Luckstas försvarsspel havererade igen
(2014-07-30)
Trots att Lucksta ledde både med 3–1 och 4–2 samt gjorde sina mål vid "rätt" tillfällen lyckades Medskogs komma igen och kvittera innan matchen var slut.
– Vi gör fyra mål framåt men slarvar som fan i försvarsspelet och det håller inte om man skall vara ett topplag, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson.


Tre hörnor – tre nickmål första halvtimmen för Lucksta

Efter en halvtimmes spel hade Robin Holmlund slagit tre hörnor och Alex Carlsson, Stefan Krantz och Marcus Sjöström alla nickat in varsitt mål.
Dessemellan hade Sebastian Dahlin reducerat till 2-1 för Medskogs.
– Då kändes det som om vi hade matchen, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson.
Oskar Vedin reducerade tidigt i den andra halvleken till 3–2 men bara minuten senare gav Medskogs målman Anton Stadling Robert Johansson en passning mitt i gapet som han kunde sätta 4–2 på.
Ett mål som borde varit psykologiskt knäckande för gästerna.
Men icke!
Oskar Vedin satte sitt andra mål när han reducerade till 4–3 i minut 68 och fyra minuter senare knorrade Sebastian Dahlin in en hörna direkt i mål, så var även han tvåmålsskytt och Medskogs var ikapp i målprotokollet.
Lucksta var sedan närmast ett segermål sista kvarten men då var stolpen i vägen och Medskogs fick med sig poäng från Sörforsvallen. En inte alltför vanlig företeelse under årens lopp men inte heller oförtjänt.


Medskogstränaren missnöjd trots upphämtning och poäng

Robert Johansson var natruligtvis långt ifrån nöjd efter matchen.
– Vi gör fyra mål framåt men slarvar som fan i försvarsspelet och det håller inte om man skall vara ett topplag, dundrar han.
Märkligt nog var inte heller Medskogs tränaren Jerry Nerén nöjd.
– Ligger man under med 1-3 och 2-4 och får med sig poäng brukar man vara nöjd. Dock inte idag. Vi bjuder på fyra mål, tre hörnor och ett schabbel. Spelmässigt tycker jag att vi är det bättre laget och verkligen försöker hålla bollen efter backen medan Lucksta nästan bara lyfte långt på "Robban" (Robert Johansson), säger Nerén, och fortsätter:
– Tack vare poängen gav det oss lite syre i kampen om nytt kontrakt, som fortfarande är vår målsättning.


Beröm till Medskogs tvåmålsskyttar

Frågan är om Lucksta hade råd med dom här två tappade poängen i toppstriden?
– Visserligen tappade både Alnö och Stöde poäng och därför känns det extra surt att tappa två poäng en sådan här match, säger Johansson.
Beröm skall i alla fall Jens Andersson på kanten ha för sin löpkapacitet. Det var full fart mellan hörnflaggorna på vänsterkanten i 90 minuter. Plus även till Robin Holmlunds hörnor. Framåt handlade i vanligt ordning det mesta om spelande tränaren Robert Johansson även om han hölls i strama tyglar av Medskogs mittback Emil Norrman.
I Medskogs plussar vi för tvåmålsskyttarna Sebastian Dahlin och Oskar Vedin samt nyförvärvet från Järpens IF, mittfältaren Simon Norberg Åslin. Redan nämnde Norrman skall ha beröm för sin bevakning av skyttekungen och det var inte hans fel att "Robban" fick göra ett mål.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Tillbaka till omgång 12

Lucksta IF – Medskogsbrons BK 4–4
2014-08-01 - 19:00 - Sörforsvallen
1-0 Alex Carlsson 2
2-0 Stefan Krantz 13
2-1 Sebastian Dahlin 21
3-1 Marcus Sjöström 27
3-2 Oskar Vedin 48
4-2 Robert Johansson 49
4-3 Oskar Vedin 68
4-4 Sebastian Dahlin 72
Domare: Anton Grönlund, Sundsvall
Publik: 70

Matchfakta

Oskar Vedin satte hälften av Medskogs fyra mål mot Lucksta.