan IFK hade en och kvitterade på den i den första halvleken. I andra tog IFK över något men vi försvarade oss bra så 1-1 var ett rättvist resultat. Våra mittbackar William Östman och Jonas Richnau Ersson sant Johan Bergström på mitten var våra främsta.


Kommande matcher:

se slutspelet

Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


SLUTTABELLEN

1.  IFK Sundsvall                    3      0      3      0      3 - 3      3
2. Alnö IF 3      0      3      0      1 - 1      3
2 Matfors IF       3      0      3      0      1 - 1      3
2. Sunds IF 3      0      3      0      1 - 1      3SKYTTETOPPEN
1. Pontus Andersson, Matfors 1
1. Olle Nordberg, IFK Sundsvall 1
1. Oskar Lidström, IFK Sundsvall 1
1. Rasmus Bouvin, IFK Sundsvall 1
1. Axel Karlsson, Alnö 1
1. Dennis Bergström, Sund 1