Matfors-Essvik 2019_mål, Jimmy Holmgren, Andreas Eriksson och Alfred Boman Matfors-Essvik 2019_mål, Jimmy Holmgren, Andreas Eriksson och Alfred Boman

Matfors körde över Svartvik i blött derby
– vann med 5-0!


(2020-08-18)
Matfors fortsätter sin drömsaga medan Svartvik önskar vakna ur sin mardröm.
Brukets Blå körde helt enkelt över Blackbay med hela 5-0 uppe på ett blött Hemmanet och nykomlingarna leder nu division 3 Mellersta Norrland när samtliga lag spelat fyra matcher. Svartvik däremot fortsätter parkera under nedflyttningsstrecket.
– Finns nog inget lag i den här serien som jobbar lika hårt för varandra och det ger också resultat, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.


Derbyt mellan Svartvik och Matfors var en uppskjuten match sedan före upphållet då de senare hade en misstänkt coronasmitta i truppen.
Den spelades istället under tisdagen, dock utan bevakning från Lokalfotbollen som hade tagit sig upp till Hemmanet i ogjort (o)väder....
Nykomlingarna Matfors kom till spel med en imponerande resultatrad, eller vad sägs om Östavall 2-1, Teg 6-2 och Anundsjö 5-0, de två senare på bortagräs. Motsvarande rad för Svartvik var desto dystrare med t ex 1-6 senast hemma mot Älgarna och bara en inspelad pinne.
Given bortaseger således på förhand?

Nja, men efter en jämn första halvtimme i vätan slank Matfors Jimmy Holmgren mellan hemmalagets backar på en längre boll från Jonas Richnau-Erssom och kunde göra 0-1.
Tio minuter senare nickade samme Holmgren in 0-2 innan Filip Andersson-Roos bjöd på en delikatess. Hemmamålvakten kom ut ur sitt mål och rensade, Andersson-Roos mötte direkt på halvvolley från mittplan och bollen seglade in i det tillspillogivna Svartviksmålet, 0-3!
0-3 efter den första halvleken speglade inte direkt händelserna på planen då hemmalaget skapade väl så mycket men bortamålvakten Axel Hedenström var på ett bra bollmotarhumör och svarade åtminstone för ett par vassa "saves".

Med tre måls underläge satsade hemmalaget på en snar reducering i andra men istället hade man oturen att styra ett inlägg i eget mål. Tablå!
Som lök på laxen kunde Matfors producera ännu ett mål med huvudet när Ville Johansson nickade in 0-5!
Allt verkar gå Matfors väg just nu medan det går precis motsatt väg för Svartvik, som till helgen spelar sin tredje raka hemmamatch då bottenkollegan Teg kommer till Hemmanet. Blir det inte seger där kommer stämpeln "Kris" för Khreis lag.
För Matfors väntar ännu ett "krislag" i form av Kramfors-Alliansen hemma på Thulevallen. Ådalingarna har inlett helt utan bett och parkerar efter fyra omgångar på negativ kvalplats med en ynka inspelad poäng.

Tränarsnack:
– Vi bytte ut fem spelare från startelvan mot Anundsjö utan att det blir spelmässigt sämre. Det är guld för en tränare att ha den bredden på truppen och vi står inte och faller med två-tre spelare. Dessutom finns det nog inget lag i den här serien som jobbar lika hårt för varandra och det ger också resultat. 5-0 var kanske för stora siffror sett till spel och chanser. Svartvik hade mer boll, något som vi inte hade några problem med. Snarare var det så att vi kunde kontra på dem när vi erövrade boll, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Matfors anfallare Jimmy Holmgren slet kopiöst och kryddade sin insats med två mål. Mellan stolparna gjorde Axel Hedenström årsdebut och visade att Brukets Blå har det gott ställt på målvaktssidan. Men hela laget ska ha beröm för sin prestation.

Läs även:
• Lokalfotbollen portad från derbyt Svartvik-Matfors – kom inte från Sundsvalls Tidning

Svartviks IF - Matfors IF 0-5
2020-08-18 - 19:00 - Svartviks IP
0-1 Jimmy Holmgren (29)
0-2 Jimmy Holmgren (40)
0-3 Filip Andersson Roos (44)
0-4 självmål (52)
0-5 Wille Johansson (57)
Domare: Andreas Olsson
Ass. domare: Hanna Laajanen och Roger Lundbäck
Publik: 49
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland