Div. I Norrland, damer

Omgång 2

Matchens Lirare, Angelica Lindholm-Forsell, var svårstoppad i derbyt. Tre mål och i övrigt bra spel för den ständigt vandrande anfallaren. Hon kan dyka upp vart som helst på planen och är en plåga för varje försvar. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Selånger klassen bättre i damderbyt

Säsongens bästa fotbollsväder. Soligt, 15 grader varmt och vindstilla och hyfsat med publik.

Selånger brukar av hävd alltid ha problem med "lillasystrarna" från Timrå och det brukar inte spela någon roll hur det ser ut i tabellen - matcherna brukar bli hur jämna och ovissa som helst.

Och inledningen på den här matchen såg inte ut att vara något undantag. Båda lagen försökte spela bollen genom mittfältet och det både gavs och togs i närkamperna. Något som domaren Anton Öström tillät vilket var bra. Tempot var inte heller oävet och på det hela taget en riktigt bra dammatch, så länge den nu levde.

Lokalfotbollen såg ut att få rätt i sina profetsior om en målsnål match trots att lagen vaskade fram ett par chanser. Men plötsligt blev rena målexplosionen sista sju minuterna av första halvlek.

Marielle Bergman gjorde först en konstmål, en halv bicycleta, när hon lyfte in 1-0 till Timrå över sig själv och bollen dalade in snyggt värre i krysset.

Det målet visade sig emellertid vara början till slutet för Timrå den här aftonen.

Redan direkt efter avspark på målet slog Selånger en lång boll på djupet där vänsterbacken Malin Kristmansson löpte sig fri på men blev dragen armen ute till vänster i straffområdet och domare Öström dömde straff.

- En intränad variant, säger tränaren Mikael Melin, och ler.

Dramatiken var inte över för det.

Angelica Lindholm-Forsell lade upp bollen på elva meters punkten och sköt en erbarmligt dålig straff i stort sett mitt i målet och målvakten Sara Svensson fick nästan vända tillbaka i luften för att rädda. På returen var "Angen" framme och hade hela målet vidöppet från två meter men på något vidunderligt sätt hann Svensson tillbaka och höll på att rädda, men tippade upp bollen i nätaket. Hade hon lyckat få den över ribban så hade Gordon Banks räddning från VM 1970 på Pelés nick (sök den på Youtube) bara varit tvåa på listan över mirkaelräddningar.

Vet inte vad som hände med Timrå efter sitt ledningsmål men allt fokus verkade som bortblåst för strax därpå gav Lindholm-Forsell fria tyglar och drog på ett vinkelskott, Svensson i målet räddade, men Sandra Sandberg följde upp med att peta in returen i nät, 1-2.

Precis innan paus kom även 1-3. Angelica Lindholm-Forsell slog en vänsterhörna direkt in i mål sedan Timråförsvaret glömt att täta vid den främre stolpen. Sådana misstag FÅR inte ske på den här nivån!

IFK Timrå fick emellertid en tidig livlina in matchen redan efter tre minuter i den andra halvleken. Timrås enda giftiga spelare, Veronica Söderström, löpte i vanlig ordning på djupet och från straffområdeshörnet provade hon på ett skott, som lite lättvindigt smet under annars duktige Selångerkeepern  Jenny Nilsson.

Men det blev aldrig någon nerv. Selånger drabbades inte av någon panik och hade inte några som helst problem att kontrollera resten matchen och mittfältskampen vann man i stort sett på knock-out.

I den 54:e minuten kom 2-4 sedan alla trott att bollen skulle gå död över kortlinjen, utom Sandra Sandberg, som inte bara hann upp bollen utan även fick in den på höjden till en "naken" Lindholm-Forsell som därmed hade producerat ett hattrick.

Timrå var nu ett slaget lag och 2-5 gjorde Marlene Ejerås, även det målet från nära håll, och målskyttet avrundades i den 82:a minuten sedan pigge Hazal Altuntas rundat målvakten Svensson en bra bit utanför straffområdet och rullat in bollen i tomt mål. Svenssons enda egentliga groda på hela matchen.

- Trots 3-1-ledning var vi inte nöjda med den första halvleken men det blev bättre sedan vi började spela lite rakare bollar. Ja, bollarna förresten, hade dom köpt dom på Statoil? Rena badbollarna, säger Selångers tränare Mikael Mellin.

- Vi tappade matchen när vi gjorde 1-0 märkligt nog. Efter det tappade vi fokus och det utnyttjade Selånger. Jag var nöjd med matchen fram till dess och både vi och Selånger hade några chanser innan vårt ledningsmål. Tyvärr är vi inte riktigt synkade som lag ännu och lite för "flickiga" i närkampsspelet. Har varit för många skador och frånvaro under försäsongen vilket påverkat. Nu gäller det att bita ihop. Det är en lång serie och vi måste sluta släppa in så många mål, säger Timrås tränare Anders Westlund.

Tremålsskytten Angelica Lindholm-Forsell var naturligtvis nöjd med både segern och sitt hattrick.

- Jag var godkänd idag, säger hon blygsamt, och fortsätter:

- Men vad varmt det var att spela, men har inte vant sig ännu, säger "Angen" och pustar ut.

Duktiga i Selånger utöver tremålsskytten var bulldozern på mitten, Jenny Lindström, som inte förlorade en närkamp under 90 minuter och säkre mittbacken Mikaela Björkholm. Kul även att se unge framfusige Hazal Altuntas. Två klockrena tunnlar och ett mål.

I Timrå var backlinjen i stort sett klockren i 38 minuter innan den rämnade. Mittfältet var obemannat och framåt var som vanligt Veronica Söderström farlig trots att hon ständigt var påpassad av tre-fyra SFK:are. Även målvakten Sara Svensson skall ha ett omnämnde. Många fina räddningar och någon hjälp från sitt uteförsvar idag fick hon känna sig blåst på. Inte lätt då...

Nä, i dag var Selånger det klart bättre laget och resultatet speglade skillnaden mellan lagen på ett korrekt sätt.

/ Lokalfotbollen.nu

(fler bilder finns längre ner på sidan)

Alnös Paulina Byström rundar BIK-målvakten och gör 1-0 i den 26:e minuten. Foto: Fredrik Lundgren.

Bitter förlust i slutminuterna
Matchen skulle ha varit stängd, punkterad och avgjord.
Men icke. Istället släppte Alnö in två mål under de sista fem minuterna och förlorade.
– Vi gjorde det bra, men fick inget betalt, säger tränaren Ola Westman.

Hörna, kalabalik och bollen vid Lorena Landete Escrivas fötter. Det betydde 2–2 i den 85:e minuten.

Tre minuter senare gav en alldeles för lös hemåtnick 2–3. Simone Edefall hann före Alnö-målvakten Emma Häggberg och petade bollen i nät.

– Efter matchen var det inga glada tjejer, alla var väldigt besvikna. Förlusten känns tung, säger Ola Westman.

• Alnö IF - BIK SK 2-3

Spöland Vännäs IF - Notvikens IK 1-0 (0-0)

Publik:

Piteå Södra DFF - Själevads IK 0-4 (0-2)

Skytteligan, omgång 2

Linnea Lundgren leder skytteligan på fyra gjorda mål efter två omgångar. Linnea Lundgren leder skytteligan på fyra gjorda mål efter två omgångar.

Bildkollage: IFK Timrå - Selånger FK 2-6

Jenny Lindström vek inte ner sig i en enda duell och vann nästan ensam kampen på mittfältet för Selånger. Jenny var rena bulldozern emellanåt. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Lille Hazal Altuntas var pigg värre och utöver sitt påpassliga mål bjöd hon oss i publiken på två klockrena tunnlar. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Kan vara riskabelt att vara assisterande domare. Här är Daniel Yng illa ute när Hazal Altuntas är i farten. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Sandra Sandberg är ytterst nära att vinkla in matchens första mål med en yttersida, bollen smet emellertid strax utanför Sara Svenssons högra stolpe. Pernilla Nordqvist aningen sent ute men stör tillräckligt. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Sara Svensson får upp händerna och tippar Angelica Lindholm-Forsells skott till hörna. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Bildkollage: Alnö IF - Bik SK 2-3

Maja Nyman kliver in från vänsterkanten och lossar stora släggan, 2-0. Biks nr 19, Alexandra Vesterberg hinner inte fram och täcka. Då talade allt för en Alnö-victoria. Foto: Fredrik Lundgren.
Bik:s Sandra Näslund tar sig förbi Alnös Caroline Carlsson, men Emma Högberg gör en fenomenal benparad. Foto: Fredrik Lundgren.
Engelina Nygren har rundat målvakten för att sätta 3-0, men den assisterande domaren har flaggan uppe för offside. Foto: Fredrik Lundgren.
Engelina Nygren sköt, Bella Nordlund räddade, bollen framför fötterna på Michaela Andersson som petar bollen i stolpen istället för 3-1. Omställning efter det och Bik gör 2-2 och strax därefter även segermålet 2-3. Det ÄR små marginaler i fotboll. Foto: Fredrik Lundgren.
Det är tuffa tag även i damfotboll. Domaren Per Backlin följer händelsutvecklingen. Foto: Fredrik Lundgren.
Alnö hade i alla fall en trumkille som gjorde sitt för att trumma hem segern till Alnö. Foto: Fredrik Lundgren.